GÜNDEM - 03 Ekim 2024 Perşembe 09:07

Uzmanından kombi bakımı uyarısı

A
A
A
Uzmanından kombi bakımı uyarısı

Doğalgazın en çok kullanıldığı dönem olan kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kombi bakım zamanı geldi. Ustalar, kombi bakımının yapılmamasının kötü sonuçlar doğurabileceğini söyledi.


Kombilerin yıllık bakımlarının yapılması, vatandaşların tasarruf yapmalarına yardımcı oluyor. Bakımı yapılmayan kombiler çeşitli sorunlara yol açabiliyor. Kombilerin periyodik bakımlarının yılda en az bir defa mutlaka yaptırılması gerektiğini belirten ve uzun yıllardır Erzincan’da kombi bakım ustası olarak çalışan Yunus Emre Soylu, kombilerin 24 saat sürekli çalıştığını evde kullandıkları diğer cihazlar ile kombinin ayrı tutulması gerektiğini söyledi. Soylu, “Havalar git gide soğumaya başladı. Kar da yakında gelecek. Bizlerde artık kombilerimizi yavaş yavaş yakmaya başladık ama kombi bakımları da önemli. Çünkü en çok çalıştığını düşündükleri cihazlardan bile kombi daha çok çalışıyor. Yaz da gelse 24 saat sürekli hizmet veren bir cihaz. İster istemez bu cihaz şebekeden gelen suya ne kadar temizdir değildir bölge olarak da farklı ama bizim ister istemez kırsal bir kesimde yaşadığımız için suyumuz kireçli ve ortamdan aldığı hava, sürekli atmosferden hava alıyor. Tozlar ve bu tür şeyler cihazlarda ister istemez tıkanmalara neden oluyor” dedi.


"Her sene bakımı yapılması gerekiyor"


Vatandaşlardan kombi bakımlarının yetkili servislere yaptırmalarını isteyen Soylu, şunları kaydetti:


“Kesinlikle her sene kombilerine bakımlarını yaptırmaları lazım ve bu bakımı da sadece elini yüzünü silmekle değil, yetkili servise yaptırmaları lazım. Bazı görüyoruz gelmiş adam kapağını sökmüş elini yüzünün silmiş ‘kombinizin bakımı yapıldı’ diye. O bana biraz ters geliyor. Kombinin elini yüzünü silmek o kadar önemli değil. Bizim için önemli olan sirkülasyon yapacağı o pompanın yollarının temiz olması. 3 yollu vana dediğimiz parçanın yaz-kış konumuna yani sıcak sudan kalorifere geçişi için o parçaların temizlenmesi. Sürekli atmosferden havayı çeken o fanın temizlenmesi ve içine genleşme tankı dediğimiz suyun dengesini sağlayan denge kabıdır Türkçesi onun havasının sürekli kontrol edilmesi."


"Kombi bakımı ehil kişiler tarafından yapılmalı"


Kombi bakımının ehil kişiler tarafından yapılmasının önemine değinen Soylu, bilmeden tamir etmeye çalışan kişilerin kombiye daha çok zarar verebildiğini ifade ederek, “Özellikle dikkat edilmesi hususlarından birisi kombilerin ehil kişiler tarafından bakımının yapılması. Biz bunu yetkili kişiler, yetkili servislerin yapmasını uygun görüyoruz. Şimdi özellikle günümüzde kombinin yapısını öğrenen kişiler eline de herhangi bir mekanik alet alarak biz bakım yapabiliyoruz diye kombileri açabilmekte ve uygun olmayan yerleri, kombinin belki de hiç ellenmeyecek yerlerini oynayarak kombide arızaya sebep olabiliyorlar. Bundan dolayı da bunun en iyisi ehil yetkili kişiler tarafından bakımın yapılmasıdır” diye konuştu.



