SPOR - 05 Nisan 2024 Cuma 11:44

Erzurumspor Göztepe yolcusu

A
A
A
Erzurumspor Göztepe yolcusu

Trendyol 1. Lig takımlarından Erzurumspor FK, Giresunspor galibiyetinden sonra Göztepe deplasmanına gidiyor.


Lige başlangıçta transfer yasağı ve benzeri sorunlar yaşayan ancak sonrasında başarılı sonuçlarla yoluna devam eden Erzurumspor’da play-off sesleri yükselmeye başladı. Ligde oynadığı 28 maçta aldığı 11 galibiyet 10 beraberlik ve 7 mağlubiyetle puan cetvelinde 40 puanla 10’uncu sırada yer alan Erzurumspor’un 3 puanı da TFF tarafından silinmişti. Rakip fileleri 28 defa havalandıran ve kalesinde 22 gol gören Erzurumspor, son oynadığı maçta Giresunspor’u 2-1 yenerek rahat bir nefes aldı.


Mavi-beyazlı takımın Teknik Direktörü Hakan Kutlu, oyuncularının önemli bir duruş sergilediğini ve hedeflerinin play-off ile birlikte puan cetvelinin güvenli bölgesinde kalmak olduğunu ifade ederek, “Bundan sonraki altı maçta elimizden geleni yapacağız. Tabii matematiksel olarak değil ama önemli bir puan farkımız var. Bundan sonra ilk altı içinde oynayan, takımlarla maçlarımız yoğunlukta. Bunun da hem avantajı var hem de dezavantajı var. Mağlup edebilirsek bizim için çok büyük bir artı kazandırır. Onlar üç puan kaybettiği haftada biz üç puan almış oluruz. Ama tabii ki güçlü rakipler gerçekçi de olmak gerekiyor. Sonuna kadar savaşacağız.” şeklinde konuştu.


Ramazan Bayramı öncesi 8 Nisan 2024 Pazartesi günü İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda saat 20:30’da Göztepe A.Ş. ile karşılaşacak olan Erzurumspor’da hedef mutlak üç puan. Göztepe A.Ş-Erzurumspor FK maçını hakem Ali Yılmaz yönetecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Bardız şehitleri Erzurum’da anıldı Erzurum’un Şenkaya ilçesinde, 1. Dünya Savaşı’nda Harbiye Nazırı ve Başkomutan Vekili Enver Paşa komutasındaki Osmanlı 3’üncü ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı Sarıkamış Harekâtı’nın 111. yılı anma programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 1’inci Dünya Savaşı’nda Allahuekber ve Soğanlı Dağları’nda şehit olan askerlerimiz Erzurum’un Şenkaya İlçesi Bardız Mahallesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Burada düzenlenen anma programına, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Şenkaya ve Oltu İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bardız Camisi’nin minaresine 85’inci Alay Sancağı Erzurum Valiliği öncülüğünde Şenkaya Kaymakamlığı ve Şenkaya Belediyesi tarafından organize edilen program öncesinde Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri, Bardız Yayla Şehitliği’ni ziyaret ederek dua etti, kahraman şehitlerimizin anıtına karanfil bırakıldı. Şehitlik ziyaretinin ardından program, Bardız Mahallesi Allahuekber Şehitleri Meydanı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, 85’inci Alay Sancağı temsili olarak Bardız Camisi’nin minaresine çekildi. Ardından okunan ezan ve yapılan saygı atışıyla şehitler bir kez daha minnetle yâd edildi. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 111 yıl önce 22 Aralık’ta, Sarıkamış Harekâtı’nın başlangıç noktası olan Şenkaya’da, Allahuekber Dağları’nı iman ve vatan sevgisiyle aşmaya çalışan aziz şehitlerimizin azmin ve fedakârlığın ibret dolu hikayesini yazdığını söyledi. Program kahramanlık türküleri ve Mehteran ekibinin konsere ile sona erdi.
Kütahya Hisarcık’ta öğrencilere "Sosyal Medya Bağımlılığı" konulu konferans Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, 8. sınıf ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik "Sosyal Medya Bağımlılığı" konulu konferans düzenlendi. Yazar Seyfullah Şenel’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, sosyal medyanın bilinçli ve dengeli kullanımı, dijital bağımlılığın bireysel ve akademik hayata olumsuz etkileri ile dijital dünyada farkındalık oluşturmanın önemi ele alındı. Öğrencilere, teknolojiyle sağlıklı bir ilişki kurmanın yolları örneklerle anlatılırken, dijital mecraların doğru kullanımına yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu. Programda konuşan Hisarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kilitci, dijital çağda öğrencilerin karşı karşıya kaldığı risklere dikkat çekerek, "Günümüzde teknoloji ve sosyal medya hayatımızın vazgeçilmez bir parçası hâline gelmiştir. Ancak bilinçsiz kullanım, öğrencilerimizin akademik başarılarını, sosyal ilişkilerini ve ruhsal gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu tür bilinçlendirme çalışmalarıyla öğrencilerimizin dijital dünyada daha farkında, daha kontrollü ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz" dedi. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kilitci, öğrenci ve velilere yönelik farkındalık çalışmalarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini ifade etti. İlçe Millî Eğitim Müdürü Hasan Kilitci, Yazar Seyfullah Şenel’e hediyesini takdim etmesinin ardından program sona erdi.
Erzurum Bardız şehitleri Erzurum’da anıldı Erzurum’un Şenkaya ilçesinde, 1. Dünya Savaşı’nda Harbiye Nazırı ve Başkomutan Vekili Enver Paşa komutasındaki Osmanlı 3’üncü Ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı Sarıkamış Harekâtı’nın 111. Yılı anma programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi Birinci Dünya Savaşı’nda Allahuekber ve Soğanlı Dağları’nda şehit olan askerlerimiz Erzurum’un Şenkaya İlçesi Bardız Mahallesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Burada düzenlenen anma programına; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Şenkaya ve Oltu İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bardız Camii’nin minaresine 85’inci Alay Sancağı Erzurum Valiliği öncülüğünde; Şenkaya Kaymakamlığı ve Şenkaya Belediyesi tarafından organize edilen program öncesinde Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri, Bardız Yayla Şehitliğini ziyaret ederek dua etti, kahraman şehitlerimizin anıtına karanfil bırakıldı. Şehitlik ziyaretinin ardından program, Bardız Mahallesi Allahuekber Şehitleri Meydanı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, 85’inci Alay Sancağı temsili olarak Bardız Camii’nin minaresine çekildi. Ardından okunan ezan ve yapılan saygı atışıyla şehitler bir kez daha minnetle yâd edildi. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 111 yıl önce 22 Aralık’ta, Sarıkamış Harekâtı’nın başlangıç noktası olan Şenkaya’da, Allahuekber Dağları’nı iman ve vatan sevgisiyle aşmaya çalışan aziz şehitlerimizin azmin ve fedakârlığın ibret dolu hikayesini yazdığını söyledi. Program kahramanlık türküleri ve Mehteran ekibinin konsere ile sona erdi.