YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 12:07

SİYASET AKADEMİSİNDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

A
A
A
SİYASET AKADEMİSİNDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

AK Parti AR-GE Başkanlığınca yürütülen Siyaset Akademisi, ‘Lider Ülke Türkiye 2’ konu başlığıyla Adana’da yeniden başladı.
Her dönem olduğu gibi bu dönemde de cuma ve cumartesi günleri olmak üzere, 8 hafta sürecek olan akademi dersleri, AK Parti’nin üst düzey yöneticileri ile akademisyenler tarafından verilecek.
AK Parti AR-GE birimi tarafından yürütülen Siyaset Akademisi eğitimlerinin açılış konuşmasında, Siyaset Akademisinin Türk siyasetine önem kattığını belirten AK Parti Adana Seçim İşleri Başkanı Fikret Yeni, "Ne mutlu bizlere ki, siyaset akademisi adı altında, çeşitli derslerin ve paylaşımların yapılabildiği bir noktaya geldik. Bütün alanlarda olduğu gibi ülkemizde, siyasette de siyasetin artık akademi şeklinde ele alındığı bir dönemi yaşıyoruz. Partili partisiz herkesin katılıp istifade edeceği derslerimize tüm Adanalıları davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Siyaset Akademisinin ilk dersi "Siyasal Kimlik" başlığı ile Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu tarafından anlatılırken, "Protokol ve Nezaket Kuralları" konulu ikinci ders ise Kişisel Gelişim Uzmanı Yasemin Tecimer tarafından anlatıldı.
Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu tarafından verilen ilk derste, toplumun yıllarca siyasetten uzak tutulması için bir takım söylemlerin ortaya atıldığına dikkat çekildi. Prof. Dr. Topçuoğlu, "Birçok hususta olduğu gibi bu konuda da artık insanlar o tabuyu, kendisine yönelik o fobiyi kırarak, evet ben siyasetin içerisindeyim diyor. Siyaset Akademisi adı verilen bu akademik organizasyonda, ‘Siyasal Kimlik’ başlıklı dersi dinlemek üzere buradayız. Sosyolojik literatür de 3 tür kimlik vardır. Birincisi kişinin bireysel kimliğidir. İkincisi kültürel kimliğimizi ve üçüncüsü de siyasal kimliğimizdir" dedi.
İkinci gün verilen derste ise Kişisel Gelişim Uzmanı Yasemin Tecimer, kişilerin toplum içindeki yaşantısında ve siyasette nezaketin önemine değinirken, uyulması gereken protokol kurallarından örnekler verdi. Tecimer’in, Yemek masasında ki davranıştan, tokalaşmaya, giyim kuşam dengesinden, kişilerin bir birine hitap şekline kadar birçok karşılaştırmayı anlattığı derste, örnekler sunum eşliğinde uygulamalı olarak verildi. Tecimer’in anlattığı dersi dinleyenler arasında AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan’da vardı.
Siyaset Akademisi Adana İl Koordinatörü Ali Sorar konuşmasında, Siyaset Akademisi programları hakkında öğrencileri bilgilendirirken, Siyaset Akademisinin sadece Ak Parti teşkilatına yönelik olmadığını, tüm siyasi parti ve halkın katılımını kapsadığını, bunun en güzel örneğinin bu dönemde görüldüğünü ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Emre Belözoğlu: "Bu galibiyet bize yeni pencereler açacak, yeni hayaller oluşturacak" Antalyaspor Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Samsunspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Bizim öncelikli hedefimiz son dört bloktan uzaklaşmaktı ama artık ön bloğa yaklaştık. Bundan sonra kazanırsak çok daha farklı şeyler konuşabiliriz. Neden olmasın? Bu galibiyet bize yeni pencereler açacak, yeni hayaller oluşturacak" dedi. Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Antalyaspor, sahasında karşılaştığı Samsunspor’u 2-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, karşılaşmanın senaryosunun zor olduğunu ifade ederek, oyuncularının performansından memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Maçın özellikle ilk yarısında çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirten Belözoğlu, "İstek, arzu, saha içi doğru parselasyon, topa hakimiyetimiz iyiydi. İlk yarı için çok net kilitlediğimiz bir oyun vardı. Bir pas hatası dışında rakibe pozisyon vermedik. İç sahada oynadığımız en iyi 45 dakikalardan biriydi" dedi. İkinci yarının başında rakibi yaptığı hamlelerle baskı altına alındıklarını kaydeden genç teknik adam, "Rakip, merkezdeki iki oyuncumuzu kenardakileri içeriye çekerek rahatsız etti, topa hakim oldu ve pozisyon bulup gol attı. Sonrasında biz bir hamle yaptık. Belki erken algılanabilir ama futbolda bunlar bilinmez. Maçı çok daha erken koparabilirdik ama rakip de oyuna ortak oldu hatta kazanabilecek bir noktaya geldi. Ancak işler bizim adımıza iyi gitti, Allah da yardım ediyor, çalışmamızın karşılığını alıyoruz" diye konuştu. Oyuncularının yüksek enerjisinden övgüyle bahseden Emre