YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 16:34

VAN BELEDİYESİ`NDEN EVİ YIKILAN AİLEYE PREFABRİK EV

A
A
A
VAN BELEDİYESİ`NDEN EVİ YIKILAN AİLEYE PREFABRİK EV

Van’da 23 Ekim tarihinde meydana gelen depremde kirada oturdukları evi yıkılan 8 kişilik Çakmak ailesine, Van Belediyesi tarafından prefabrik ev yapıldı.
Van’da yaşanan depremde kiracı olarak kaldığı evin yıkılması üzerine kurdukları branda çadırda yaşamlarını sürdüren 8 kişilik Çakmak ailesini, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın talimatı ile belediye yetkilileri ziyaret etti. Van Belediyesi Başkan Vekili M. Nuri Can, Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar ve meclis üyeleri, ziyaret ettikleri Çakmak ailesini geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Çakmak ailesinin yaşadığı brandayı inceleyen Can, Doğar ve beraberindekiler, daha sonra baba Mehmet
Çakmak ile bir süre görüştü. Çakmak ailesi ile görüşen Belediye Başkan Vekili Can ve Belediye Başkan Yardımcısı Doğar, aileye kalabilecekleri bir prefabrik ev tahsis edeceklerini söyledi.
Burada bir açıklama yapan, Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, belediye yetkilileri olarak ailenin durumunu gördükten hemen sonra kendilerine ziyarette bulunduklarını belirterek, ailenin büyük bir mağduriyet yaşadığına dikkat çekti. Doğar, "Ailenin kaldığı ev tamamı ile yıkılmış durumda ve çok zor durumdadırlar. Bizde Çakmak ailesine, belediyemiz ve Duhok kentinde bulunan iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa yaptıkları Seyrantepe Mahallesi’nde bulanan prefabrik evlerden birini
kendilerine tahsis ettik. Bunun yanı sıra Çakmak ailesinin gıda ihtiyaçlarını da haziran ayının sonuna kadar karşılayacağız" dedi.
Baba Mehmet Çakmak ise, depremde kirada oturdukları evlerinin tamamen yıkıldığını belirterek, ev eşyalarının ise göçük altında kaldığını söyledi. Birçok kez İl Valiliği ve AFAD’a konteynır talebinde bulunduğunu ancak kendilerine cevap verilmediğini söyleyen Çakmak, yaptığı başvurulardan sonra birçok kez hareketlere de maruz kaldığını belirtti. Çakmak, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Doğar, Can ve beraberindekiler daha sonra Çakmak ailesine Duhok’ta bulanan sivil toplum kuruluşları ve Van Belediyesi’nin ortak çalışması ile Seyrantepe Mahallesi’nde yapılan prefabrikleri gezdirip bir prefabrik ev tahsis etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de "Felsefe Söyleşileri" başladı Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen felsefe söyleşileri, büyük ilgi topladı. Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen felsefe söyleşileri, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başladı. "21. Yüzyılda İnsan Felsefesi" başlıklı ilk etkinliğe Maltepe halkı büyük ilgi gösterdi ve salon tamamen doldu. Prof. Dr. Çotuksöken: "İnsan felsefesi Türkiye’de en güçlü felsefedir" Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Maltepe Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi ve Maltepe Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖÖUAM) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Betül Çotuksöken, insan felsefesinin Türkiye’deki önemine vurgu yaptı. Konuşmasına "İnsan felsefesi Türkiye’de en güçlü felsefedir" sözleriyle başlayan Çotuksöken, Maltepe Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen’e desteğinden dolayı teşekkür etti. Etkinlik, Maltepe Üniversitesi Vakfı’nın desteğiyle gerçekleşti. 25 yıldır faaliyet gösteren vakıf aracılığıyla, üniversitelerin toplumsal rolü ve yerel yönetimlerle iş birliğinin önemi vurgulandı. Özellikle yaşam boyu eğitimin değeri üzerine değerlendirmeler yapıldı. Antropontolojik yaklaşımla insan ve varlık ilişkisi Söyleşide insan felsefesinin Türkiye’deki gelişimi antropontolojik bir yaklaşımla değerlendirildi. İnsan ile dış dünya nesneleri arasındaki etkileşim incelenirken, düşünce ve dil ilişkisine etki eden harici faktörler ele alındı. Soru-cevap bölümünde ise insan-hayvan ilişkisi, doğa ve çevre gibi konulara odaklanan sorular yanıtlandı. Programın devamında Doç. Dr. Yaylagül Ceran Karataş söz aldı. Karataş, eleştirel felsefi antropoloji kavramı üzerinden Immanuel Kant’ın düşüncelerine giriş yaptı. "İnsan nedir?" sorusu ekseninde insan oluş sürecine dair felsefi değerlendirmelerde bulundu. Söyleşiler Nisan ayı boyunca sürecek Maltepe Belediyesi, felsefe söyleşilerine Nisan ayı boyunca devam edecek. Farklı konular ve akademisyenlerle gerçekleştirilecek söyleşiler, halkın felsefeyle buluşmasına katkı sunmayı hedefliyor.
Kayseri Başkan Büyükkılıç, Mutfak Sanatları Merkezi’ni inceledi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Kayseri’nin zengin mutfak kültürünü tanıtarak hem turizme hem de gastronomiye katkı sağlayacak Mutfak Sanatları Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin mutfak kültürünü hem yerel hem de uluslararası alanda tanıtmak amacıyla inşa edilen Mutfak Sanatları Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde hayata geçirilen bu projeyle, Kayseri’nin gastronomi turizmine büyük katkı sağlanması hedeflenirken, Başkan Büyükkılıç, projede gelinen son durumu yerinde inceleyerek, inşaat sürecine ilişkin bilgiler aldı. Merkezin tamamlanmasının ardından, Kayseri’nin mutfağının dünyaya tanıtılacağını ve bu sayede şehrin turizm potansiyelinin önemli ölçüde artacağını belirten Büyükkılıç, bu projeyle Kayseri’nin gastronomi alanındaki gücünü daha da pekiştirmeyi ve şehri bu alanda ulusal ve uluslararası platformlarda daha görünür kılmayı amaçladıklarını ifade etti. Başkan Büyükkılıç, Mutfak Sanatları Merkezi’nin hayata geçmesiyle birlikte, Kayseri mutfağının sunduğu özgün lezzetler, daha geniş bir kitleye ulaşacağını vurgulayarak, Kayseri’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne dâhil olmasının ardından, bu merkezin şehre katacağı değerlerin daha da artacağına inandığını dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu projeyle Kayseri’nin adının gastronomi alanında daha fazla duyulacağını ifade ederken, Mutfak Sanatları Merkezi, sadece mutfak kültürünü tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda Kayseri’ye gelen yerli ve yabancı turistler için önemli bir cazibe merkezi olacak.