Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde, ’Mutlu Aileler Umutlu Yarınlar Projesi’ kapsamında Aile Eğitimi Programları başladı. Aile Eğitimi Programı kapsamında yapılacak eğitim çalışmalarıyla Acıgöl ilçesi genelinde anne ve babaların anne ve babalık becerilerinin geliştirilmesi ve böylece aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun var olan potansiyelini kullanmasını sağlaması amaçlanıyor.
Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Uluer yaptığı açıklamada, eğitimin tek boyutlu olmadığını ve aile faktörünün de eğitimin saç ayağından birini oluşturduğunu belirterek, bu amaçla ilçelerinde, bütün köy ve kasabaların dahil olmak üzere ailelere yönelik 4 ay boyunca sürecek bir eğitim başlattıklarını ifade etti. Bu eğitimlerin her okulda 30’ar kişilik veli grubuna uygulanarak sonuçlarının eğitime yansımaları değerlendirileceğini kaydeden Uluer, daha nitelikli bir eğitimle ilçelerindeki eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Uluer ayrıca, bu yerel çalışmayı projelendirerek Grundtvig projesi kapsamında Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Letonya gibi 5 ülkenin de katılımıyla Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansa sunduklarını açıkladı.
Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Uluer, proje amaçlarını ise şu şekilde sıraladı:
"Aile içi ilişki ve iletişim kalitesini geliştirerek toplumun temel yapı taşı olan aile bağlarını, milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerle güçlendirilmesinin sağlanması. Tüm yaş aralarındaki gelişim ve özelliklerini ve gelişim alanlarını (bedensel, zihinsel, dil, sosyal ve duygusal) desteklemek için yapılması gerekli etkinliklerin tanıtılması. Aile içi ilişkileri nitelik yönününden geliştirerek çocukların, kişisel sosyal duygusal ve akademik yönden desteklenmesini sağlamak. Etkili iletişim becerilerini kazandırarak Anne ve babaların kendi bireysel yaşam kalitelerinin geliştirilmesi. Anne - babaların kendilerini ve çocuklarıyla olan ilişkileriyle aile içindeki roller ve karar alma süreçlerinde toplumsal cinsiyet ayrımı yapmayan eşitlikçi ve katılımcı bir yaklaşım içinde olmalarını sağlayarak ’aile içinde demokrasi’ bilincinin geliştirilmesi. Anne- babalarını risk etkenlerinin kendileri ve çocukları üzerindeki duygusal ve davranışsal etkilerini fark etmeleri sağlayarak riskli durumlarla başa çıkma becerilerinin geliştirilmesi. Anne- babalara aile içinde yaşanacak olası çatışmalı ilişkileri yönetebilme becerilerinin kazandırılması."