2006 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi`nden ayrılarak kurulan Düzce Üniversitesi kuruluşunun 6. Yıldönümünü çeşitli törenlerle kutladı.
Düzce Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Düzce Valisi Vasip Şahin, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay`ın, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, Emniyet Müdürü Ali Gezer, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bolu AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, DTSO Başkanı Metin Büyük öğretim üyeleri ve davetliler katıldılar.
Programın açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversitesinin kuruluş ve gelişme aşamalarını anlattı. Üniversitenin sorunlarından da bahseden Şerifoğlu Düzce ve Ankara`daki yöneticilerden de destek istedi. Üniversitenin hızla geliştiğinin altını çizen Şerifoğlu; "Üniversitemiz hızla gelişiyor. Halen devam eden projelerimize baktığımızda çok hareketli bir kampus alanına sahip olduğumuzu görüyoruz. 3 Fakültemiz vardı bugün 10 fakültemiz var. Fiziki anlamda çok büyük bir kat ettik. Düzce için çalışan bir üniversiteyiz. Kalite konusunda ciddi çalışmalar yürüttük. 3 yıldız yetkinlik belgesi aldık. AB girişimcilik ödülünü kazandık" dedi.
Sadece öğrencilerin değil, eğiticilerin de eğitilmesinin önemli olduğunu savunan Şerifoğlu; "Biz sadece öğrencilerin değil eğitimcilerin de eğitilmesinden yanayız. Bu konuda da projelerimiz var. Girişimcilik olmazsa olmazımız. Tüm birimlerimizde girişimcilik derslerini ders havuzlarına ekledik" diye konuştu.
Üniversitenin en önemli sorununun yol olduğunu hatırlatan Şerifoğlu; "Üniversitemizin yıllardır en büyük sorunu yol oldu. İlimizin yöneticileri de buradayken bu sorunu hatırlatmak istedim. Üniversitemiz içinde çeşitli altyapı sorunları yaşıyoruz. Kampusun ortasından Botaş`a ait ana dağıtım hattı geçiyor, bu da bizim için büyük bir sorun" şeklinde konuştu.
Şerifoğlu yeni fakültelerin yapılması için hayırseverlere çağrıda bulundu. Düzce MYO`nun acilen yeni bir binaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Şerifoğlu; "Hakime Erciyes tarafından yaptırılan bir binamız var. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah Hakime Hanım gibi hayırseverlerimiz çoğalır. Yeni fakülteler için hayırseverlere ihtiyacımız var" dedi.
Şerifoğlu son olarak ``Ankara`daki yöneticilerin destekleriyle üniversitemizi demokratik katılımcı, hesap verebilir girişimci bir üniversite olması için çaba sarf ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Rektör Şerifoğlu`nun açıklamalarının ardından Düzce Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. Prof. Dr. Murat Kaya`nın şefliğini yaptığı ve Rektör Şeriufoğlu`nun da bulunduğu koro söylediği birbirinden keyifli türküler ile izleyenlere mini bir konser verdi.
Konserin ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ``Üniversitenin Misyonu`` adlı bir konferans verdi. Günay, 1987 yılında Düzce Meslek Yüksek okulunda görev yaptığını belirterek ``Bundan 25 yıl önce Düzce Meslek Yüksek okulunda görev almıştım. O zamanlar bana Düzce`yi Kazım Taymaz tanıtmıştı, Düzce`yi iyi bilmiyorum, buradan sonraki görev yerim de Sakarya idi o yüzden bu coğrafyaya yabancı değilim`` dedi.
Bir toplumun en temel sorumluluklarından birinin gençleri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu söyleyen Günay; ``Bir toplumda gençler en iyi şekilde yetiştirilmeli, çünkü onlar bu toprakları daha ileri seviyelere getirecek olan kişilerdir. Üniversite her şeyden önce bir kültür ortamıdır`` şeklinde konuştu.
Düzce Üniversitesi`nin 6, yıl kuruluş etkinlikleri davetlilere verilen kokteyl ile son buldu.