GENEL - 19 Nisan 2012 Perşembe 10:32

BAKAN BAYRAKTAR AVRUPA BİRLİĞžİ VE DIŞ TİCARET BAKANINI VE BERABERİNDEKİ HEYETİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

A
A
A
BAKAN BAYRAKTAR AVRUPA BİRLİĞžİ VE DIŞ TİCARET BAKANINI VE BERABERİNDEKİ HEYETİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye`nin ve Finlandiya`nın Avrupa coğrafyasının farklı uçlarında yer almasına rağmen, aynı dil ailesine mensup dost iki ülke olduğunu belirterek, Finlandiya`nın Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne tam üyeliği sürecine güçlü destek verdiğini bildirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Finlandiya Avrupa Birliği ve Dış Ticaret Bakanı Alexander Stubb ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Bayraktar, yaptığı açıklamada, Türkiye`nin ve Finlandiya`nın Avrupa coğrafyasının farklı uçlarında yer almasına rağmen, aynı dil ailesine mensup dost iki ülke olduğunu belirterek, Finlandiya`nın Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne tam üyeliği sürecine güçlü destek verdiğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak iklim değişikliği eylem planını
hazırladıklarına değinen Bayraktar, "Bu eylem planı, yeşil büyüme çerçevesinde hazırlanmış olan Türkiye`nin ilk strateji belgesidir. Bakanlık olarak `kentsel çevre stratejisinin` oluşturulması kapsamında da `sürdürülebilir kentsel gelişme stratejisi ve eylem planını` hazırlamış bulunuyoruz. Bu stratejinin hedeflerinden birisi de kentlerin çevre üzerindeki etkilerinin azaltılmasıdır" dedi.
"2010 yılında Finlandiya`ya ihracatımız 296 milyon, Finlandiya`dan ithalatımız ise 1.115 milyon dolar olmuştur" diyen Bayraktar, bu verilerin Türkiye ile Finlandiya arasındaki ilişkilerin giderek derinleştiğini gösterdiğini söyledi. Bayraktar, iki halk arasındaki temas ve etkileşimin geliştirilmesinin, ticaret hacminin ve ortak yatırımların arttırılmasının, altyapı, çevre ve enerji alanlarında işbirliğin geliştirilmesinin, iki ülke yararına olacağını belirtti. Bakan Bayraktar, Finlandiya`nın özellikle
nükleer enerji ve alternatif enerji kaynakları konusunda dünyanın en başarılı ülkelerinden biri olduğunun bilinen bir gerçek olduğunu ifade etti. Bakan Bayraktar, açıklamasında şunları kaydetti:
"Bakanlık olarak alternatif enerji kaynaklarının konuttan sanayiye çeşitli sektörlerde, kullanımına büyük önem veriyoruz. Binalarda ve sanayide enerji verimliliğinin artırılması için yasal ve teknik çalışmalarımız son sürat devam etmekte olup, ülke genelinde çalışmalarımız yürütülmektedir."
Stubb ise, Türkiye`nin stratejik konumu, bölgedeki siyasi bağlantıları, Doğu ve Batı arasında köprü olması, demografik özellikleri, ekonomik potansiyeliyle dünyadaki en önemli beş ülkeden biri olduğunu söyledi. Avrupa Birliği`ne üyelik konusunda, ilk günden itibaren Türkiye`nin en sadık, en güçlü destekçilerinden olduklarına işaret eden Stubb, "Biz AB içerisinde Türkiye`nin dostu bir grup içerisindeyiz. Bu Türkiye`yi destekleyen ama resmi olmayan bir grup. AB ile 35 fasıldan yalnız 8`i aşıldı. Son iki
yıl içerisinde hiçbir fasıl açılmadı. Bunların sebebinin teknik değil siyasi olduğunu düşünüyoruz. Mümkün olduğu kadar Türkiye`nin katılım müzakerelerini desteklemeye ve ilerlemesini sağlamaya çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye`nin Avrupa Birliğine ihtiyacı var ama bence Avrupa Birliğinin de Türkiye`ye ihtiyacı var" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Yenişehir’de kaçak olarak çalıştırılan yabancı uyrukluların dükkanları mühürlendi Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen 5 yabancı uyruklunun dükkanını kapattı. Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Ercan Özel’in talimatlarıyla ilçedeki yabancıların çalıştırdığı bilinen iş yerlerine denetim yaptı. İş yeri açma ruhsatı, ruhsat sürelerinin kontrolü, tabelaların uygunluğu ve hijyenik şartları kontrol eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 3 iş yerinin ruhsatsız olarak çalıştırıldığı, 2 iş yerinin de çalışma ruhsatlarının bittiğini tespit ederek yasal işlem başlattı. Verilen sürede evraklarını tamamlamayan 5 yabancının iş yeri mühürledi. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, konu hakkında bir açıklama yaparak, göreve gelmeden önce Yenişehir’de sığınmacıların kaçak ve ruhsatsız işletmelerine göz yummayacağı sözünü verdiğini hatırlatarak yerel esnafın korumak için bunun gerekli olduğunu ifade etti. Yenişehir Belediyesi olarak yasal mevzuat çerçevesinde prosedürlerini yerine getiren herkese gerekli kolaylığı sağladıklarını söyleyen Başkan Ercan Özel, “Bizler yasalar çerçevesinde tüm kanuni haklarımızı bu tarz kanun dışı girişimlerde bulunanlara karşı kullanacağımızın sözünü yineliyoruz. Hemşerilerimiz rahat olsunlar. Sığınmacı olarak ülkemize gelen ve burada kaçak olarak iş yeri açan, kayıt dışı işçi çalıştıran, halkımızın hakkına giren, vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayan kimseye göz açtırmayacağız” şeklinde konuştu.
Yalova Yalova’da deniz simidiyle akıntıda sürüklenen çocuğu kurtaran ekip o anları anlattı Yalova’nın Altınova ilçesinde deniz simidiyle sürüklenerek kıyıdan 700 metre uzaklaşan çocuğu kurtaran cankurtaran ekibi o anları anlattı. Alınan bilgiye göre, dün öğlenden sonra Hersek Plajında deniz simidiyle yüzden 6 yaşındaki çocuk ters rüzgara yaklaşık 700 metre kıyıdan uzaklaştı. Çocuk deniz ortasında korku dolu anlar yaşadı. Yaşanan olay üzerine Hersek Plajı’nda görev yapan cankurtaran ekipleri tekne ile çocuğun yanına ulaştı. Ekipler çocuğu önce tekneye aldı sonrasında da kıyıya çıkararak ailesine teslim etti. Yaşanan olay sonrasın cankurtaran ekibinde yer alan Tuncay Arslanalp, Ensar Baltacı ve Özgür Palaşoğlu’nu ziyaret eden Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, görevlileri tebrik ederek, “Bu olayda da kıyı şeritlerinde cankurtaranlarımızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Ben aileye bir kez daha geçmiş olsun diyor, Altınova’nın yiğit evlatları olan cankurtaranlarımızı tebrik ediyorum” dedi. Cankurtaranlar o anı anlattı Yaşanan kurtarma çalışmasını anlatan cankurtaran Tuncay Arslanalp ise, “Dünkü yaşanan olayda, 6 yaşlarındaki erkek çocuğunun ters rüzgara kapılmasıyla beraber olayı gördüğümüz anda hemen duruma müdahale edip çocuğu yakaladık. 1 dakika 39 saniye gibi çok kısa sürede küçük çocuğu yakalayıp ailesine sağ salim ailesine teslim ettik. Bu konuda çok mutluyuz” dedi.