YEREL HABERLER - 09 Nisan 2012 Pazartesi 21:25

KOCAELİ`DE KÖY YOLLARI BAKIMA ALINDI

A
A
A
KOCAELİ`DE KÖY YOLLARI BAKIMA ALINDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kış şartlarında bozulan köy yollarını elden geçiriyor.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda yollardaki çukurlar asfalt yamayla kapatılıyor. Büyükşehir Belediyesi Kartepe ilçesi, Eşme Ahmediye arasında uzanan grup köy yolunda asfaltlama ve yama çalışması yaptı.
Eşme Ahmediye arasındaki grup köy yolunda oluşan çukurlar asfaltla doldurularak güvenli hale getiriliyor. Yolun tamamen bozuk olan kısımları ise tamamen sıcak asfaltla kaplandı. Bir kilometrelik yol bölümünde yapılan çalışmada 2 bin 160 ton asfalt döküldü. Yolun daha güvenli ve kaliteli hale gelmesi sağladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi ve yasalaştı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi ve görüşmelerin sonunda teklif kabul edilerek yasalaştı. Teklifle, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamındaki kredi veren ile tüketiciler arasındaki sözleşmelerin elektronik haberleşme cihazı üzerinden gerçekleştirilecek. Tüketici kredisi sözleşmelerinin mesafeli yolla uzaktan iletişim araçlarıyla kurulabilmesine yönelik düzenleme göz önünde bulundurularak, sözleşmeye bağlı diğer işlemlerin de kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla elektronik ortamda uzaktan yapılabilmesi amacıyla düzenleme yapıldı. Doğrudan satış sistemleri "doğrudan satış şirketi tarafından oluşturulan ve iş sözleşmesi ile istihdam edilmeyen, bağımsız temsilci, distribütör, danışman ve benzeri isimlerle komisyon, prim, teşvik ve ödül gibi menfaatler karşılığında faaliyet gösteren doğrudan satıcıların tüketicilere mal veya hizmet pazarladığı satış sistemi" olarak açıklandı. Doğrudan satış şirketi, sermaye şirketi olması zorunlu olacak. Doğrudan satış sisteminin, elde edilecek kazancın ağırlıklı olarak sisteme yeni doğrudan satıcılar kazandırılması ve bu sayede ortaya çıkan menfaatlerin dağıtılması üzerine kurulmaması, mal veya hizmetin tüketicilere satışını esas alması ve yönetmelikle belirlenen diğer ilkelere uygun olması gerekecek. Doğrudan satış sisteminde vatandaşlar 30 günlük cayma hakkına sahip olacak. Doğrudan satıcılardan, sisteme dahil olmaları veya sistemde kalmaları için tüketiciye satışı öngörülen mal veya hizmeti içermeyen yenileme, paket, ücret, aidat ve benzeri isimler altında herhangi bir bedel veya borç altına sokan belge alınamayacak. Haksız ticari uygulamalar hükmünde yer alan yükümlülüklere aykırı hareket edenler hakkında haksız ticari uygulamanın ‘3 aya kadar tedbiren durdurulması’ veya ‘tedbiren durdurulması yaptırımı’ veya ‘60 bin Türk Lirasından 600 bin Türk Lirasına kadar idari para cezası’ uygulanacak. İdari para cezası, aykırılık ülke genelinde gerçekleşmiş ise 600 bin Türk Lirasından 6 milyon Türk Lirasına kadar uygulanacak. 2024 yılına ilişkin lisans ücretinin hesaplanmasında uygulanmak üzere, elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcının pazar yerleri üzerinden yurt dışına yapılan satışlar ile yatırım teşvik belgesi alınarak gerçekleştirilen yatırım harcamalarının toplamının 4 katının, 2025 yılına ilişkin lisans ücretinin hesaplanmasında ise söz konusu satış ve harcamaların 3 katının net işlem hacminden indirilmesi öngörülüyor.
Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı Çırpanoğlu: "Kahramankazan’ın göz bebeği TUSAŞ bölgesinde menfur bir saldırı yapıldı" Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, "Kahramankazan’ın göz bebeği TUSAŞ bölgesinde hain terör örgütü tarafından menfur bir saldırı yapıldı" dedi. Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, TUSAŞ’ın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısına ilişkin Kahramankazan Devlet Hastanesinde açıklamalarda bulundu. Çırpanoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Milletimizin başı sağ olsun, Kahramankazan’ımızın tekrar başı sağ olsun. Maalesef bugün Kahramankazan’ın göz bebeği TUSAŞ bölgesinde hain terör örgütü tarafından menfur bir saldırı yapıldı. Maalesef şu an itibariyle 5 şehidimiz, 22 de yaralımız mevcut. İkisi Kahramankazan’da ikamet eden şehidimiz var" ifadelerini kullandı. Şehitlerden birisinin Kahramankazan’da herkesin sevdiği taksici bir esnafın olduğunu aktaran Çırpanoğlu, "Maalesef şehit edilip olay yerine götürülmüş ve neticede biz de burada yakınlarıyla beraberiz. Şu an Kahramankazan Devlet Hastanesinde ailesine tesellide bulunmaya çalışıyoruz. Ailenin durumu kötü, beklenmedik bir durum haliyle. Burada şu an itibarıyla 5 tane şehidimiz hastanemizde. Yakınlarına naaşları gösteriliyor. Allah tekrar böyle bir acı yaşatmasın, maalesef milletimizin, Kahramankazan’ımızın başı sağ olsun" diye konuştu.