YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 12:23

İSTİKLAL MARŞI`NIN KABULÜNÜN 91. YILDÖNÜMÜ

A
A
A
İSTİKLAL MARŞI`NIN KABULÜNÜN 91. YILDÖNÜMÜ

Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. yıldönümü etkinlikleri çervesinde 2 farklı program düzenlendi.
Etkinliklerden ilki Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’ndaki panel oldu. Panele konuşmacı olarak Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Galip Eken, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Rıdvan Canım ve Kilis İl Özel İdaresi’nden Tarihçi Hüseyin Kılbaş katıldı. Programa Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Türer ve Prof. Dr.
Bilal Acemioğlu, çok sayıda akademisyen ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panel, öğrencilerin okuduğu duygu dolu şiirlerle devam etti. Paneli açan Doç. Dr. Galip Eken Mehmet Akif Ersoy’un şahsiyetini anlatırken, Doç. Dr. Rıdvan Canım İstiklal Marşı’nın önemini anlattı. Panel, Hüseyin Kılbaş’ın Mehmet Akif ve Gençlik konulu anlatımıyla sona erdi. Program sonunda Prof. Dr. İsmail Güvenç, panelistlere plaket ve çiçek verdi.
Üniversitede bir diğer etkinlik olarak Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda ’’İstiklal Marşı’na Tematik Bir Yaklaşım’’ konulu konferans düzenlendi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer, çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı konferansta konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Hasan Şener hazır bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Menteşe Belediyesi’nden çimento fabrikası için şeffaflık ve ortak akıl toplantısı Menteşe Belediyesi tarafından Bayır Deştin’de kurulması planlanan çimento fabrikası süreci ile ilgili geniş katılımlı teknik bir toplantı düzenlendi. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ın başkanlık ettiği, İskender Alper Kültür Merkezindeki toplantıya, il genelindeki çevre grupları ve çevre platformlarının sözcüleri, TMMOB bileşeni meslek odalarının temsilcileri, Muğla Barosu Çevre Komisyonu üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Çevre Yönetim ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü yetkilileri, Belediye Meclis Üyeleri ve Kent Konseyi yönetimi katıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Gonca Köksal, çimento fabrikası ile ilgili hukuki süreç ve yürütülen mücadelenin geldiği noktaya ilişkin bilgilendirmede bulundu. Köksal, kenti ortak akılla yönetme ilkelerine bağlı olduklarını vurgulayarak sürecin şeffaf bir şekilde ilerletileceğinin altını çizdi. 50 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Köksal, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 28 Kasım’da yapılacak ÇED toplantısına yönelik bizden ve ilgili kurumlardan istediği kurum görüşümüzü ortak akılla şeffaf bir şekilde oluşturacağız. Ayrıca bu toplantıyı hukuksal ve bilimsel olarak yürütülecek sürecin yol haritasını oluşturmak için düzenledik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Köksal’ın konuşmasının ardından katılımcılar süreç ile ilgili fikir ve görüşlerini dile getirdi. Toplantı sonunda toplantıya katılan ilgili kişi ve kurumlardan yazılı olarak görüş bildirmesi istendi.