YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 12:12

GÖNÜLLÜ İTFAİLECİLER MAÇLARDA YANGIN NÖBETİNDE

A
A
A
GÖNÜLLÜ İTFAİLECİLER MAÇLARDA YANGIN NÖBETİNDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı gönüllü itfaiyeciler, 2011–2012 futbol sezonunda Kocaeli’de yapılacak olan her türlü sportif müsabakalarda nöbet tutuyor.
Spor Güvenliği Kurulu kararları tüm spor kulüplerini, taraftar derneğini, yöneticilerini, genel ve özel güvenlik güçlerini, itfaiye, sağlık ve diğer kamu ve tüzel kişileri ile seyircileri kapsıyor. Kapsam içerisinde olanlar bu kurulun kararlarına uymak zorunda. Sorumlu olduğu müsabakalarda üstüne düşen görevi yerine en iyi şekilde yerine getiren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye birimi gönüllü itfaiyecilerden oluşan bir ekip kurdu. Gönüllü itfaiyeciler maçlarda nöbet tutarak oluşabilecek olumsuzlara karşı en hızlı şekilde müdahale etmek için hazır bekliyor.
Kocaeli İtfaiyesine bağlı gönüllü itfaiyeciler, maçlarda çıkabilecek yangın olaylarına karşı her türlü teçhizat ve iletişim araçları ile güvenlik tedbiri alıyor. Gönüllü itfaiyeciler bu hafta Feriköyspor- Büyükşehir Kağıtspor, Edirnespor- Büyükşehir Kağıtspor ve Derince Belediyespor- Büyükşehir Kağıtspor maçlarında güvenlik önlemleri alarak yangın nöbeti tuttu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltı kararı bulunan Kaan Ketenci KKTC’de yakalandı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen ’yolsuzluk’ soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan reklam firması sahibi Kaan Ketenci, KKTC polisi tarafından yakalanarak Türkiye’ye getirildi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince sürdürülen çalışmalarda, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan reklam firması sahibi Kaan Ketenci’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) olduğu istihbaratına ulaşıldı. Ketenci’nin bulunduğu yerin, KKTC’de bulunan KOM Başkanlığı irtibat görevlisi ve Kıbrıs Polis Teşkilatı’na aktarıldı. Düzenlenen ortak operasyon ile dün yakalanan Ketenci, KKTC’deki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye getirildi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Kaan Ketenci’nin "suç örgütü üyesi olmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve yolsuzluk" suçları kapsamında ifade vereceği öğrenildi. Kaan Ketenci, polisteki ifade işlemleri tamamlandıktan sonra soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilecek. Öte yandan İBB iştiraklerinden yüklü miktarda ihaleler aldığı suçlamasıyla Emrah Bağdatlı, Kültür A.Ş.’den usulsüz olarak çeşitli ihaleler aldığı suçlamasıyla Merthan Açıl, tutuklanan İBB eski Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de ortak yaptıkları inşaatlarda usulsüz işlemler yapmakla suçlanan Ali Gül de dahil olmak üzere diğer firari durumdaki kişilerin yakalanması için operasyonların devam ettiği öğrenildi.