Kırıkkale’de eğitimcilere ’Yönetici Eğitimleri’ kapsamında seminer veren Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Oktay Akbaş, öğrencilerle yaptığı ankette okullarda tuvalet temizliği sorunlarının çıktığını söyledi. Akbaş, "Okullarda her şeyi geçtik temizlikte fark etmeden geri kalmışız" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üst düzey yöneticilere yönelik yeni çalışma kültürünü oluşturmak, takımdaşlık anlayışını geliştirmek ve günümüz yönetim anlayışının prensiplerini milli eğitim müdürlüklerine taşımak amacıyla milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürlerine ’Yönetici Eğitimleri’ kapsamında seminer verildi. Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay
Akbaş konuşmacı olarak katıldı. Seminerde yöneticilere, ’Yönetimde insan ilişkileri, liderlik, yöneticilikte sosyal davranış ve iletişim, gelecek nasıl bir öğretmen bekliyor, başarının artırılması için aile eğitimi, fotoğrafik zeka ve beyin gücünü kullanma, sınav stresini yenme, başarı pozitif düşünebilme ve hayata bakış farkındalık oluşturma, kuşakların tanıtımı ve kuşağın eğitimi’ konuları düzenlenen tezler ve anket örnekleriyle aktarıldı.
Yrd. Doç. Dr. Oktay Akbaş, bir okulda 65 öğrenciye ’Milli Eğitim Bakanı olsan ne yaparsın?’ sorusunu sorması üzerine 24 öğrencinin ’tuvaletleri temizletirim’, 24 öğrencinin de ’tablet, akıllı tahta ve projeksiyon dağıtırdım’ şeklinde cevap verdiğini belirterek yapılan anketlerde ortak akıl sonucunun ortaya çıktığını söyledi.
Oktay Akbaş, "Bir okulun 4. sınıfında 65 öğrenciye şöyle bir soru sordum, ’Milli Eğitim Bakanı olsan okullarda ne yapardın?’. Benim hipotezim şuydu, öncelikle projeksiyon, bilgisayar vb. çıkar diyordum. Sürpriz cevaplar çıktı. 3 kişinden biri tuvaletleri temizlerdim diyor. Milli eğitim bakanı olsaydınız dediğimde ben 10 yaşındaki bir çocuğun önünü çok açıyorum. Hayal noktasında istediğini yapabilirsin. Bilgisayar, oyuncak dağıtabilir her şey yapabilir. Bu fırsatı ben çocuğa veriyorum, tuvaletleri
temizletirim diyor. Aynı soruyu ben size sorsam burada 3 kişiden biri ’ben tuvaletleri temizletirdim’ der mi?. Demez. Yani bilim denen şeyin önemi burada ortaya çıkıyor. Bizim baktığımız yerle onların baktığı yer aynı değil. Burada birçok şeyi ortaya çıkarabiliriz. Çocuklar bu sorunu belirlediklerine göre demek ki okullarda her şeyi geçtik temizlikte fark etmeden geri kalmışız" dedi.