TEKNOLOJİ - 04 Ekim 2024 Cuma 12:05

TROKET takımı Teknofest’te ilgi odağı oldu

A
A
A
TROKET takımı Teknofest’te ilgi odağı oldu

Aksaray’da düzenlenen roket yarışmalarında zorlu görev kategorisinde şampiyon olan Troket takımı, Adana Şakirpaşa Havalimanında gerçekleştirilen Teknofest’te açtığı stant ile büyük ilgi topladı. Fırat Üniversitesi öğrencileri ve Elazığ OSB Tasarım ve İnovasyon Merkezi iş birliğiyle faaliyetlerini sürdüren takım, ziyaretçilere roket teknolojileri hakkında bilgi vererek yenilikçi projelerini tanıttı.


Aksaray’da düzenlenen roket yarışmalarında zorlu görev kategorisinde şampiyon olan Troket takımı, Adana Şakirpaşa Havalimanında gerçekleştirilen Teknofest’te açtığı stant ile büyük ilgi topladı. Fırat Üniversitesi öğrencileri ve Elazığ OSB Tasarım ve İnovasyon Merkezi iş birliğiyle faaliyetlerine devam eden Troket takımı, yenilikçi projeleri ve başarılarıyla dikkat çekiyor. Bugün düzenlenen programa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Özen, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahmut Doğru ve Prof. Dr. İrfan Kaygusuz katıldı.


Troket takımı, katılımcılara roket teknolojileri hakkında bilgi verdi. Çalışmalar ziyaretçilerden tam ot aldı.



