SPOR - 27 Ekim 2024 Pazar 14:06

Taraftar arası dostluk ve kardeşlik rüzgarı esti

A
A
A
Taraftar arası dostluk ve kardeşlik rüzgarı esti

Erbaa İlçe Stadyumu’nda oynanan müsabaka öncesi ev sahibi takımın taraftarları, Elazığsporlu taraftarları çiçekle karşıladı. Karşılaşmanın ardından Elazığ Gençlik 23 Taraftar Derneği Tribün Lideri Ferhat Çiçek, Erbaalı taraftarlara teşekkür etti.


Hafta sonu oynanan Merkür Jet Erbaaspor ile Çimentaş Elazığspor maçı öncesi ev sahibi takımın taraftar grubu Elazığ Gençlik 23 Taraftarlar Derneği Tribün Lideri Ferhat Çiçek’e takdim ederek dostluk örneği gösterdi. Çiçek, sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu gösteren bu davranış karşısında çok mutlu olduklarını ifade etti.


Ferhat Çiçek, "Tokat’ta gerçekten çok misafirperver şekilde karşılandık maç öncesinde bize gösterilen sevgi gösterileri maç sonunda da rakip takım taraftarları tarafından devam etmesi bizleri son derece memnun etti. Gerek maç öncesi gerekse maç sonunda her şey fair-play çerçevesinde çok güzeldi çok dostane şekilde burada ağırlandık ve tek olumsuzluk son dakikada galibiyeti kaçırmamız oldu ama skorlar gelip geçici önemli olan böyle dostlukların baki kalması. Erbaa taraftarlarına bizlere gösterdikleri gösterdikleri misafirperverlikten ve çiçekli karşılamadan dolayı kendilerine tüm Elazığspor taraftarı adına teşekkür ediyorum. Futbol dostluk ve kardeşliktir. Kendilerini burada aynı şekilde karşılayarak uğurlayacağız. Erbaaspor’a da bundan sonraki lig maçlarında başarılar dilerim" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Şanlıurfa’da Şenyaşar ve Yıldız aileleri barıştı Şanlıurfa’da 2018 yılında, 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle Yıldız ve Şenyaşar aileleri arasında başlayan husumet, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk’ün katılımıyla düzenlenen "barış" töreni ile son buldu. Düzenlenen barış törenine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, AK Parti Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, AK Parti eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, DEM Partili Mithat Sancar ile Yıldız ve Şenyaşar ailesinin yakınları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan tören, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın barışa dair konuşmasıyla devam etti. Törende konuşan Cevdet Yılmaz, husumet nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulundu. Barışa vesile olanlara teşekkür eden Yılmaz, "Acılar yaşamış iki aile büyüklük göstererek husumetlerini sonlandırmak için bir araya geldi. Bizim medeniyetimiz barış ve kardeşlik medeniyetidir. Allah hayırlı uğurlu eylesin” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Yıldız ailesinden AK Parti eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, herkesin önünde tokalaşarak barış sözü verdi. Tokalaşmanın ardından Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, dua etti. Okunan dua sonrası taraflar karşılıklı oturarak yemek yedi. Olayın geçmişi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018 seçimleri öncesinde, esnaf ziyaretine giden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarıyla Şenyaşar ailesi arasında Şenyaşar ailesinin işyerinde başlayan ve hastaneye uzanan kavgada, Hacı Esvet Şenyaşar (66), oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam 8 kişi ise yaralanmıştı.
Balıkesir Bandırmaspor - Sakaryaspor maçının ardından Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında oynanan Bandırmaspor-Sakaryaspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 10. haftasında Bandırmaspor evinde karşılaştığı Sakaryaspor’u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, "İyi bir takıma karşı oynadık, rakibimizin hoca değişiminden sonra günden güne iyiye doğru giden ivmeleri var. Bizim maça kazanarak moralli gelmişlerdi, o yüzden bu maç bizim için önemliydi. Rüzgar her iki takımı da etkiledi. Biz 3-2 öne geçince rakibimiz tüm riskleri aldı, biz de ona göre hamleler yaptık. Kazandık, mutluyuz. Lig uzun bir maraton, ayaklarımızı yere hep sağlam basacağız, daha iyisini yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Buradan aldığımız morali, motivasyonu sonraki haftalara taşımamız lazım. Her maç çok önemli, kazandığımız için mutluyuz" dedi. Sakaryaspor cephesi Sakaryaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal da maçı kaybettikleri için üzüldüklerini ama karşılaşmanın seyir zevkinin güzel olduğunu söyledi. Bakkal, "Rüzgar zaman zaman olumsuzluk yaşattı, rakibimizin de pozisyonları var. Sadece bu maç için değil ama bu ligde bu kadar vakit geçirmek, topla oynamak futbolu biraz kötüleştiriyor. Oyun biraz hızlı oynanırsa izleyenlere keyif vereceğiz, daha iyi bir futbol ortaya çıkaracağız. Her iki takımın pozisyonu vardı. Direkten dönen topumuz oldu. Takımımın oyunundan memnunum sadece yediğimiz basit gollere üzüldüm. Bandırmaspor’u da tebrik ederim" şeklinde konuştu.
Samsun Başkan Kurnaz: “2025 yılında ulaşım ağında ciddi çalışmalara imza atacağız” Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Sahada karşılaştığımız sorunları hızlı bir şekilde çözme noktasında istişare ediyoruz. Amacımız İlkadım ilçemizde kalıcı ve güzel işler yapmak, bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda buna önem gösterdik. 2025 yılında Fen İşleri anlamında ciddi çalışmalara imza atacağız” dedi. Cadde ve sokaklardaki bakım, onarım çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesi, asfalt çalışmalarıyla ilçeyi güzel bir yapıya kavuşturmaya devam ediyor. İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde ihtiyaç duyulan noktalarda asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Tepecik, Derebahçe, Kıran Mahallesi’nde toplamda 4 sokakta asfalt yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. “İlçemizi modern yollara kavuşturmaya devam edeceğiz” Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hafta içi ve hafta sonu demeden birçok mahallede yoğun bir mesai sarf ettiğini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Her mahallemizin ihtiyaç duyduğu eksiklikleri tespit ediyor, vatandaşlarımızın taleplerine göre bu hizmetleri yerine getiriyoruz. Bakım, onarım, yenileme ve asfaltlama çalışmalarıyla yollarımızı iyileştiriyor, sorunlu alanları tek tek çözüme kavuşturuyoruz. Büyük bir özveriyle çalışan, ilçemizin her mahallesinde her sokağında alın teri döken personellerimize teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum. İlkadım’ın yollarıyla, parklarıyla, sosyal yaşam alanlarıyla yeniliklere kavuşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.