Adana`nın Kozan ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kent Konseyi, Halk Eğitim Merkezi, Kozan ve Çevresi Sosyal ve Kültür Vakfı (KOZVAK) ve Toros Tarım firması işbirliği ile "Narenciyede İyi Tarım Uygulamaları" kapsamında, narenciye hasadında çalışan çoğunluğu kadın olmak üzere işçilere eğitim verilmeye başlanıldı.
Proje koordinatörü ve Kent Konseyi Tarım Komisyonu Başkanı emekli Prof. Dr. Hikmet Saygılı, yaptığı açıklamada, bir süre önce başlattıkları iyi tarım uygulamaları eğitimlerinin sürdüğünü ve Halk Eğitim Merkezinde Narenciye işçilerinin katılımıyla 5 gün süren ve bir günü ise uygulamalı eğitim sürecinin başladığını söyledi.
Saygılı, 2015 yılından sonra iyi tarım uygulamalarında çalışan herkes için belge zorunluluğu getirildiğini belirterek, şunları söyledi:
"Kozan`da, narenciye üretiminde etkin rol alan kadınlar için 9-13 Nisan tarihleri arasında Kozan Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslara katılan yaklaşık 70 kişi eğitim almaya başladı. 70`şer kişilik guruplar halinde düzenleyeceğimiz kurslarda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pervin Kınay, Emekli Prof. Dr. Habil Çolakoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nde görevli Ziraat Mühendisi Dr. Bülent Tanrıverdi tarafından ve benim de katılımımla eğitim verilmeye başlanıldı. Eğitim, budama, hasat ve depolama, ilaçlama ve hijyen, bitki hastalıkları ve toprak verimi gibi konuları kapsamaktadır. Bugün ise Kozan Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetini sürdürmekte olan ve kursiyerlere uygulamalı eğitim verildi. Burada işçilerimize hasat ve nakliye esnasında yapılan hatalar sonucu meyvelerde oluşan yaraların çürüklük yapan bazı mantari hastalıklar, ürünlerin bir hafta içerisinde çürüyerek yok olmasına neden olmaktadır. Burada bunu işçilerimize yerinde anlattık."