ÇEVRE - 07 Ekim 2024 Pazartesi 10:10

Gerendal gölüne ulaşım kolaylaştı: Doğal güzellik ziyaretçilerini bekliyor

A
A
A
Gerendal gölüne ulaşım kolaylaştı: Doğal güzellik ziyaretçilerini bekliyor

Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Büyükçaltı köyü sınırlarında yer alan ve kalp şeklindeki görüntüsüyle dikkat çeken Gerendal gölü, artık araçla ulaşılabilir hale geldi. Palu Kaymakamı Hulusi Teke’nin girişimleriyle gerçekleştirilen yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki yol çalışması, köyden göle kadar olan ulaşımı kolaylaştırdı. Yol açma ve genişletme çalışmalarıyla birlikte altyapı hizmetleri de sağlandı.


Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Büyükçaltı köyü sınırlarında bulunan Gerendal gölü, kalp şeklindeki görüntüsüyle doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. Palu Kaymakamı Hulusi Teke’nin öncülüğünde yapılan çalışmalar sayesinde, göle ulaşım artık araçla mümkün hale geldi. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki yol çalışmaları ile köyden göle ulaşım kolaylaştırılırken, yol açma ve genişletme işlemleri de gerçekleştirildi. Bu kapsamda yapılan altyapı hizmetleri, ziyaretçilerin konforunu artırmayı hedefliyor. Doğa yürüyüşleri, piknik alanları ve fotoğraf çekimleri için ideal bir mekan olan göl, yol çalışması ile birlikte bölgedeki turizmin gelişmesine de katkı sağlayacak.



