EĞİTİM - 17 Eylül 2024 Salı 16:25

Bakan Tekin: “Öğretmenlik Meslek Kanun Meclis’in takdirinde”

A
A
A
Bakan Tekin:  “Öğretmenlik Meslek Kanun Meclis’in takdirinde”

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’daki programı kapsamında Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret etti. Okulda çiçeklerle karşılaşan Bakan Tekin, öğretmen ve öğrencilerin düzenlediği mini konseri dinledi. Bakan Tekin daha sonra öğretmenler odasında meslektaşları ile bir araya gelerek öğretmenlerin taleplerini dinledi, sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, buluşmada öğretmenlerin Öğretmenlik Meslek Kanuna ilişkin yeni düzenlemenin ne zaman hayata geçirileceğini sorması üzerine, "Bilindiği gibi ÖMK düzenlemesi Meclis’imizde ele alınacak. Konu Meclis’imizin takdirindedir. Yasalaşması halinde hemen uygulamaya geçeceğiz." dedi.


Öğretmeneler, Bakanlığın bu yıl hayata geçirdiği ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirlendiği uygulamadan dolayı teşekkür etti. İstişare kültürüne önem verdiklerini belirten Bakan Tekin, öğretmenlerin sahadaki uygulamalara yönelik görüş ve önerilerini dikkate alarak yol haritası belirlediklerini kaydetti. Bakan Tekin, tüm imkânlarıyla öğretmenlerin yanında yer almaya devam etti deneklerini kaydetti. Buluşmada Bakan Tekin, daha sonra Yavuz Keleş, Sevcan Eser ve Yavuz Selim Yıldırım isimli öğretmenlere doğum günü sürprizi yaptı, pasta kesti. Bakan Yusuf Tekin, daha sonra okulun sanat sokağını ve atölyeleri gezerek okulda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Bakan Tekin:  “Öğretmenlik Meslek Kanun Meclis’in takdirinde”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Depremde yıkılan yerlere temel atma sırasında tarihi tünel bulundu Kahramanmaraş’ta ağır hasarlı binaların bulunduğu alanlarda temel atma işlemi yapan ekipler, binanın altında tarihi tünel bulundu. Kahramanmaraş’ın merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kayabaşı Mahallesinde depremde ağır hasar alan ve yıkılan binaların bulunduğu alanlarda yıkım ekipleri temel atma işlemi gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar çerçevesinde Şehit İlbey Caddesindeki yer alan binanın temel atma işlemini gerçekleştiren ekipler, tarihi su tüneli buldu. “Biz bir hortum zannettik, tarihi bir şeymiş” Bölgede çalışan işçi Ethem Reşit, “Kazı yaparken temelin üstünü açarken böyle bir şeye denk geldik. Arkadaşımız hemen üstünü açtı kontrol etti. Biz bir hortum zannettik sonra baktık ki tarihi bir şeymiş. Dereden akıyor ve yukarıya dönüş yapıyor” dedi. “Tarihten kalma bir tünel dediler” Sürekli yıkımlarda çalıştığını ifade eden ve ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen kepçe operatörü Seçkin Durmuş, “Temel sökme çalışması yaparken burası da Kahramanmaraş’ın eski tarihi yerleşim yerleri olduğu için su tüneli bulduk. İlk başta normal bir boru sandık yetkililere haber verdik. Yetkililer geldi, kontrollerini yaptı bu tarihten kalma bir tünel dediler. Ona göre de ilgilenmelerini yaptılar ve biz de gerekli yerlere bilgilerimizi verdik. İlk başta ummuyordum ama öyle denilince şaşırdım eski bir yapı sonuçta. Sürekli yıkımla uğraşıyoruz, ilk defa böyle bir şeye dek geldim. İlk başta biz de şaşırdık tabi, müzeye bilgilerimizi verdik onlar da araştırmalarını yapıyorlar” diye konuştu. (MTH-FKE-
