YEREL HABERLER - 23 Kasım 2012 Cuma 13:35

BAŞKAN VEKİLİ KABAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

A
A
A
BAŞKAN VEKİLİ KABAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Erzincan Belediyesi şehrin birçok noktasında 2012 yılı çalışmalarını tamamlıyor. Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaban, Başkan Yardımcıları Sami Mollaoğulları ve Mehmet Şireci, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Belediye projeleri hakkında bir açıklama yapan Seyfullah Kaban, inşaat sezonunun kapanmasına yakın bir zaman kala şehirde yaz boyunca yürütülen çalışmaları toparlamak maksatlı yoğun bir gayret içerisinde olduklarını söyledi.
Seyfullah Kaban; ``Bir yandan altyapı çalışması tamamlanan bölgelerde kaldırım ve asfalt çalışmaları yürüten belediyemiz ekipleri, bir yandan da yeşil alan ve yeşil bant çalışmalarında son rötuşları yapıyor. Kış gelmeden asfalt tamiratlarını da bitirmeyi hedefliyoruz. Hemşehrilerimize daha yaşanılabilir bir kent hazırlama gayreti ile bu yaz belediyemiz ekipleri yoğun çalışmalar yürüttü. Türkiye`nin en büyük sürücü pistini inşa ettik. Aynı anda içme suyu, doğalgaz, elektrik ve telefon hattı ve kablo TV hattı çalışmaları yürütüldü. Sadece yeşil alan bazında halen 8 noktada çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Yüksel Çakır`ın önderliğinde belediye yöneticileri olarak bu çalışmaları hızla toparlayıp kış sezonuna girme gayreti içerisindeyiz`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum “2025 yılı hayvancılıkta hamle yılı olsun” Üretim planlamasının teşvik edilmesi kapsamında, 2025 yılının hayvancılıkta teşvik ve hamle yılı olması temennisinde bulunan Erzurum Kırımızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Abdulkadir Ürüşan, “2025 yılı hayvancılıkta teşvik ve hamle yılı olsun” dedi. Türkiye’deki toplam mera büyüklüğünün yüzde 15’inin Erzurum’da olduğuna işaret eden Erzurum Kırmızı Et Üreticiler Birlik Başkanı Abdulkadir Ürüşan, "Küçükbaş varlığıyla, büyükbaş varlığıyla, ilimiz bu anlamda ülkemiz için üretmenin azmi içerisindedir. Erzurum hayvancılıkta önemli üretim merkezlerinden biri olacak potansiyele sahiptir. Kırmızı et sektöründe et tüketiminin özendirilmesi ve pazar payının artırılmasını ön görüyoruz. Hayvancılıkta yeni destekleme programı ile belirlenen kriterleri yerine getiren işletmelere ilave destekleme yapılarak, bu sayede üretimde verim ve kalitenin artırılması sağlanmış olacak” diye konuştu. “Erzurum plakamızla 2025 yılı hayvancılıkta hamle yılı olsun” Erzurum’un Türkiye coğrafyasında ’Et Deposu’ olarak bilindiğini ve bölge hayvancılığına önemli katkı sağladığını ifade eden Birlik Başkanı Ürüşan, sözlerini şöyle sürdürdü, “Erzurum, ülkemize kırmızı et üretimine önemli katkı sağlamaktadır. Son yıllarda özellikle yaşadığımız pandemi, Yüzyılın Depremi, İsrail’in Gazze’ye saldırıları, Ukrayna savaşları, bize ülkemizin ve dünya genelinde mazlum Müslüman aleminin gıda arz güvenliğinin sağlanması gerektiğini de gösterdi. Türk dünyası arasındaki güçlü dayanışmayı bu vesileyle bir kez daha ortaya koyduk. Deprem felaketi sonrasında yardımımıza koşan kardeşlerimizle zor günümüzde sergilenen bu dayanışmayı hiç bir zaman unutmadık, unutmayacağız. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Eroğan’ın Gazze’de Kur’an-ı Kerim okurken, bombaların atılacağı zamanı bekleyen çocuklara, mazlumlara olan borcumuz var.” "Üretirsek bolluk, bereket, zenginlik olur Erzurum Kırmızı Et Üreticiler Birliği olarak; sorumlulukları doğrultusunda Erzurum’da tarım ve hayvancılık sektöründe söz sahibi bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, özel sektör temsilcilerine, aralarındaki çekişmeleri bir araya bırakarak birlik ve beraberlik dayanışma içerisinde olmamız gerektiğini vurgulayan Ürüşan, “ Şunu ifade etmek istiyorum, Üreticiler birbirine rakip olamaz, ürettikçe satarsınız. Üretirsek bolluk, bereket, zenginlik olur. Üretemezsek ise yoksulluk, fakirlik baş gösterir. Yepyeni bir ruhla Türkiye Yüzyıl’ına hem de güçlü bir şekilde adım attık. Bölgemizde ve dünyada barışın, huzurun, refah ve istikrarın tesisi için ortaya koyduğumuz Türkiye Yüzyılı hedeflerinin küresel ölçekte hayata geçirilmesinde hepimize önemli sorumluluk ve görevler düşüyor. Bu duygu ve düşüncelerle ’25’ plakamızla birlikte 2025 yılın Erzurum’da Hayvancılık Sektörü Yılı Olması adına yapılacak plan, program, ve projelere destek vermeye ortak akıl kültürü ile üreticilerimizle el, ele güçlü bir şekilde çalışmaya, üretmeye, azimle, kararlıkla devam edeceğimiz temennisinde bulunuyorum.” şeklinde konuştu.
Adana Adana’da mahallede 400 metrekareyle başlayan seracılık 30 dönüme ulaştı Adana’nın Kozan ilçesinde narenciyenin merkezi olan Bucak bölgesinde çiftçi serada domates, salatalık ve çilek üretimine başladı. Ata topraklarını narenciye bahçelerinden sera üretim alanına çeviren Elektrik Elektronik Mühendisi Çağatay Enes Seğmen, baba mesleğini bölgede sürdürdüğünü ifade ederek, “Acarmantaş’ta serada domates ve salatalık üretimi yapıyoruz. Babam 15 yıl önce 400 metrekarelik bir alanda bu üretime başladı. Sonra talep oldu 3 dönüm ekledik ve toplamda 5 dönüm ulaştık. Bizim burada gören komşular da sera üretimine başladılar. Daha önce narenciye üretimi yapılırken şimdi domates ve salatalık üretimi de gerçekleştiriyoruz” dedi. Ferhatlı Mahalle Muhtarı Mustafa Akça, serayla bölgede büyük bir kalkınma olduğunu ifade ederek, “5 mahalleden oluşan Bucak bölgesinin her tarafı narenciye bahçesiydi. Şu an 400 metrekare ile başlayan sera üretimi 30 dönüme çıktı ve 20 çiftçimiz serada çilek, domates ve salatalık üretimi gerçekleştiriyor” diye konuştu. "Üreticiden çok aracılar kazanıyor" Üretici Muharrem Akcalı ise, “Acarmantaş Mahallesi’nde 3 dönüm alana sera kurdum. Eylül ayında ektiğimiz fidelerimiz büyüdü ve Ocak ayında ilk hasadımıza başladı. Daha önce hiç seracılık yoktu. Antalya’ya gidip gelince cazip hale geldi ve şu an hormonsuz arı ve keçi gübresi ile ürünlerimizi yetiştiriyoruz” dedi.