TROKET takımı Teknofest’te ilgi odağı oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa emniyetine takviye güç Bursa İl Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere alımı gerçekleştirilen 235 araç, yapılan törenle beraber dualarla göreve çıktı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından alımı gerçekleştirilen 235 yeni araç, dualar eşliğinde Bursa Çevik Kuvvet bahçesinde yapılan törenle göreve çıktı. Törende konuşan Bursa İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, "Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşı’na, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a bu ülkeyi savunmak ve ülke birliğini korumak için bu vatana canını veren tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bugün burada Bursa’mız ve teşkilatımız için önemli bir adım olan araç teslim törenimizi gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Emniyet teşkilatı olarak sahadaki etkinliğimizi, hızımızı ve gücümüzü arttırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda olay sayısında en fazla düşüş yaşanan il olan Bursa’mız, aranan şahısların yakalanmalarında ise ülkede yine ilk sırada yer almaktadır. Suç ve suça karşı mücadelemiz personelimizin üstün gayretiyle Bursa’mızı güvenli iller sırasında en üst sıraya taşıdı. Bununla yetinmeyerek Bursa’yı dünyanın en güvenli şehri yapma konusunda kararlı mücadelemiz devam ediyor. Bursa’mıza kazandırılan 235 araçla daha güçlü ve görünür olarak suç ve suçlu ile mücadelemiz artarak devam edecektir. Yeni araçlarımızın teşkilatımıza ve Bursa’mıza kazandırılmasında başta sayın Cumhurbaşkanı’mıza, sayın Bakanımıza, sayın Emniyet Genel Müdürü’müze ve Bursa Valimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. Törene Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, Bursa Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu ve protokol katıldı. Tören, dualar ile araç teslimi sonrası sona erdi.
Kocaeli Hat 41K’da yeni rota Hereke Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hızlı ve konforlu ulaşım ağı olan Hat 41K’ya Hereke güzergâhı eklendi. 41K, cumartesi itibariyle Hereke’ye kadar ulaşacak. D-100 üzerindeki toplu taşımayı verimli kullanmak amacıyla Hat 41K’yı hizmete alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu hattaki ulaşım ağını genişletiyor. Buna göre Körfez’den Kartepe’ye 4 ilçe arasında kesintisiz ulaşımı sağlayan 41K’nın yeni güzergahı ihtiyaç ve talep üzerine Hereke’ye uzanacak. Kent trafiğinin rahatlamasında büyük öneme sahip olan 41K şimdi de vatandaşların Hereke’ye kadar seyahat etmelerine imkân sağlayacak. 41K, cumartesi günü (yarın) itibariyle Hereke’ye kadar ulaşacak. Böylece Hereke’den Kartepe güzergâhına Hereke Terminali 1, Hereke Dörtyol 2, KOÜ Hereke B. Kampüsü 1, Hereke Tekel D-100, Şirinyalı Yalıkent, Kirazlıyalı Okul ve Derince 60 Evler durakları eklendi. Kartepe’den Hereke’ye uzanacak güzergâhın yeni durakları ise Derince İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kirazlıyalı Muhtarlığı, Şirinyalı, Hereke D-100, KOÜ Hereke B. Kampüsü ve Hereke Terminali oldu. Yukarı Hereke, Kışla Düzü ve Tavşancıl duraklarından binen yolcular için Hat 41K’nın aktarma noktası ‘Aşağı Hereke’ olacak. Hereke ve civarında oturan vatandaşlar şimdi Hat 41K’nın “gittiğin kadar ödeme” sistemiyle daha hesaplı bir yolculuk yapabilecek. Büyükşehir, Hat 41K için “gittiğin kadar öde” sistemiyle 18 metre körüklü araçlarla vatandaşlara keyifli ve ekonomik yolculuk sunuyor. 27 gidiş 28 dönüş durağı bulunan 41K, hattın Hereke’ye kadar uzatılmasıyla birlikte 33 gidiş, 33 dönüş durağı olacak. Hat 41K hafta içi 89 seferle 2 bin 615 km yol kat ederken, hattın aşağı Hereke’ye uzatılmasıyla birlikte sefer sayısı 110’a çıkacak ve 4 bin 406 km yol kat edilecek. Gittiğin kadar öde sisteminde çalışan Hat 41K, gün içerisinde 10-15-20 dakikalık sefer aralıklarında hizmet veriyor.
Balıkesir Ayvalık’ta sokak hayvanları unutulmadı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 4 Ekim Sokak Hayvanları Günü nedeniyle anlamlı bir etkinlik düzenlendi. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, Ayvalık Belediyesi Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, Belediye Başkan Vekili Merih Arslan’ın öncülüğünde, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hayvan dostları ve minik öğrencilerle birlikte kutlanıldı. Ayvalık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün e sahipliğinde düzenlenen etkinlikte; minik öğrenciler tarafından ziyaret edilen ve mamalar hediye edilen barınak sakinleri keyifli ve mutlu bir gün geçirdi. Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki uyuşturucu arama köpeği Çilek ile bomba arama köpeği Erce’nin de katılıp, minik öğrenciler için gösteriler yaptığı etkinlikte, palyaçolar da minik yüreklerle oyunlar oynadı. Ağacın yaşken eğileceği düşüncesiyle, minik öğrencilere sokak hayvanları sevgisinin aşılanmasının amaçlanıldığı etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayvalık Belediyesi Başkan Vekili Merih Arslan, sokak hayvanlarını korumanın, can dostları sevip, okşamaktan ibaret olmadığını vurgulayarak, “Bence hepimiz evlerimizin önüne bir kap su, bir avuçta mama koyarak bu canlarımıza destek vermeye bu yolla başlayabiliriz. Biz de Ayvalık Belediyesi olarak şu an burada bulunup, çocuklarımıza bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Aslında hepimizin çocuklarımıza bunu aşılamamız gerekiyor. Bu bizim hem insani hem de inanç olarak asri görevlerimizden biridir. Bu uğurda kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasına, onların yiyecek, içecek sorunlarına, aşılarına ve bakımlarına kadar her türlü detayı titizlikle önemsiyor ve belediyemiz bünyesindeki Veteriner İşleri Müdürlüğümüzce bu konuda oldukça hassas çalışmalar sürdürüyoruz.” dedi. Ayvalık Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yürekten destek verebilmek adına yepyeni bir barınak projesini hayata geçirmeye çalıştıklarını hatırlatan Merih Arslan, “Bölgemizin en büyük barınaklarından birini inşa etmeye çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda böylesi anlamlı bir günü orada kutlayıp, orada röportaj yaparız. Sokak hayvanları konusunda başta çocuklarımız olmak üzere halkımızı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarımız sürecektir. Vatandaş olarak da hepimiz sokak hayvanlarına sahip çıkma konusunu kendimize görev addetmeliyiz” diye konuştu. Etkinlikte; Ayvalık Belediye Başkan Vekili Merih Arslan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Gürbüz, Ayvalık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Göksel Aktaş, jandarma köpek timleri, 5 ilkokulun öğrencileriyle öğretmenler hazır bulundu.
Aydın Başkan Çerçioğlu, hayvanları koruma gününde minik öğrencilere can dostlar sevgisini aşıladı Aydın’da bulunan hayvan hakları dernekleri ile kent genelindeki okullardan yüzlerce öğrenci, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından hizmete açılan Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezerek hem hayvan sevgisini öğrenen hem de can dostlar ile bir araya gelen öğrenciler güzel bir gün geçirdiklerini belirtti. Öğretmenleri eşliğinde rehabilitasyon merkezinde bulunan can dostlar ile buluşan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin uzman veteriner hekimleri tarafından da bilgilendirildi. Öğrenciler eğlenirken öğrendi, can dostlara sevgiyi yüreklerinde hissetti. Örnek projeye hayvan hakları derneklerinden de tam not 30 dönüm alan üzerinde bulunan rehabilitasyon merkezi içerisinde kedi bakım üniteleri, 100’e yakın köpek padoğu, köpek gezinti alanı, yavru-anne bölümü, hasta ve engelli hayvanlar için bakım tedavi üniteleri, ameliyathaneler, yoğun bakım bölümü, karantina bölümü ve ilk gelen müşahede alanı bulunuyor. Tam donanımlı haliyle Başkan Çerçioğlu tarafından Aydın’a kazandırılan evcil hayvan rehabilitasyon merkezi, tüm Türkiye’de de örnek olarak gösteriliyor. Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden çeşitli hayvan hakları derneklerinin temsilcileri de can dostların yanında olması nedeniyle Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti. Rehabilitasyon merkezini ziyaret eden HayKonFed Ege Federasyonu Başkan Yardımcısı Jale Koç, “Rehabilitasyon merkezinin asıl ana amacı tedavi ve kısırlaştırmadır. Özlem Çerçioğlu ile açtık bu merkezi. Sayın başkanımızın bizlere verdiği sözler var ve sözlerini de tutuyor. Herkesi Aydın Büyükşehir Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne davet ediyorum. Satın almayın, sahiplenin diyoruz. Her bir canımız sahiplenilmeyi, başının okşanmasını bekliyor. Herkesi Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bekliyoruz” ifadelerini kullanarak Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti. Başkan Çerçioğlu: Can dostlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin can dostlara yönelik çalışmalarının artarak süreceğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak can dostlarımızın yanındayız, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Doğadaki her canlıya sevgi ve şefkat gösterilmesi dileğiyle; 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun. Dünyayı birlikte paylaştığımız can dostlarımızı çok seviyoruz" dedi.