Gerendal gölüne ulaşım kolaylaştı: Doğal güzellik ziyaretçilerini bekliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Milli Görüş Hareketi’nin liderlerinden Recai Kutan hayatını kaybetti Millî Görüş Hareketi’nin ileri gelenlerinden Türk siyasetçi Mehmet Recai Kutan, 94 yaşında Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Siyasi hayatına Millî Selamet Partisi’nde (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle başlayan ve çeşitli dönemlerde bakanlık görevlerini yürüten Millî Görüş Hareketi’nin ileri gelenlerinden Türk siyasetçi Mehmet Recai Kutan, 94 yaşında tedavi gördüğü Güven Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Mehmet Recai Kutan kimdir 1930 yılında Malatya’da doğan ve ilk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamlayan Kutan, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden 1952 yılında mezun oldu. 1952-1969 yılları arasında Devlet Su İşleri’nde (DSİ) çeşitli görevlerde bulunan Kutan, Malatya DSİ 92. Şube Başmühendisi, Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürü ve DSİ Genel Müdür Muavini olarak çalıştı. 1969’da TÜMAŞ Türk Mühendislik Müşavirlik A.Ş.’yi Genel Müdür olarak organize etti. Siyasi hayatı Siyasi hayatına 1974-1980 yılları arasında Millî Selamet Partisi’nde (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle başlayan Kutan, 1977 seçimlerinde MSP’den Malatya Milletvekili oldu ve aynı yıl kurulan koalisyon hükümetinde İmar ve İskân Bakanı olarak görev yaptı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından diğer MSP yöneticileriyle birlikte 9,5 ay hapis yatan Kutan, sonrasında beraat etti. 1983’te kurulan Refah Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Kutan, 20. Dönem Malatya Milletvekili olarak Meclis’e girdi. 1996-1997 yılları arasında 54. Hükümet’te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı. Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi’nin genel başkanlığına seçilen Kutan, partinin kapatılmasından sonra 2001 yılında Saadet Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı ve kurucu genel başkanlık görevini üstlendi. 26 Ekim 2008’deki olağan kongrede genel başkanlık görevini Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a devretti. Son zamanlarında Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanlığı görevlerini yürüten Kutan iyi derecede İngilizce, Arapça ve Fransızca bilmekteydi. Kutan evli ve 3 çocuk babasıydı.
Zonguldak BEUN Teknoloji Takımlarından B-Dispate, TEKNOFEST 2024 - Adana’dan üçüncülük ödülü ile dönüyor Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Teknoloji Takımlarından B-Dispate, 9. Türksat Model Uydu Yarışması’nda 152 takım arasında üstün bir başarı göstererek üçüncü olmaya hak kazandı. BEUN teknoloji takımlarından B-Dispate, ülke çapında yakından bilinen havacılık ve uzay alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekleyerek; Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın en büyük havacılık ve uzay teknolojisi festivali olan TEKNOFEST’te üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı. TEKNOFEST bünyesinde Türksat tarafından düzenlenen 9. Türksat Model Uydu Yarışması’nda, 152 takım arasından ilk üçte yer almaya hak kazanan B-Dispate, büyük bir çaba ve titizlikle çalışmalarını sürdürerek bu başarıyı elde etti. Daha önce 2021 yılında düzenlenen Türksat Model Uydu Yarışması’nda 110 takım arasında finale kalarak Türkiye birincisi olan B-Dispate, 2022’de de adını finale yazdırdı. B-Dispate takımı, bu yıl da gösterdiği azimle 9. Türksat Model Uydu Yarışması’nda yine ilk üçte yer alarak, kendine olan güveni bir kez daha pekiştirdi. İlk üç takımın yerlerinin kesinleştiği yer olan 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST’in beşinci ve son gününde, B-Dispate üçüncülük derecesini tescil ettirerek istikrarlı başarısını sürdürmeye devam etti. Bu önemli başarı aynı zamanda, hem teknoloji takımının hem de BEUN’un havacılık ve uzay teknolojilerindeki özgün ve nitelikli çalışmalar ortaya koyduğunu tekrardan gözler önüne serdi. B-Dispate takımının elde ettiği üçüncülük sonrası BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, B-Dispate takımını tebrik ederek, “Gençlerimizin bu alandaki başarısı, üniversitemizin ülkemizin millî teknoloji hamlesindeki adımlarına değer katmasıyla beraber BEUN hedeflerinin de yenilikçi araştırmalar ve üretimler konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor. Daha önce de kazandığı başarılarla üniversitemizi ve şehrimizi gururlandıran B-Dispate’in gösterdiği azim ve gayret, gelecekteki projelerde de daha büyük başarılara imza atacaklarının bir göstergesidir. Bu düşüncelerle başta teknoloji takımımızın kaptanı Özcan Gülcan, yazılım ekibinden Kaan Gökdoğan ve Hasan Gürbüz, elektronik ekibinden Ali Eren Akcasu, mekanik ekibinden Özcan Gülcan ve Esra Metin, sosyal medya ve sponsorluk ekibinden Zeynep Yaşar ve Halil İbrahim Yazıcı olmak üzere Takım Danışmanı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Aydın, Teknoloji Takımları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Haşim Duru ile emeği geçen herkesi canıgönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi. BEUN Teknoloji Takımlarından B-Dispate’in bu başarısı, üniversitenin uzay, havacılık ve teknoloji alanındaki gelişiminde önemli bir adım olarak kaydedilirken, gelecekteki yarışmalara da ilham olmaya devam edeceği öngörülüyor.