Belözoğlu, "Çok iyi bir oyuncu grubuna sahibim. Geldiğimiz günden beri bir gelişim var. Futbolu bilen herkesin bu gelişimi gördüğüne inanıyorum. Taraftarımıza, oyuncularıma, yöneticilerimize teşekkür ederim. En büyük pay oyuncularımın. Bugünkü galibiyet bizi çok önemli bir pozisyona taşıdı ama henüz işimiz bitmedi" ifadelerini kullandı. Hedeflerinin ligin alt sıralarından uzaklaşmak olduğunu hatırlatan Belözoğlu, "Geldiğimiz günden beri maç başı 1.5 puan hedefimiz vardı, şu an bu ortalamanın üstüne çıktık. Ben hiçbir maçı kaybetme üzerine planlamam. Elbette futbol sadece sizin planınızla değil, rakibin ve hakemin performansıyla da şekilleniyor. Büyük konuşmayı değil, çok çalışmayı seven bir yapıya sahibim" dedi. Dış sahada da Galatasaray ve Fenerbahçe maçları hariç iyi oyunlar oynadıklarını vurgulayan kırmızı-beyazlıların teknik direktörü, "Oyuncular ne göstersem yapmaya çalıştılar. Bizim öncelikli hedefimiz son dört bloktan uzaklaşmaktı ama artık ön bloğa yaklaştık. Bundan sonra kazanırsak çok daha farklı şeyler konuşabiliriz. Neden olmasın? Bu hafta bizim için bir finalin de ötesindeydi. Bu galibiyet bize yeni pencereler açacak, yeni hayaller oluşturacak. Her maçı kazanmak ve ona göre plan yapmak istiyoruz. Bitmedi derken bunu kastediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.
Kütahya Germiyan Sokağı’ndaki tarihi konaklarla ilgili önemli çağrı Kütahya Çinili Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Güneş, Germiyan Sokağı’ndaki konakların tanıtımıyla ilgili tabelalarının eksikliğine vurgu yaparak, "Bu yapıların tarihini anlatan tabelalarla donatılması, Kütahya’nın tanıtımı açısından çok kıymetli olur" dedi. Yaklaşık dört yıldır Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerlerini maketlerle yaşatmaya çalışan Güneş, Germiyan Sokağı’ndaki konakların maketlerini yapmak için fotoğraf çekerken önemli bir detayı fark etti. "Bugün Germiyan Sokak’ta birkaç konağın maketini hazırlamak amacıyla fotoğraflarını çekmeye gittim. Ancak dikkatimi çeken şey, bu konakların hiçbirinde tanıtım tabelasının bulunmaması oldu. Evet, konaklar çok güzel restore edilmiş ama ziyaretçiler, ‘Bu konağın adı ne? Kim yaptırmış? Hangi tarihte yapılmış? Burada kimler yaşamış?’ gibi sorular soruyordu" diyen Güneş, bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Konakların önüne tarihçelerini ve adlarını içeren küçük tanıtım tabelalarının konulmasının hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler için çok faydalı olacağını belirten Güneş, "Birkaç gün sonra Turizm Haftası başlayacak. Sadece Germiyan Sokağı değil, Kütahya’nın birçok yerinde tarihi eserler ve konaklar var. Bu yapıların tarihini anlatan tabelalarla donatılması, Kütahya’nın tanıtımı açısından çok kıymetli olur" dedi. Güneş, bu talebin sadece kendi çalışmaları için değil, Kütahya’yı ziyaret eden herkesin bilgi edinmesi ve şehre olan ilgisinin artması açısından önemli olduğunu vurguladı.
Antalya Thomas Reis: "Kendi hatalarımızla kaybettik" Samsunspor Teknik Direktör Thomas Reis, Antalyaspor karşısında kendi hatalarıyla kaybettiklerini belirterek, "Kafamızı kaldırmamız gerekiyor" dedi. Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Samsunspor deplasmanda mücadele ettiği Antalyaspor’a 2-1 yenildi. Karşılaşmanın ardından Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Maçın ilk yarısında istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirten Reis, "Geçen haftaya göre daha iyi bir performans sergilemek istedik ancak bu olmadı. Maç bizim adımıza zordu. Eksiklerimiz vardı, üstüne bir de erken sakatlık yaşadık. İlk yarı kötü oynadık. İkinci yarıya yaptığımız değişikliklerle iyi başladık, frikikten gol de bulduk. Ancak ne yazık ki kendi hatalarımızla maçı kaybettik" dedi. Maç boyunca net pozisyonlara girdiklerini ancak bunları değerlendiremediklerini ifade eden Thomas Reis, "Futbolda bu tür şeyler olabiliyor. 2-3 net şansımız vardı ama bunları gole çeviremedik. Önümüzde zor bir maç daha var. Sakatlarımız dönerse nasıl bir performans göstereceğimize bakacağız" diye konuştu. Takımda rehavet olup, olmadığına dair sorulan soruya ise Reis, "Kesinlikle rahatlama ya da rehavet olduğunu söyleyemem. En iyi kadroya sahip değiliz, kadro derinliğimiz dar. Sürekli aynı oyuncularla oynuyoruz ve bu durum doğal olarak yorgunluğa neden oluyor. Sezonun ikinci yarısının daha zor geçeceğini önceden söylemiştim. İlk kez üst üste iki maç kaybettik, bu bizi çok üzdü ama lig bitmedi. Kalan haftalarda daha çok istek ve arzu göstermeliyiz. Elbette ki kendi analizini yapacağız, kafamızı kaldırmamız gerekiyor" diye cevap verdi.