YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 09:58

BURHANİYE`DE ŞİFALI İÇMELER SUYU KURUDU

A
A
A
BURHANİYE`DE ŞİFALI İÇMELER SUYU KURUDU

Balıkesir`in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesi sahilinde bulunan ve `Zeytinpınar İçmesi` olarak anılan şifalı suyun kuruduğu öğrenildi.
Vatandaşlar ilgilileri göreve çağırıp, şifalı suyun kuruma sebebinin mutlaka araştırılmasını isterken, suyun aktığı bölümde hayvan leşenin bulunmasına ise büyük tepki gösterdiler.
Tadı hafif ekşi olan şifalı suyun, bağırsak rahatsızlıklarına, karaciğer, safra yolu ve safra hastalıklarına çok iyi geldiği biliniyordu. Kurumasının bölge gelişimi açısından sağlık turizmini çok olumsuz etkiliyeceği ifade ediliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Eğitim Bir Sen’den İUP protestosu Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda personel ihtiyacını karşılamak üzere uygulamaya konan İşgücü Uyum Programını (İUP) protesto etti. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan grup adına açıklama yapan Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, İUP’nin iş güvencesinden yoksun, adil ve yeterli bir gelir getirmeyen, sosyal güvencesiz bir çalışma biçimi olduğunu belirterek “Bu haliyle okulların personel ihtiyacına kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm sunamamanın ötesinde başlı başına bir emek sömürüsü biçimi olduğu görülmektedir” dedi. “Palyatif bir çözümdür” Şimdiye kadar programa yeterli oranda başvurunun olmadığının altını çizen Miran, “Kısmi süreli bir çalışma öngören, asgari ücretin altında bir gelir sunan, sosyal güvencesiz çalışma biçiminin talep görmediği, dolayısıyla okulların temizlik, güvenlik gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında işlevsel bir yol olmayacağı belli olmuştur. Okulların personel ihtiyacı, kadrolu memur statüsünde personelle karşılanamadığından vazgeçilemez nitelikteki hizmetler, okul-aile birlikleri tarafından yapılan veya İŞKUR yönetimindeki geçici istihdam programlarıyla yürütülmeye çalışılmaktadır. Okul-aile birliklerinin gelirlerinin veya il özel idaresinden aktarılan kaynakların yetersizliği nedeniyle yardımcı personel ihtiyacı bu yıla kadar İŞKUR bünyesindeki Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında karşılanmaktaydı. 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında personel ihtiyacı karşılanacaktır. İUP’de ise haftada üç gün ve azami 22,5 saat çalışma süresi öngörülmüş olup bu kısıtlı çalışma süresiyle okulun hizmetlerinin görülemeyeceği açıktır. İUP’de öngörülen kısmi süreli çalışmanın, okulların temizlik başta olmak üzere ihtiyaç duyulan hizmetlerin sürekliliğiyle uyumlu olmadığı, haftada birkaç saatlik bir çalışmayla gerekli hizmetin verilemeyeceği açıktır. Bu uygulamanın Sendika Genel Başkanımız Ali Yalçın okulların personel ihtiyacının çözüme kavuşturulması için Çalışma Bakanı ile görüşerek; okulların temel ihtiyaçlarını karşılamayan, iş ve sosyal güvenceden yoksun ve ücret adaletsizliği üreten İUP’un çözüme anahtar olmadığını ifade etmiştir. Bu görüşme üzerine Bakan Sayın Işıkhan, İUP kapsamında ödenecek ücretin 12 bin TL’ye yükseltilmesi ile ilgili mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi için çalışma yapacaklarını belirtmiştir. Ancak bu uygulama palyatif bir çözümdür. Bu haliyle de sorun çözülmeyecektir. Bu ekonomik koşullarda bu rakamlarla çözüme kavuşması mümkün değildir. Millî Eğitim Bakanlığı, programın yetersizliğini ve yol açtığı olumsuz sonuçları gözeterek soruna ivedilikle müdahale etmeli; temizlik ve güvenlik başta olmak üzere, yardımcı hizmetler için gerekli personel ihtiyacının il veya ilçe millî eğitim müdürlükleri eliyle hizmet alımı yoluyla karşılanmasını sağlamalı ya da istihdam için gerekli kaynakları okullara aktarmalıdır” şeklinde konuştu.
Van Sınır ötesine gidecek güvenlik korucuları için uğurlama töreni Van’ın Erciş ilçesinden Suriye ve Irak’a gidecek güvenlik korucuları için uğurlama töreni düzenlendi. Erciş İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Murat Geniş’ten sonra bir konuşma yapan Kaymakam Murat Karaloğlu, “Türkiye, terörle kesintisiz ve kararlı mücadele anlayışıyla, bölgesel huzur ve barışın tesisi ile yeni göç dalgalarının engellenmesi amacıyla Suriye ve Irak başta olmak üzere sınır ötesi askeri operasyonlarını kararlılıkla sürdürmektedir. Terör unsurlarının Suriye ve Irak üzerinden Türkiye’ye sızma girişimlerinin önlenmesi ve terör koridorlarının engellenmesi hedefiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı emniyet ve jandarma personelleri, Milli İstihbarat Teşkilatı ve diğer birçok personellerimiz tarafından yürütülen bu operasyonlar sayesinde başta PKK/YPG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele etkin bir biçimde sürerken, bölgesel istikrarsızlığın önlenmesi için siyasi çözüm kanallarının açılması girişimleri de devam etmektedir. Türkiye’nin sınır ötesi operasyonları aynı zamanda sivillerin korunması ve yeni göç dalgalarının önlenmesi yolunda önemli katkılar sunmaktadır. Bundan dolayı aynı zamanda kontrolümüz altında olan bölgelerde huzur ve asayişin temini için dönem dönem emniyet ve jandarma teşkilatlarımızdan bölgeye görevlendirmeler yapılmaktadır. Siz korkusuz kahramanlar da memleketin güvenliği için görevlendirildiniz. Çıkmış olduğunuz bu kutlu yolda Rabbim görevlerinizde sizleri ve tüm güçlerimizi muzaffer eylesin, ayağınıza taş değdirmesin. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Yolunuz açık olsun. Bu kutlu yolda sağ salim gidip dönmenizi Rabbimden niyaz ediyorum, Allah’a emanet olun” dedi. Erciş Müftüsü Abdullah Bora eşliğinde dua edilmesi ve küçükbaş hayvan kesilmesi ile devam eden tören, hatıra fotoğrafının çektirilmesi ve güvenlik korucularının uğurlanması ile sona erdi. Törene Kaymakam Murat Karaloğlu, 108. Topçu Alay Komutanı Topçu Albay Zafer Akkaş, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Çağrı Basbatan, Adalet ve Komisyon Başkanı Musab Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Murat Geniş, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, Erciş İlçe Müftüsü Abdullah Bora, Erciş Güvenlik Korucuları Dernek Başkanı Ercan Demir, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.