İzmir Arkas Spor, 1. Lig’de mücadele edeceklerini duyurdu Efeler Ligi ekiplerinden Arkas Spor, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla altyapıya ve genç oyunculara odaklanmak için yollarına 1. Lig’de devam edeceklerini duyurdu. Efeler Ligi ekiplerinden Arkas Spor, alınan karar doğrultusunda 1. Lig’de mücadele edeceklerini duyurdu. Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda kararın altyapıya ve genç yeteneklere odaklanma hedefiyle yapıldığı belirtildi. Konuyla ilgili yapılan açıklama ise şöyle: “Arkas Spor Kulübü olarak her zaman Türk voleybolunun gelişimine katkıda bulunmayı ve genç yeteneklerin yetişmesine destek olmayı en büyük misyonlarımızdan biri olarak gördük. Bugün sizlerle, kulübümüzün geleceğine dair önemli bir kararı paylaşmak istiyoruz. 2025-2026 sezonu itibariyle Arkas Spor Kulübü, Efeler Ligi’ndeki mücadelesine ara verip, 1. Lig’de yoluna devam etme kararı almıştır. Bu karar, tamamen "altyapıya ve genç yeteneklere odaklanma hedefimiz" doğrultusunda alınmış olup, kulübümüzün "spor okullarını genişletme ve geliştirme" amacıyla daha fazla kaynağı bu alana aktarma isteğiyle şekillenmiştir. Amacımız, sadece saha başarısı elde etmek değil, aynı zamanda Türk sporuna uzun vadeli değer katacak yeni nesiller yetiştirmek ve spor kültürünü daha geniş bir tabana yaymaktır. Spor okullarımıza yapacağımız yatırımlarla daha fazla genci bu güzel branşla tanıştırmayı ve onların gelişimini desteklemeyi hedefliyoruz. Bu süreçte, bizlere inanan ve destek veren tüm paydaşlarımıza, taraftarlarımıza, sporcularımıza ve teknik ekibimize teşekkür ediyoruz. Yolculuğumuz yeni bir aşamaya geçiyor ve bu süreçte yine birlikte başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.”
İzmir Rektör Prof. Dr. Budak, öğrencileri çay, gevrek ve boyozla karşıladı Türkiye’nin en saygın yükseköğretim kurumlarından Ege Üniversitesinde 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı öğrencilerin kayıt yenilemelerinin ardından başladı. Sabahın erken saatlerinde öğrencilere sıcak bir karşılama yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, kampüsün metro girişinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından kurulan stantta gevrek, boyoz ve çay ikram etti. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bölgenin ilk, ülkemizin en köklü üniversitelerinden, 69 yıllık geçmişi ile adeta bir bilim çınarı olan üniversitemiz ailesine bu sene 10 bine yakın gencimiz daha katıldı. Yeni akademik dönemin başlaması ile birlikte tüm öğrencilerimiz ders başı yaptı. Biz de öğrencilerimizi yeni dönemin ilk günü sabahın erken saatlerine karşılayarak, aile sıcaklığını hissettirmek istedik. Yeni akademik yıla daha motive giriyoruz. Ülkemizin en güzel kampüslerinden birisine sahibiz. Güçlü bir altyapıya sahibiz. Dersliklerden laboratuvarlara, kültür ve sanat merkezlerinden spor tesislerine, bilişim altyapısından kütüphane imkânlarına, beslenme ve barınma olanaklarından çevre dizaynına kadar erişilebilir ve sürdürülebilir konumdayız” diye konuştu. "Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek" mottosu ile örnek uygulamaları ve projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yeni akademik yılın ilk haftası tüm akademik birimlerimizde düzenleyeceğimiz oryantasyon programı ile öğrencilerimizle bir araya geliyoruz. Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizin bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif imkânlarını anlatıyoruz. Ayrıca bu hafta içi geleneksel olarak düzenlediğimiz ‘Ege’ye Hoş Geldin Şenliği ile öğrencilerimizle bir araya geleceğiz” dedi. Ege Üniversitesinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada öğrenci dostu uygulamalara devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin en temel önceliğinin öğrenciler olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak tüm gücümüzle öğrencilerimizin yanında olacağız. Onların donanımlı bir şekilde sektöre uğurlamak için ekosistemimizin tüm imkânlarını seferber edeceğiz. Bilimsel etkinlikler başta olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararası programla onların vizyonlarını geliştireceğiz. Önümüzdeki yıl üniversitemizin 70’inci kuruluş yılını gençlerimizle birlikte coşkuyla kutlayacağız. Yeni akademik yılın üniversitemize, tüm paydaşlarımıza, şehrimize, öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve idari personellerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Rektör Budak tarafından, gevrek, boyoz ve çay ile kampüs girişinde karşılanan öğrenciler ise eğitim ve öğretim döneminin başlamasından ve Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birisinde öğrenim görmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler. Sabahın erken saatinde kendilerine sürpriz yaparak kapıda karşılayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ettiler.