GÜNDEM - 05 Kasım 2024 Salı 06:56

“Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programı” Erzincan’da başladı

A
A
A
“Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programı” Erzincan’da başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 81 il müdürlüğü personeline yönelik “Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programı” Erzincan’da başladı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen "Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programı” Erzincan’da başladı.


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde görevli mesleki personellere yönelik 4 - 8 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitim programı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Erkan Güvenç ve İl Müdürü Serdar Demirci, personellerin katılımlarıyla başladı.


Eğitim programının İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlardaki personelin mesleki ve kişisel gelişimlerini destekleyerek ilgili meslek elemanlarının performanslarını artıracağını ifade eden İl Müdürü Serdar Demirci, katılan tüm eğitmen ve personele teşekkürlerini iletti.


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Erkan Güvenç ise, "Birlikte çok önemli bir sorumluluğu icra ediyoruz. İşte bu bakış açısıyla hizmet içi eğitim programları oluşturularak Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın himayelerinde 81 ilimizde “Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programı” uygulanmaya başlandı. Tüm personelimizin dönüşümlü olarak iş akışını bozmadan, çocuk, kadın, engelli ve yaşlı, aile ve toplum temalarında 4 farklı program içeriğiyle eş zamanlı olarak 5 gün boyunca 20’şer saatlik hizmet içi eğitim almalarını planlıyoruz. Taşrada bulunan siz değerli personelimizin Bakanlığımızın yanlarında olduğunu her zaman hissetmesini istiyoruz. Burada toplandığımız bu ortam, bilgi paylaşımının ve deneyimlerin aktarımının gerçekleşeceği bir alan olacak. Her birinizin farklı deneyimleri ve bakış açıları, bu eğitim sürecini zenginleştirecek. Ve sizlerin Sorularınızla, katkılarınızla ve paylaşımlarınızla bu programı daha da değerli kılacak” dedi.


Hizmet içi eğitim programı üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarında görevli alanında uzman eğitmenler tarafından ayrılık sürecinde çocuklara yaklaşım ve destek programı, zorlu yaşantılar karşısında psikolojik sağlamlığı artırmak, aile içi iletişim, çatışma çözme ve problem çözme teknikleri ile çocuklarda mizaç eğitimi başlıklarıyla 5 gün süresince mesleki personellere aktarılacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 3,2 trilyon TL’ye ulaştı Türkiye İş Bankası’nın özkaynak büyüklüğü 291 milyar TL’ye ulaşırken, aktif büyüklüğü 3,2 trilyon TL’ye ulaştı. Türkiye İş Bankası, yılın ilk dokuz aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Bankanın özkaynak büyüklüğü 291 milyar TL’ye ulaşırken, aktif büyüklüğü 3,2 trilyon TL’ye yükseldi. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ilk dokuz aylık finansal sonuçlara ilişkin yaptığı açıklamada; teknoloji, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve üretken yapay zekayı iş süreçlerine dahil ettiklerini, odaklandıkları tarım, turizm, girişimcilik, KOBİ ve işletme bankacılığı alanlarında ekonomiye daha fazla katkı sağlayacak şekilde çalıştıklarını vurguladı. Aran, “Hayata geçirdiğimiz projelerle ülkemiz için bir bankanın çok daha ötesinde bir kurum olduğumuza inanıyoruz. 2 Kasım’da Samsun’da çocuklarımızla birlikte diktiğimiz fidanlarla 81 İlde 81 Orman Projesi’ni 100. yılımızda yeniden başlattık. 81 ilimizde beş yıl içinde toplam 2 milyon 200 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Ayrıca, 3 Kasım’da Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nun startını verdik. Maraton koşmak dayanıklılığı, direnci, azmi, dayanışmayı ve zindeliği simgeliyor. İş Bankası da 100. yılında genç ve dinamik bir girişim olarak, ikinci yüzyılına emin ve sağlam adımlarla ilerliyor, ülke ekonomisi için sürdürülebilir değer oluşturmaya devam ediyor" dedi. Eylül sonu itibarıyla nakdi kredi hacmi 1,6 trilyon TL, gayrinakdi kredi hacmi ise 539 milyar TL’ye ulaşan bankanın ekonomiye sağladığı toplam kaynak tutarı, 2,1 trilyon TL oldu. Kurulduğu ilk günden itibaren ülkede tasarruf bilincini geliştirmek, yatırımları güçlendirmek, ticareti kolaylaştırmak, bankacılık hizmetlerinin erişilebilirliğini artırmak üzere pek çok ilki hayata geçiren İş Bankası’nın TI1 – İş Portföy Para Piyasası (TL) Fonu, Türkiye’de 100 milyar TL eşiğini aşan ilk TL yatırım fonu oldu. İş Bankası’nın toplam mevduat hacmi, Eylül 2024 döneminde yılsonuna kıyasla yüzde 23,4 artışla 2,1 trilyon TL seviyesine ulaştı. TP mevduat hacmi ise yüzde 28,9 oranında artarak 1,1 trilyon TL’ye yükseldi. İş Bankası’nın, 2024 yılında yurt dışından sağladığı kaynak tutarı toplamda 4 milyar ABD dolarını aştı. Uluslararası alanda duyulan güveni bir kez daha teyit eden İş Bankası, ekonominin lokomotif ve dönüştürücü özellikteki alanlarını desteklemeye devam ediyor. Yılın ilk dokuz ayında 34,7 milyar TL düzeyinde net kâr elde eden bankanın sermaye yeterliliği oranı yüzde 18 seviyesinde gerçekleşti.