YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 09:46

2012 YILI FINDIK REKOLTE TESPİT ÇALIŞMALARI

A
A
A
2012 YILI FINDIK REKOLTE TESPİT ÇALIŞMALARI

Samsun’da 2012 yılı fındık rekolte tespit çalışmalarında fındık rekoltesi 80 bin 207 ton olarak tahmin edildi.
Samsun 2012 yılı karanfil sayımı esasına göre 20-23 Şubat 2012 tarihleri arasında İl Komisyonu teknik eleman ve temsilcileri fındık arazilerinde çalışmalar yaptı. Yapılan çalışmalar sonucunda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı İsmail Demir başkanlığında, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü ile Toprak Mahsulleri Ofisi, Fındık Araştırma Enstitüsü, Fiskobirlik, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası temsilcilerinin katılımı ile toplantı yapıldı. Toplantıda belirlenen tahmini fındık üretimi karara bağlandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitki Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Serap Kaş yaptığı açıklamada, "İlimizde 2012 yılı için 80 bin 844 hektar verim çağındaki fındık üretim alanlarından 80 bin 207 ton fındık üretimi olabileceği tahmin edilmektedir. İlimiz için düzenlenen fındık rekolte tutanağı, İl Komisyon üyelerince onaylanarak Bakanlığımıza gönderildi. Haziran ayında da çotanak sayısı esasına göre yapılacak olan çalışmalar sonucu fındık rekolte tahmini belirlenecek" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da Öğretmen Akademileri’nin açılış programı düzenlendi Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Öğretmen Akademileri’nin açılış programı gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda katılımcılara yönelik tanıtım filmi gösterildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, öğretmenlere yönelik özel bir projeyi hayata geçirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Öğretmenliğin milletin kültürel mirasını taşıyan, geleceğin mimarı olacak nesilleri yetiştiren kutsal bir meslek olduğunu aktaran Vargeloğlu, öğretmenlerin bireysel, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemeyi hedeflediklerini kaydetti. Akademinin temel amacının, öğretmenleri Anadolu’nun binlerce yıllık medeniyet birikimi ile buluşturarak, bu birikimi gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmalarına imkan sağlamak olduğuna dikkat çeken Vargeloğlu, “Bu sayede geleceğin Türkiye’sini daha güçlü bir şekilde inşa edeceklerdir. Ordu Öğretmen Akademisi bu amaca hizmet etmek üzere tasarlandı. Ordu Öğretmen Akademisi öğretmenlerimize sadece mesleki bilgi ve beceriler kazandırmakla kalmayacak. Aynı zamanda onların kültürel birikimlerini artırarak ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için gereken öz güveni aşılayacaktır” dedi. Düzenlenen program kapsamında öğretmenlerin, alanında uzman olan 19 isimle bir araya geleceklerini kaydeden Vargeloğlu, “Edebiyat Akademisi ve Şehir ve Kültür Akademisi programlarıyla öğretmenlerimizin edebiyat, şehir kültürü, tarih ve çevre bilgisi gibi alanlardaki bilgi ve yetkinliklerini geliştirmeleri sağlanacaktır. Bu süreçte ilimizdeki resmi ve özel kurumlarda görev yapan tüm öğretmen ve yöneticilerimiz gönüllülük esasına göre akademilere başvurularını yaptılar. İnanıyorum ki bu akademiler sadece Ordu’nun değil, ülkemizin de eğitim sistemine değer katacak örnek bir uygulama olacaktır” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından uzman akademisyenlerin tanıtıldığı programda, öğrenciler tarafından hazırlanan müzik gösterisi sunuldu. Programa Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol üyeleri ile öğretmenler katıldı.
Kütahya AK Parti Kütahya İl Başkanı Önsay, Milli Emlak Genel Müdürü Veli Tunçez’i ziyaret etti AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Milli Emlak Genel Müdürü Veli Tunçez’i ziyaret ederek Kütahya ile ilgili önemli konularda görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı. Ziyaret kapsamında, Zığra ve Yıldırım Bayezit mahallelerindeki tarımsal arazilerin durumu ele alındı. AK Parti Kütahya İl Başkanı Önsay, Milli Emlak Genel Müdürü Tunçez’i ziyaret ederek Kütahya ile ilgili önemli konularda görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı. Ziyaret kapsamında, Zığra ve Yıldırım Bayezit mahallelerindeki tarımsal arazilerin durumu ele alındı. Mustafa Önsay, toplam 1 milyon 585 bin metrekarelik arazinin, 2020 yılında tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğini geliştirme amacıyla 5 yıllık kiralama ihalesine çıkarıldığını hatırlatarak, ihaleyi kazanan firmanın alanı amacına uygun kullanmadığına yönelik şikayetler üzerine incelemeler yapıldığını belirtti. Önsay, Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Temmuz-Eylül 2024 tarihleri arasında yapılan incelemeler sonucunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün şu kararları aldığını açıkladı: "Amacına uygun yatırımlar yapılan 3 parsel için sözleşme yenilemesi 30 Haziran 2025 itibarıyla yapılacak. Ancak, toplam 675 bin metrekarelik 7 parselde sözleşme yenilenmeyecek." Başkan Önsay, sözleşmesi yenilenmeyen 675 dönümlük arazinin Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından tarımsal ürünlerin geliştirilmesi amacıyla AR-GE ve tarımsal araştırma arazisi olarak kullanılacağını belirtti. Yeni planlamalarla bölgedeki tarımsal kapasitenin artırılmasının ve çiftçilerin ürettikleri ürünlerde verim ile gelirin yükseltilmesinin hedeflendiğini ifade eden Başkan Önsay, “Şehrimizin her sorununu ve her projesini teşkilatımız ve milletvekillerimizle yakından takip ediyoruz” dedi.