GÜNDEM - 30 Ekim 2023 Pazartesi 09:21

Bayrak Adam: Feyzullah Coşkun

A
A
A
Bayrak Adam: Feyzullah Coşkun

Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Mahallesi’nde yaşayan Feyzullah Coşkun, bayrak sevdasıyla tanınıyor. Mahalle sakinleri tarafından "Bayrak Adam" lakabı takılan Coşkun, köyündeki her tepeye diktiği büyük boyutlarda Türk bayrağı ile herkesin takdirini kazanıyor.


Ziyaret ettiği şehirlerde gördüğü her Türk bayrağının yanında fotoğraf çektiren Coşkun, bu sevgisini köyünde de diktiği bayraklarla sürdürüyor.


Feyzullah Coşkun, Samsun’da Türkiye’nin en büyük Türk bayrağını gördükten sonra, köyüne bayrak dikme kararı aldı. Köyün gençleri ve gurbetçi vatandaşlar bayrak için maddi ve manevi destek sağladı. Feyzullah Coşkun ve köylüler, kum, çimento, su, bayrak direği gibi malzemeleri taşıyarak köylerinin hakim bir tepesine 15 metre boyunda bayrak diktiler. Ancak bu onun için yeterli olmadı; köyün girişine 9 metrelik bir bayrak daha dikerken, mahalle sınırındaki bir tepeye de 15 metrelik bir bayrak daha diktiler. Böylece Feyzullah Coşkun ve köylüleri, köylerini Türkiye’nin en büyük Türk bayraklarına sahip İlk köyü unvanını elde etmiş oldu.


Bayrak sevgisi nedeniyle "Bayrak Adam" lakabı takılan Feyzullah Coşkun, hayallerine kavuşarak mahallesinin gurur kaynağı haline getirdi. Feyzullah Coşkun, Türk bayrağına olan sevgiyi ve saygıyı Cumhuriyetin 100. Yılında bir kez daha artırdı. Coşkun Cumhuriyetin 100. Yıldönümünde 4. bayrağı yakın zamanda dikeceğini ifade etti.


Coşkun, vatan ve bayrak sevgisinden dolayı 25 yıl önce doğan kızının ismini Hilal koyduğunu belirtti.



Bayrak Adam: Feyzullah Coşkun

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Çayeli Bakır’dan Çayeli Fen Lisesi’ne eğitim desteği Çayeli Bakır İşletmeleri’nin desteği ile Çayeli Fen Lisesi’nde kurulan yenilikçi sınıf ve bilgisayar sınıfı ile yenilenen spor salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Çalışkan, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Rize İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Akmeşe, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, kamu-özel sektör iş birliğiyle hayata geçirilen bu tür projelerin eğitim altyapısının güçlendirilmesi açısından çok kıymetli olduğuna dikkat çekerek, Çayeli Bakır’ın eğitime sunduğu katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılışta konuşan Çayeli Bakır Genel Müdür Yardımcısı Ali Can ise şirketin eğitime ve spora verdiği desteğin, gençlerin dijital çağa uyum sağlaması ve sağlıklı bir yaşam kültürü edinmesi açısından kritik rol oynadığını vurguladı. Can, konuşmasında "Bilgisayar ve Yenilikçi sınıfı ve yenilenen Spor Salonumuz, gençlerimizin dijital çağa uyum sağlamaları ve sağlıklı bir yaşam kültürü edinmeleri için güçlü birer adım. Bizler, bu topraklarda yetişen her gencin potansiyeline inanıyor ve onların geleceğine yatırım yapmayı görev biliyoruz. Eğitimde teknolojiye erişim, gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine imkân tanırken; spor ise disiplin, dayanışma, azim ve hızlı düşünme gibi değerleri hayatlarına katıyor. Çayeli Bakır olarak, gençlerimizin eğitimine katkı sunmayı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.
İstanbul Sultangazi’de D Caddesi zeminaltı otopark, hizmet tesisi, park ve aile sağlığı merkezi birçok ihtiyaca çözüm oldu Sultangazi Belediyesi’nin bu yıl hizmete açtığı 50. Yıl Mahallesi D Caddesi Zeminaltı Otopark, Hizmet Tesisi, Park ve Aile Sağlığı Merkezi, mahallelilerin birçok ihtiyacına çözüm oldu. Otopark, bölgenin park yükünü önemli ölçüde alırken oyun grupları da minik ziyaretçilerin uğrak noktası oldu. İlçeyi önemli projelerle buluşturan Sultangazi Belediyesi, trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu noktalardan biri olan 50.Yıl Mahallesi’nde inşa ettiği hizmet tesisini bu yılbaşında hizmete açmıştı. 50. Yıl Mahallesi D Caddesi Otopark, Yeşil Alan, Hizmet Tesisi ve ASM bölgedeki önemli bir boşluğu da doldurdu. Vatandaşlar 3 katlı yeraltı otoparkına güvenli bir şekilde araçlarını bırakırken aynı zamanda sokak aralarındaki park yükünü de hafifletmiş oldu. Yeşil alanlar ile oturma grupları, basketbol sahası ve çocuk oyun grupları ziyaretçilerin akınına uğruyor. Gençler spor yapmanın keyfine varırken, minikler gönüllerince eğleniyor. Anne- babalar da rahat bir nefes alıyor. Ayrıca tesiste yer alan aile sağlık merkezi ve çok amaçlı salon ilçe sakinlerine hizmet veriyor. Belediyecilik çözüm demek Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; "Mahalle Tesislerimiz gerçekten bizim en önemli hizmetlerimizden birisi. Çünkü burada bir yaşam oluşturuyoruz, farklılık katıyoruz. 7’den 77’ye herkese hitap eden özellikleriyle vatandaşımızın tek bir çatı altında birçok ihtiyacını giderebilmesine imkan sağlıyoruz. Bu nokta trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu ve mahalle aralarında araç park sorununun yaşandığı bir noktaydı. Tesiste yer alan yaklaşık 300 araçlık kapasiteli otoparkımızla bölgemizin önemli bir sorunumuzu daha çözüme kavuşturmuş olduk" dedi.