EKONOMİ - 07 Nisan 2012 Cumartesi 14:46

EKONOMİ BAKANI ÇAОLAYAN`DAN LİBYA VE SURİYE`DEKİ TÜRK FİRMALARINA HATIRLATMA

A
A
A
EKONOMİ BAKANI ÇAОLAYAN`DAN LİBYA VE SURİYE`DEKİ TÜRK FİRMALARINA HATIRLATMA

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanlığı`nın bugün yayınlandığı tebliğde Libya ve Suriye`de faaliyette bulunan firmaların yapılandırılan borçlara ilişkin uygulama usul ve esaslarını belirlediğini, firmaların bu düzenlemelerden yararlanabilmeleri için ilgili vergi dairelerine başvurmaları gerektiğini hatırlattı.
Ekonomi Bakanı Çağlayan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Libya ve Suriye`nin Ekonomi Bakanlığı`nca politik risk kapsamına alındığını ve bu ülkelerde faaliyette bulunan firmaların kamuya olan borçlarının yapılandırıldığını hatırlattı. Mükelleflere vergi borçlarını mücbir sebebin sona erdiği tarihten başlamak üzere 12 taksitte ödeme kolaylığı sağlandığına işaret eden Çağlayan, "Yapılan düzenleme ile taksit sayısının 12`den fazla olması halinde, fazla olan taksitler on ikinci taksitle birlikte ödenmesi
hükme bağlanmıştı. Libya ve Suriye`de faaliyette bulunan mükelleflerin bu düzenlemeden yararlanabilmesi için daha önce belirlenen mücbir sebep uygulamasına başvurmuş olması koşulu aranmaktadır. Olağanüstü politik riskin gerçekleştiği ülkede faaliyette bulunan borçluların Maliye Bakanlığı dışındaki idarelere olan taksit ödeme sürelerinin ilgili idarece uzatılabilmesi için borçlunun durumunun, mücbir sebep hali kabul edildiğine ilişkin bağlı olduğu vergi dairesinden alacağı belgeyi alacaklı idareye ibraz
etmesi gerekmektedir. Yapılan bu düzenlemeden Libya ve Suriye`de faaliyette bulunan firmalarımızın yararlanabilmesi için bir an önce ilgili evraklarla bağlı bulundukları kurumlara başvurmaları gerekmektedir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında hırsızlık yüzde 39.6 azaldı Kayseri’de 2025 yılında ‘hırsızlık’ olaylarında yüzde 39.6 oranında düşüş sağlanarak, olayların yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Çalışmalarda, 4 milyon 420 bin TL’lik çalıntı malzeme sahiplerine teslim edildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipler tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonucu, kentte meydana gelen ‘hırsızlık’ olayları yüzde 39.6 oranında azaldı. Bahse konu ’hırsızlık’ olaylarının yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Kayseri’de gerçekleşen ‘evden hırsızlık’ olaylarında yüzde 47.5 düşüş sağlanarak, olayların yüzde 82.4’ü aydınlatılırken, ‘otodan hırsızlık’ konusunda yapılan çalışmalarda, yüzde 48.9 oranında düşüş sağlanıp, olayların yüzde 89.4’ü aydınlatıldı. Bir başka konu olan ‘motosiklet hırsızlık’ olaylarında yüzde 48.8 düşüş sağlanarak, olayların tamamı aydınlatıldı. Ekipler tarafından ‘işyerinden hırsızlık’ konusunda ise yüzde 12.3 düşüş sağlanırken, olayların yüzde 96.4’ü gün yüzüne çıkarıldı. Yapılan operasyonlarda yakalanan şüphelilerden; 141’i adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 177’si de sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Öte yandan, yakalanan şüphelilerden toplam 4 milyon 420 bin TL değerinde altın, ziynet eşyası, para, cep telefonu, bisiklet, elektrikli bisiklet, scooter ve muhtelif eşyalar ele geçirilerek, sahiplerine teslim edildi.