YEREL HABERLER - 06 Mart 2012 Salı 18:06

MANİSA`YA TIBBİ ATIK BERTARAF TESİSİ

A
A
A
MANİSA`YA TIBBİ ATIK BERTARAF TESİSİ

Manisa Belediyesi, Manisa’ya yapılacak olan tıbbi atık bertaraf tesisinin ihalesini alan firma ile ihale sözleşmesi imzaladı.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamında gerçekleşen imza törenine BESOT A.Ş. Genel Müdürü Yasemin Buket Aktan ve Miroğlu Temizlik Ltd. Şti. Genel Müdürü Ramazan Avcı katıldı. İhale sözleşmesinin imzalanmasının ardından Manisa’ya yapılacak olan tıbbi atık bertaraf tesisi ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa ili içerisinde tıbbi atık tesisi yapılması, sterilizasyon tesisi inşası, bertaraf edilmesi ve 10 yıllık süre ile kiraya verilmesi anlaşması, geçtiğimiz ay içinde yaptığımız açık ihale neticesinde 10 yıllığına Miroğlu Temizlik ve BESOT adi ortaklığı olmak üzere yap-işlet-devret modeliyle Manisa’ya inşallah hayırlısıyla yeni bir tıbbi atık sterilizasyon tesisini kazandıracağız. Yıllık kira bedeli olarak 516 bin TL yapılan açık ihalede teklif verilmiştir. Bu da 10 yılın karşılığında 5,5 milyon TL’ye yakın bir gelir olarak Manisa Belediyesi’nin kasasına girecektir” dedi.
YENİ TESİS 5 AY İÇİNDE HAZIR
Yapılacak olan katı atık bertaraf tesisinin tamamının, ilgili adi ortaklık tarafından sağlanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, şunları söyledi: “Manisa Belediyesi’nden herhangi bir ücret ödenmeyecektir. Hem Manisa Belediyesi kira geliri elde edecek, hem de Manisa bir tesise kavuşacak. Tabi ki bu yapılacak olan yatırım da yaklaşık 1,5 milyon TL gibi bir rakam söz konusu. İlgili Miroğlu firması Ege ve Akdeniz bölgesinde bu tesislerle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Manisa da inşallah buna dahil olacak. Zaten ilgili firma yaklaşık 2 yıldır Manisa’da yaptığımız sözleşme gereği tıbbi atıkların toplanması konusunda çalışmalarını sürdürüyordu. Yeni tesisin yapılması tahmin ediyorum 4-5 aylık bir süre alacak. İnşallah açılış kurdelesini kesmek de nasip olur. Hayırlı olsun.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turizm Komisyonu Kırkağaç ve Soma’nın turistik değerlerini inceledi Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, kentin turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarma hedefiyle Kırkağaç ve Soma ilçelerindeki tarihi ve kültürel zenginlikleri yerinde inceleyerek kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Turizm alanında kapsamlı bir yol haritası oluşturmayı hedefleyen Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez’i makamında ziyaret ederek ilçenin turizm değerleri hakkında bilgi aldı. Kırkağaç ziyaretine Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Başkanı Lütfi Akdağ’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve komisyon üyesi Erdinç Yavaşlı, Kırkağaç Belediye Başkan Yardımcısı Necdi Özkan, Başkan Danışmanı Ali Osman Kınık, komisyon üyeleri ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Özcan Çetin katıldı. Kırkağaç’ın tarihi dokusuna yolculuk Kırkağaç Belediyesi ziyaretinin ardından komisyon üyeleri, dünyanın en yaşlı ağaçlarından birisi olan Anıt Zeytin Ağacı ve ilçenin tarihi dokusunu yansıtan eski Rum evlerini inceledi. Son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele döneminde Kırkağaç’a geldiğinde konakladığı ev ziyaret edildi. Kırkağaç ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Soma ilçesini ziyaret etti. Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’u makamında ziyaret ederek ilçenin turizm değerleri hakkında bilgi alındı. Soma ziyaretine, Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Başkanı Lütfi Akdağ’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve komisyon üyesi Erdinç Yavaşlı, Gülten Ezgi Tulaz, Mustafa Gül, Yasin Yalçın, Baha Özgen, Hüsnü Serdar Bozdemir, Savaş Aktepe ve Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Özcan Çetin’in katılımıyla Soma ilçesinin tarihi ve kültürel değerleri yerinde incelendi. Soma’nın maden ve kültür mirası Komisyon üyeleri ve Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’un da içinde bulunduğu heyet ile birlikte Emir Hıdır Bey Camii, Tarihi Hamam ve Bedesten’i gezerek bölgenin köklü geçmişine tanıklık etti. Kültür Evi ve Damgacı Camii ziyaretlerinin ardından, büyüleyici atmosferiyle ünlü Darkale Mahallesi’nde incelemelerde bulunuldu. Programın bir sonraki durağı ise, Soma’nın yenilikçi projelerinden Millet Bahçesi ve Maden Müzesi oldu. Akabinde komisyon üyeleri, Celal Bayar Üniversitesi Soma yerleşkesinde bulunan ve simüle edilmiş Yeraltı Eğitim Ocağı’nı gezerek maden sektörüne ilişkin önemli bilgileri yerinde dinledi. Son olarak, Turgutalp Mahallesi’nde bulunan havuzları ve Tarihi Değirmen’i ziyaretinin ardından Soma turu tamamlandı. Ziyaretle ilgili yapılan açıklamada, Soma’nın tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkmanın, aynı zamanda turizm potansiyelini geliştirmek için atılacak adımların önemine vurgu yapıldı. Bölgenin değerlerini daha fazla tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalara devam edileceği belirtildi.