GÜNDEM - 11 Ekim 2024 Cuma 13:07

ETÜ “Spor ve Bilim Dergisi” Ebsco Sport Discus alan indeksinde

A
A
A
ETÜ “Spor ve Bilim Dergisi” Ebsco Sport Discus alan indeksinde

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi tarafından yayımlanan "Spor ve Bilim Dergisi", spor bilimleri alanında önemli bir akademik gelişmeye imza atarak, EBSCO SPORTDiscus alan indeksinde taranmaya hak kazandı.


2023 yılında yayın hayatına başlayan ve spor bilimlerine dair disiplinler arası çalışmaları, özgün araştırmaları ve derleme makaleleri yayımlayarak, bilim dünyasına katkıda bulunmayı hedefleyen Spor ve Bilim Dergisi, kısa sürede nitelikli içerikleriyle dikkat çekerek uluslararası düzeydeki EBSCO SPORTDiscus indeksi ile akademik camiada daha geniş bir görünürlük elde etmeyi başardı.


Her yıl düzenli olarak yayımlanan ve bilim dünyasında daha fazla tanınırlık kazanma yönünde kararlı adımlar atan derginin Editörlüğünü Doç. Dr. Sevinç Namlı Yardımcı Editörlüğünü ise Doç. Dr. Süleyman Ulupınar ve Doç. Dr. Muhammet Mavibaş üstleniyor. Editör ekibi, ulusal ve uluslararası araştırmacıların katkılarıyla derginin bilimsel kalitesini en üst düzeye taşımayı amaçlıyor.


Derginin spor bilimleri alanında çalışan akademisyenler, araştırmacılar ve lisansüstü öğrenciler için değerli bir kaynak olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Namlı: “EBSCO SPORTDiscus indeksinde yer almak, derginin global akademik etkileşimlerini artırmasının yanı sıra, araştırmacıların çalışmalarına daha kolay erişim sağlamasına da olanak tanımaktadır. Bu sayede, dergiye gönderilen makaleler daha geniş bir okuyucu kitlesine ulaşacak, ulusal ve uluslararası akademik çevrelerde daha fazla atıf alarak, derginin bilimsel etkisi de giderek artacaktır. Derginin bu başarıya ulaşmasında emeği geçen tüm akademik kadro ve yazarlar, spor bilimleri alanına önemli katkılar sunmaya devam etmektedir” diye konuştu.