Mersin Okullar açıldı: Ayakkabı ve çanta tamirine talep arttı Mersin’de okulların açılmasıyla birlikte ayakkabı ve çanta tamirine talep arttı. Mersin’de ayakkabı tamircilerinde okulların açılmasıyla yoğunluk yaşanmaya başladı. Tamir ettirmenin yenisini almaktan daha ekonomik olduğunu belirten vatandaşlar hem kendilerinin hem de çocuklarının ayakkabı, çanta ve kemerlerini tamir ettiriyor. Erdemli’de ayakkabı tamirciliği yapan Ahmet Tuna, cüzi miktara yaptıkları tamirden özellikle öğrencilerin memnun olduğunu söyledi. 160 bin nüfuslu Erdemli ilçesinde 4 tamirci kaldığını belirten Tuna, "Bu 4 tamirci Erdemli’ye yeterli gelmiyor. Yeni neslin bu işlere talebi olmuyor, dışarıdan göç de geldi. Biz cevap vermeye zorlanmaya başladık. Son günlerde gerekirse yatsı namazına kadar çalışıyoruz" dedi. Tamir ücretini oldukça cüzi tuttuklarını ifade eden Tuna, "Tamirler yeniye göre uygun. 10 lira ile 50 lira arasında bir tamir yapıyoruz. Fermuarları, sökükleri, kenarlara yama yaparaktan eski çantayı yeni hale getirip öğrencilerin kullanmasına vesile kılıyoruz. Spor ayakkabılarında da aynı. Bugün bin lira, bin 500 lira bir spor ayakkabısı. İçi astarı deforme olmuştur, kenarı açılmıştır, biz bunları yapıştırarak, dikerek ve boyayaraktan 50 lira, 70 lira, 30 lira gibi cüzi bir miktarda tamir ederek yapıyoruz. Öğrencilerde memnun kalıyor. Bu sene daha çok bir talep var. Çünkü yenileri çok pahalı" diye konuştu. Tamirin yeni almaktan daha cazip geldiğini anlatan Tuna, "Bu sektörde bizlerde yoğunluk yaşamaya başladık. Tamir daha uygun geliyor, yeni almaktansa. Bunda bizlere de iş düşüyor. Bizlerde insanlara yardımcı oluyoruz. İsraftır, ufak bir yeri açıldı diye atılmaktansa yapıştırıp dikilmesi boyanması daha uygun geliyor" şeklinde konuştu.
Aydın Kuşadası’nda gıda kolisi yardımı devam ediyor Kuşadası Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi desteğinde bulunmayı sürdürüyor. Gıda kolileri, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından “Gönüllerimiz bir, soframız birlikte olsun” sloganı ile belirlenen adreslere ulaştırılıyor. Sosyal belediyecilik alanında yürüttüğü çalışmalarla kent sakinlerinin takdirini kazanan Kuşadası Belediyesi, okulların açılması ile birlikte öğrencilere yönelik yaşama geçirdiği beslenme çantası, kırtasiye ve burs desteği gibi sosyal yardım çalışmalarına ağırlık verirken, yıl boyunca yaptığı gıda kolisi desteğini de sürdürüyor. Bu amaçla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinin ardından İkiçeşmelik Mahallesi’nde ikamet eden ihtiyaç sahibi hanelerin de kapılarını çalarak, içerisinde bir ailenin ortalama 40 günlük mutfak ihtiyacını karşılayacak temel gıda maddelerinin bulunduğu gıda kolilerini imza karşılığında teslim etti. Son 1 ayda 879 aileye gıda kolisi ulaştıran Kuşadası Belediyesi ekiplerine Belediye Meclis üyeleri Zeynep Hanbay ile Ali Aydın eşlik etti. Ziyaret ettikleri hemşehrilerine Başkan Ömer Günel’in sevgi ve selamlarını ileten meclis üyeleri Zeynep Hanbay ve Ali Aydın, belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere yıl boyunca gıda kolisi desteği sunmayı sürdüreceklerini, havaların soğumaya başlaması ile birlikte ise yakacak yardımında bulunacaklarını söyledi.