GENEL - 14 Mart 2012 Çarşamba 12:54

ŞEHİT PİLOTA HAZİN KARŞILAMA

A
A
A
ŞEHİT PİLOTA HAZİN KARŞILAMA

Konya’da eğitim uçuşu sırasında düşen askeri uçakta şehit olan Yüzbaşı Ümit Özer’in cenazesi, memleketi Samsun’a getirildi.
Konya 3. Ana Jet Üssü’nden havalanan Türk Yıldızları’nın en yeni pilotlarından Yüzbaşı Ümit Özer’in kullandığı NF-5 model uçak, üs yakınlarında sorti yaparken boş bir araziye düşmüş ve pilot şehit olmuştu. Evli ve 1 çocuk babası Yüzbaşı Ümit Özer’in cenazesi, askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havaalanı’na getirilirken, havaalanında resmi tören düzenlendi.
Samsun-Çarşamba Havaalanı’nda düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları katıldı. Şehidin cenazesi ile birlikte gelen eşi, annesi ve babası ağıtlar yakarken, havaalanından Çarşamba’ya götürülen cenaze, ailesinin isteği üzerine ilçe merkezindeki evine götürüldü.
Şehidin cenazesi, evinin önünde bekleyen kalabalık tarafından karşılandı. Öte yandan, şehidin annesinin, ilik kanseri olduğu öğrenildi. Özer’in cenazesi, ikindi namazına müteakip toprağa verilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.