Dergi linki: https://dergipark.org.tr/tr/pub/sporvebilim


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Melikgazi Belediyesi ’sağlıkta öncü’ yatırımlara imza atıyor Türkiye’ye örnek olacak, inovatif projelerle Melikgazi’nin yaşam standardını yükseltmeyi başaran Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, sağlık alanında hayata geçirdiği projeleriyle takdir topluyor. Melikgazi’ye 5 buçuk yıl gibi kısa bir sürede rekor yatırımlar yapan Başkan Palancıoğlu, ilçeye kazandırdığı 15 adet aile sağlığı merkezinin sayısını hızla artırıyor. ’Önce sağlık’ temasıyla vatandaşların yüzünü güldüren Başkan Palancıoğlu; "Melikgazi’ye 5 yılda içerisinde 21 okul, 15 kütüphane, 15 aile sağlığı merkezi, 15 sosyal tesis, 18 cami, 9 Kur’an Kursu ve daha birçok rekor hizmeti kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın kendi mahallelerinde sağlık hizmeti almaları büyük kolaylık. “Önce insan”, “önce sağlık” diyoruz ve insana değer veren hizmetlerimizle vatandaşlarımızı memnun ediyoruz. Mahallelerimizde hayata geçirdiğimiz butik sağlık ocaklarımız sayesinde vatandaşlarımız ulaşımda sorun yaşamadan, yürüyüş mesafesinde, kendi aile hekimlerinden hızlı ve kolay bir şekilde sağlık hizmeti alabiliyorlar. Aile sağlığı merkezlerimizin sayısını artırıyoruz. Sağlık alanında yeni fikir ve yatırımlarımız da söz konusu. Özellikle Melikgazi’yi sağlık turizmi açısından bir merkez haline getirmeyi hedeflediğimiz projemiz “Sağlık Turizmi Kampüsü” çok ses getirecek. Bilindiği üzere vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almak için farklı şehirlere veya ülkelere tedavi amacıyla yaptığı seyahatler sağlık turizmini geliştirdi. Sağlık Turizmi Kampüsümüz ile diş, göz, saç ekimi, estetik, genel cerrahi, diyet gibi 12 farklı alanda poliklinikler olacak ve Kayseri’ye sağlık turizmini kazandırmış olacağız inşallah. Sağlık alanında yenilikçi bakış açımızla, vatandaşlarımıza verdiğimiz değerle yatırımlarımız çığ gibi büyüyecek. Bu noktada bizlere destek olan hayırseverlerimize ve emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük bir özveri ile projelerimiz hızlı bir şekilde hayata geçiyor maşallah. Melikgazi’mizde her yaştan vatandaşımızın ihtiyacına yönelik hizmetlerimizi kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.
Gaziantep GAÜN’de yeni dönem için öğrencilere kapsamlı tanıtım ve bilgilendirme Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak hazırlanan GAÜN Uyum 2024 programı Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Programın açılışında konuşan GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Nuh Okumuş Gaziantep Üniversitesi’ne yeni başlayan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmeleri temennisinde bulundu. Öğrencilerin GAÜN’e geldikleri için şanslı olduklarını belirten Okumuş, “Üniversitemiz 3 dilde eğitim veren köklü ve iyi bir üniversite, sizlere sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişimi de destekleyen bir ortam sunacak. Burada edineceğiniz deneyimler, kariyer hayatınızda fark oluşturacak” dedi. Öğrencilerin kaliteli bir eğitim-öğretim süreci geçirmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan ve üç oturumda gerçekleştirilen GAÜN Uyum programı kapsamında tanıtım sunumları ve üniversitenin yapısı, bölümleri ve sunduğu akademik imkanlar hakkında kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Öğrenciler atölyeler, stüdyolar, kütüphane ve teknik ekipmanlar gibi eğitim sürecinde yararlanabilecekleri imkanlar hakkında da detaylı bilgi edindiler. Programda kampüs imkanları, kayıt işlemleri, ders seçimi, danışmanlık sistemi, sınavlar, disiplin kuralları ve yurt dışı eğitim fırsatları gibi konularda da öğrenciler bilgilendirildi. Bunun yanı sıra Erasmus öğrenci değişimi programı hakkında öğrencilere bilgi aktarılarak, öğrencilerin uluslararası fırsatlara erişiminin artırılmasına imkan sağlandı.
Muğla Stratonikeia’da 3 bin 500 yıllık anahtar taşıma töreni Muğla’nın Yatağan ilçesinde yer alan ve 3 bin 500 yıl önce kurulan dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia, üniversite öğrencilerinin katılımıyla tarihi bir geleneğe ev sahipliği yaptı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kültürel Miras Topluluğu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen sembolik anahtar taşıma töreni, antik dönemdeki Hekatesia geleneğini yeniden canlandırdı. Antik dönemde dini merkez Lagina’dan siyasi merkez Stratonikeia’ya bağlılık bildirmek amacıyla düzenlenen Hekatesia töreni, bu kez öğrenciler tarafından sembolik bir yürüyüşle hayata geçirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sıtkı Koçman Üniversitesi, Yatağan Kaymakamlığı, Yatağan Belediye Başkanlığı ve Stratonikeia-Lagina Kazı Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen etkinlik Stratonikeia Antik Kenti’nin kuzey kapısından başladı. Yürüyüş boyunca öğrenciler, antik dönemde olduğu gibi, dini merkezin bağlılığını temsil eden anahtarı Stratonikeia’ya taşıdı. Yürüyüş, Stratonikeia’nın en önemli yapılarından biri olan Bouleuterion (Meclis Binası’nda) sona erdi. Protokol üyeleri tarafından karşılanan öğrenci, anahtarı Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay’a teslim etti. Bu sembolik teslim töreni ile Lagina’nın, Stratonikeia’ya olan bağlılığı bir kez daha canlandırılmış oldu. Stratonikeia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, bu törenin hem antik kentin hem de bölgenin kültürel mirası açısından önemini vurguladı. Söğüt, "3 bin 500 yıllık tarihi bir döneme ait eserler burada korunuyor, sergileniyor ve gelecek nesillere miras bırakılıyor. 2 bin 300 yıl önce törenler burada düzenleniyordu ve bu törenler bölgenin en önemli geleneklerinden biriydi. Bugün bu geleneği sembolik de olsa canlandırmak bizim için çok değerli" dedi. Kazı çalışmalarının yıl boyunca devam ettiğini belirten Prof. Dr. Söğüt, Stratonikeia ve Lagina’daki bu tür kültürel etkinliklerin, antik döneme ait bilgilerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.