Uzmanından kombi bakımı uyarısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Yunanistan ölüme terk etti, Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı Aydın’da, Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde Eylül ayı içerisinde, Yunanistan tarafından geri itilen 43’ü çocuk toplam 210 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, çalışmalarda 3 göçmen kaçakçısı da yakalandı. Aydın’ın Didim ve Kuşadası açıklarından lastik bot veya can salları ile Yunanistan’a geçmeye çalışan düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yunan sahil güvenliği tarafından geri itilerek ölüme terk edilen düzensiz göçmenler için yapılan çalışmalar Eylül ayında da hız kesmezken, 1-30 Eylül tarihleri arasında toplam 210 düzensiz göçmen kurtarıldı. Son 1 ayda toplam 9 olay meydana gelirken, kurtarılan 210 düzensiz göçmen ise sağlık kontrollerinin ardından Aydın Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Ayrıca yapılan çalışmalarda 3 göçmen kaçakçısı da yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı verilerine göre; Aydın’da 5 Eylül’de Kuşadası açıklarında 3’ü çocuk 20 düzensiz göçmen kurtarılırken, 1 göçmen kaçakçısı yakalandı. 6 Eylül’de Kuşadası açıklarında 8’i çocuk 21 düzensiz göçmen kurtarıldı. 7 Eylül’de Kuşadası açıklarında 5’i çocuk 22 düzensiz göçmen kurtarılırken, 1 göçmen kaçakçısı yakalandı. 20 Eylül’de Kuşadası açıklarında meydana gelen 2 olayda ise toplam 8’i çocuk 52 düzensiz göçmen kurtarıldı. 23 Eylül’de Kuşadası açıklarında 11’i çocuk 32 düzensiz göçmen kurtarıldı. 24 Eylül’de Kuşadası açıklarında 2’si çocuk 22 düzensiz göçmen kurtarıldı. 27 Eylül’de Kuşadası açıklarında 3’ü çocuk 22 düzensiz göçmen kurtarılırken, 1 göçmen kaçakçısı yakalandı. 29 Eylül’de ise Didim açıklarında 3’ü çocuk 19 düzensiz göçmen kurtarıldı. Sahil Güvenlik ekiplerinin düzensiz göçle ilgili çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Antalya Antalya Valisi Hulusi Şahin Alanya’da Antalya Valisi Hulusi Şahin, Alanya’da yapımı devam eden okullarda incelemelerde bulunarak Yanıklar İlkokulu tadilat ve onarım protokolünü imzaladı. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Alanya ziyareti kapsamında bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Vali Şahin, Alanya ziyareti kapsamında, hayırseverlerin destekleriyle yapılan okulları gezerek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. İnşaat aşaması devam eden okullarda incelemeler yapan Vali Şahin, daha sonra Alanya’nın sembol yapılarından biri olan ve Alanya Kalesi’nde bulunan Süleymaniye Camii’ni ziyaret ederek ıslak hacim inşaatı çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Şahin’e, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve hayırsever vatandaşlar eşlik etti. Yapımı devam eden okullarda inceleme İlk olarak, hayırsever Hüseyin Girenes tarafından yaptırılan 16 derslikli ve 484 öğrenci kapasiteli Hüseyin Girenes Fen Lisesi’ni ziyaret eden Vali Şahin, fizik, kimya, biyoloji, müzik ve teknoloji sınıflarını gezerek öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti. Daha sonra, Hayırsever Mevlüt Uysal tarafından yaptırılan 24 derslikli, camii, halı saha, spor salonu, 120 kişilik kız yurdu ve 400 kişilik konferans salonuna sahip Emine-Ahmet Uysal Fen ve Teknoloji İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Vali Şahin, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Vali Şahin, yapımı devam eden İrfan Bileydi Siber Güvenlik Meslek Lisesi inşaatında incelemelerde bulunarak ziyaretlerine devam etti. Buradaki