GÜNDEM - 03 Ekim 2024 Perşembe 13:29

Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencileri tarihi Aziziye tabyalarını gezdi

A
A
A
Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencileri tarihi Aziziye tabyalarını gezdi

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencileri tarihi Aziziye tabyalarını gezdi.


Eğitimci yazar Abdurrahman Zeynel’in rehberlik yaptığı gezide Aziziye tabyaları Mecidiye tabyaları ve Şehitlik ziyaret edildi. Duygu dolu anların yaşadığı bu gezide gençlere tarih şuuru kazandırıldı.


Okul Müdürü Osman Coşkun, rehberlik yapan Abdurrahman Zeynel beyefendiye teşekkür etti.



Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencileri tarihi Aziziye tabyalarını gezdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, takip ve rehberlik ettikleri çocuklarla birlikte renkli etkinlikler gerçekleştirdi. Çocuk işçiliği ile mücadele çerçevesinde, sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuklar için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede; çocukların sokakta değil, güvenli ortamlarda ailelerinin yanında ve okullarında sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçlayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, takip ve rehberlik ettikleri çocuklarla birlikte onları sosyal hayata entegre edecek ve moral kazandıracak bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler sıcak bir kahvaltı ile başlayadı. Ardından doğayla iç içe bir terapi yöntemi olan hipoterapi etkinliği gerçekleştirildi. Hipoterapi, çocukların hem fiziksel hem de psikolojik gelişimlerine katkıda bulunurken, hayvanlarla kurdukları bağ onları rahatlatarak keyifli anlar yaşattı. Günün son durağı kütüphane gezisi oldu. Kitaplarla buluşan çocuklar, kütüphanede geçirdikleri zaman boyunca merak ettikleri konularla ilgili yeni bilgiler keşfettiler ve hayal dünyalarını genişlettiler. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, çocukların hayatlarını iyileştirmek ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak için tüm çabalarıyla yanlarında olduklarını ve her bir çocuğun hakkı olan güvenli bir çocukluk için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.
Aydın Hisarcık Mahallesi’nde okul yolu yenilendi Nazilli Belediyesi Hisarcık Mahallesi’nde okul yolunu yeniledi. Hisarcık Mahalle Muhtarı Ali Başoğlu mahallesinde yapılacak eksikleri için Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’e talepte bulundu. Muhtar Başoğlu’nun yapılacaklar listesini inceleyen Başkan Tetik, “Tüm ihtiyaçlar sırasıyla yapılabilir. Ancak okul yolu beklemez” dedi. Hisarcık Mahallesinde deforme olmuş okul yolu Nazilli Belediyesi ve mahalle sakinlerinin ortaklaşa çalışması ile kısa sürede tamamlandı. Deforme olan yol Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından iş makineleri ile düzenlenmesinin hemen ardından Muhtar Ali Başoğlu’nun önderliğinde bir araya gelen mahalle sakinleri imece usulü taş döşemesini yaptı. Nazilli Belediyesi tarafından temin edilen kilitli parke taşları ile okul yoluna yaklaşık bin metrekarelik taş döşemesi gerçekleştirildi. Taleplerinin en kısa sürede gerçekleştirilmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Muhtar Başoğlu, "Başkanımız Ertuğrul Tetik’e mahallemiz ile ilgili yapılması gereken önemli çalışmaların bilgilerini verdik. Kendisi verdiğimiz bilgileri inceleyerek acilen okul yolunun yapılması talimatını verdi. Eğitimden tasarruf edilemeyeceğinin altını çizen Ertuğrul Başkanımın talimatları ile kısa sürede okul yolumuzu yeniledik. Okulumuzun bahçesi içinde de küçük ama sıkıntılı bir alan mevcuttu. Bize gönderilen parke taşları ile o kısmı da düzenledik. Verdiği desteklerden dolayı öncelikle Belediye Başkanım Ertuğrul Tetik’e, Belediye ekiplerine ve emeği geçen mahalle sakinlerimize teşekkür ediyor minnetlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.