YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 15:20

YARIM ASIRDIR MALİ MÜŞAVİR

A
A
A
YARIM ASIRDIR MALİ MÜŞAVİR

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, meslekte 50. ve 40. yılını tamamlayan muhasebeci ve mali müşavirleri birer plaketle onurlandırdı.
Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda düzenlenen ve Vali Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, OSMMMO Başkanı Ertuğrul Yüksel, bazı daire müdürleri, Ordu’da faaliyet gösteren serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin de katıldığı törende, mesleğin duayenleri onurlandırıldı.
Buradaki törende konuşan Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel, muhasebenin ekonominin ve kalkınmanın dinamosu olup, ölçü ve denge mesleği olduğunu söyledi. Yüksel, "Muhasebe, ticari hayatın kalbinde Vergi Dairesi ile mükellef arasında köprü görevi gören, barajdan ovaya su götüren kanallardır" dedi.
Programda, OSMMMO yönetimi tarafından meslekte 40 yılını tamamlayan ve hala aktif olan muhasebeci ve mali müşavirlere plaket verildi.
Meslekte 50. yılını yaşayan ve mesleğin duayeni olan Orhan Ümit Felek’e plaketini Ordu Valisi Orhan Düzgün takdim etti. Törende 40 yılı aşkın süredir mesleği devam ettiren İsmet Kayserilioğlu, Şenel Yıldıran, Turgut Tuna ve Akın Öztürk plaketle onurlandırıldılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Dere kenarında kesilmiş ve yakılmış ceset bulunmuştu, polis iğneyle kuyu kazdı cinayeti çözdü Edirne’de Tunca Nehri’nin kenarında vücudunda kesikler ve yanıklar belirlenen cesedin kimliği belirlenirken, polis adeta iğneyle kuyu kazarak cinayetin şüphelisini yakaladı. 10 kilometrelik alanda bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen, çok sayıda şüphelinin ifadesine başvuran ve daraltılmış HTS kayıtlarını kontrol eden ekipler, cinayet şüphelisini gözaltına aldı. Olay, 17 Ekim 2024 tarihinde Edirne’nin Yeniimaret Mahallesi’nden geçen Tunca Nehri’nin kenarında meydana geldi. Dere kenarında hareketsiz halde yatan yaşlı adamı gören vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri bıçaklanan adamın öldüğünü belirledi. Polis ekiplerinin çalışmasının ardından adamın cenazesi otopsisi yapılmak üzere Trakya Üniversitesi Tıp Faküktesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan çalışmalarda üzerinden kimlik çıkmayan cesedin, 71 yaşındaki A.S. isimli erkek vatandaşa ait olduğu belirlendi. Cesette yapılan incelemede, boynunda ve sırtında kesici alet kullanıldığı, ayrıca cesette kısmi yanıklar tespit edildi. Polis, iğneyle kuyu kazdı Olay sonrası İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet zanlısının yakalanması için çalışma başlattı. Bu çerçevede, 10 kilometrelik alanda bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen, çok sayıda şüphelinin ifadesine başvuran ve daraltılmış HTS kayıtlarını kontrol eden ekipler, cinayet şüphelisinin 21 yaşındaki Y.K. olduğunu belirledi. Ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.