incelemelerinin ardından 24 derslikli Müveddet Babaoğlu Ortaokulu inşaatında yapılan çalışmaları inceleyen Vali Şahin, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tadilat ve onarım protokolü imzalandı İncelemelerinin ardından Vali Şahin, tarihi Alanya Kalesi’nde bulunan Süleymaniye Camii’ne geçerek ıslak hacim inşaatı çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Şahin, ziyaretlerin ardından Alanya Kaymakamlığında düzenlenen protokol törenine katılarak hayırsever Mustafa Durusoy tarafından MÜSİAD Alanya şubesi adına yaptırılan Yanıklar İlkokulu tadilat ve onarım protokolünü imzaladı. İmzalanan protokolle, Alanya ilçesi, Türkler Mahallesi’nde bulunan Yanıklar İlkokulu binası, hayırsever Mustafa Durusoy tarafından tadilat ve onarımı yapılarak 17 derslik, yemekhane, çok amaçlı salon ve idare odalarından oluşan Yanıklar Özel Eğitim Uygulama Okulu 1-2-3 Kademe ve Özel Eğitim Anasınıfı olarak hizmete girecek. Alanya temasları kapsamında son olarak Alanya Ziraat Odasını ziyaret eden Vali Şahin, Oda Başkanı Tahir Göktepe ve yönetim kurulu üyeleriyle odanın çalışmaları Alanya’nın tarımsal üretimi hakkında sohbet etti.
Antalya Atay Uslu: "Finike Çavdır Büyük Camii restore ediliyor" Antalya’nın Finike ilçesi Çavdır mahallesinde bulunan Çavdır Büyük Camii için restorasyon çalışmaları başladı. AK Parti Antalya Milletvekili ve Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu başkanı Atay Uslu, "Çavdır Büyük Camii’nin restorasyonuna başlıyoruz. Tıpkı ikizi Bağyaka Camii gibi bu butik ve özgün eseri de aslına uygun hale getirerek bu topraklardaki medeniyet izlerimizi daha da derinleştireceğiz" dedi. Alanında uzman mimar ve mühendislerce inceleme yapılan Finike ilçesindeki Çavdır Büyük Camii için acilen güçlendirme yapılması ve yönünde rapor verilmesi üzerine Antalya Valiliği tarafından, Çavdır Büyük Camii restorasyonuna başlanılmasına karar verildi. Valilik tarafından yaklaşık 34 milyon liraya ihale edilen restorasyon çalışmaları, kısa süre içinde başlayacak. Restorasyon çalışmalarını duyuran AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Çavdır Büyük Camii’nde, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik ve Çavdır Mahallesi Muhtarı eşliğinde incelemelerde bulundu. “Medeniyet izlerimizi daha da derinleştireceğiz” Antalya Milletvekili Atay Uslu, Çavdır Büyük Camii Restorasyon Projesi hakkında şu ifadelere yer verdi: “Çavdır Büyük Camii ve Bağyaka Camii 1905-1910 yıllarında aynı mimar ve ustalar tarafından yapılmış ikiz kültür varlığımız. Daha önce Sufi Yolu projemiz çerçevesinde Finike Bağyaka Camii’ni restore ederek aslına uygun hale getirdik. Müthiş bir eser meydana çıktı. Şimdi Çavdır Büyük Camii’nin restorasyonuna başlıyoruz. Tıpkı ikizi Bağyaka Camii gibi bu butik ve özgün eseri de aslına uygun hale getirerek bu topraklardaki medeniyet izlerimizi daha da derinleştireceğiz.” “Kültür ve medeniyet kodlarımız ile güçlüyüz” Türkiye’nin bir kültür mirasını daha Sufi Yolu projesi çerçevesinde korunup aslına uygun hale getirildiğini belirten Atay Uslu, “Finike Çavdır Büyük Cami’nin hem içinde hem dışında hem bahçesinde hem de mezarlık çevresinde çalışma yapılacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetlerimiz kültür varlıklarımızın korunmasına ve gün ışığına çıkarılmasına özel önem veriyor. Kültür ve medeniyet kodlarımız ile güçlüyüz, etkiliyiz. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize şükranlarımızı sunarız. Kültür ve vakıf mirasımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz” dedi.