YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 13:10

PAZARLAR BELEDİYE MECLİSİ MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

A
A
A
PAZARLAR BELEDİYE MECLİSİ MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Kütahya’nın Pazarlar ilçesi Belediye Meclisi Mart ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Torun başkanlığında Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleşen meclis toplantısı 3 gündem maddesini görüşmek için toplandı. Pazarlar Belediyesi Meclis toplantısında, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) başkanlığı tarafından toplu konut binalarının yapılacağı alanda yapılan imar tadilatı ve Pazarlar İlçesi Turgut Özal Mahallesinde yaptırılacak olan Afet Koordinasyon Merkezi için imar tadilatının yapılmasını oybirliği ile kabul edildiği bildirildi. Meclis toplantısının 1. Gündem maddesi olan İlçede yapılacak cami için yapılan imar değişikliğine yapılan itirazlar görüşüldüğü ve yer sahiplerinin cami yapımı için rızaları olmadığı için Turgut Özal Mahallesindeki dini tesis(Cami) için düzenlenen imar tadilatı oy birliği ile iptal olduğu bildirildi.
Toplantı sonunda Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun,“En büyük amacımız, imkânlarımızı seferber ederek hemşerilerimize daha modern, daha çağdaş ve huzurla yaşayabilecekleri bir kent hazırlayabilmektir. Mart ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdik. Belediye Meclisimiz, 3 gündem maddesini görüşmek için toplandı. Meclis toplantısında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) başkanlığı tarafından toplu konutların yapılacağı alandaki imar tadilatı, Pazarlar İlçesi Turgut Özal Mahallesinde yaptırılacak olan Afet Koordinasyon Merkezi alanının tadilatının yapılması oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının 1. Gündem maddesi olan İlçemizde yapılacak cami için yapılan imar değişikliğine yapılan itirazlar görüşüldü ve yapılan itirazlar neticesinde cami yapılacak yerdeki arsa sahiplerinin rızalarının olmaması sebebiyle yapılan imar tadilatı oy birliği ile iptal edildi. Müftülük ve Cami derneğinin cami yapmak için bir yer belirlerlerse o alan için imar tadilatını mecliste yeniden görüşürüz. Yaptığımız hizmetlerin şeffaflığına inanan meclis üyeleri ile çalışmak beni son derece memnun ediyor. Hizmetlerimizin hayata geçirilmesinde belediye meclisimizin büyük katkıları oldu. İktidarı ve muhalefetiyle halisane çabalar içinde, ağız tadıyla bugünlere geldik. Hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaşmasında en küçük çabanın bile bir değeri olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle gerek eleştiri ve gerekse önerileriyle katkıda bulunan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. İlk günkü heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz ” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İzmir, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Ankara, ve Tokat çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların gece saatlerinden sonra Batı Karadeniz ile Sakarya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ ve Hatay çevrelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına şeklinde eseceği tahmin edilirken, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara’da 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik yaşanmayacak. Rüzgar, genellikle güneyli, Marmara’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ ve Hatay çevrelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yükseklerinde 90 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 15 Adana: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20 Antalya: Parçalı bulutlu 22 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 10 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 7 Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9 Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
İstanbul Bolat: "Hedefimiz 2033 yılında 813 uçaklık filo ve 171 milyon yolcuya ulaşmak" Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, şirketin 100’ncü kuruluş yıl dönümünde 813 uçaklık filo, 171 milyon yolcu ve koltuk arzında dünya ikinciliği hedefine ulaşmak için özveriyle çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Dünyanın en çok noktasına uçan ve 2033 yılında 100’ncü kuruluş yıl dönümünü kutlayacak olan THY’de büyüme hedefleri doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Bolat, 1982 yılında başlatılan dijitalleşme çalışmaları anlatılan ve TRT arşivinde yer alan bir video paylaştı. 1933 yılında kurulan THY’nin 93 yıllık tarihi boyunca birçok kilometre taşına ulaşarak, bugün küresel havacılığın en önemli aktörlerinden biri haline geldiğini ifade eden Bolat, "Butik bir havayolundan zirveye yürüyüşümüzü ortaya koyan bir diğer husus da koltuk arzındaki değişim. 1982 yılında 27 uçaklık filomuza önümüzdeki aylarda 500’üncü uçağımızı katmaya hazırlanıyoruz. 1981 yılında 4 milyon olan arz edilen koltuk sayısı 2024 yılında 254 milyara ulaştı. Yani 63500 katlık bir artıştan bahsediyoruz. Bu sayıyla network havayolları arasında uluslararası trafikte dünyada 3’üncü sıradayız. Türk Hava Yolları videonun çekildiği 1982 yılından bir sene sonra 50’inci yılımızda 50 milyonuncu yolcusunu taşımıştı. 2023 yılında bir başka mihenk taşına ulaşarak 1 milyarıncı yolcumuzu taşıdık" dedi. 1982 yılında başlayan bilgisayara geçiş sürecinin başladığını hatırlatan Bolat konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün dijitalleşme dönüşümümüzle sürüyor. Dünyanın en dijital 3 havayolundan biri olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyor, tüm süreçlerimizi dijitalleşme vizyonuyla iyileştiriyoruz. 2033 yılında 813 uçaklık filo, 171 milyon yolcu ve koltuk arzında dünya ikinciliği hedefine ulaşmak planlarımızı yapıyor, azimle ve özveriyle çalışıyoruz. Butik bir havayolundan küresel bir deve dönüşme yolculuğumuzda zirve yürüyüşümüzü sürdürüyoruz."