POLİTİKA - 04 Ekim 2024 Cuma 14:09

ELSAD istişare toplantısı düzenlendi

A
A
A
ELSAD istişare toplantısı düzenlendi

ELSAD istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda dernek Başkanı Murat Erdoğan yaptıkları ve hayata geçirmeyi planladıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.


Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) tarafından istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya dernek üyeleri katıldı. Toplantıda ELSAD Başkanı Murat Erdoğan, dernek olarak yürüttükleri çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Oluşturulan ELSAD Gençlik Komisyonunun göreve başladığını ifade eden Erdoğan, Sivrice Kapalı Kadın Cezaevindeki kadınların eğitim ve diğer konulardaki ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalıştıklarını kaydetti. Erdoğan, ’’ELSAD Gençlik Komisyonu görevine hızlı başladı. Onların çalışmaları doğrultusunda Sivrice Kadın Kapalı Cezaevine gittik. Orada başarılı bir müdür arkadaşımız var. Kadın mahkumlarımızı ziyaret ettik. Kadın kollarımız da daha sonra ziyaret etti. Burada bulunan cezaevinde 300’e yakın mahkum bulunmaktadır. Bunların milletle ihtiyaçları var irtibatları var. Bizlerde ELSAD olarak buradaki hem mahkumlarla bir araya geleceğiz. Hem eğitim çalışmaları hem de orada bulunan kadınların ihtiyaçlarının karşılanması ve çocuklarının eğitiminde rol alacağız” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GSO’da stratejik planlama ve kurumsal performans yönetimi toplantısı gerçekleştirildi Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yeni Nesil Sanayici Platformu, Üretimde Verimlilik Komisyonu tarafından organize edilen “Stratejik Planlama ve Kurumsal Performans Yönetimi” konulu toplantı, GSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya GSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kara, GSO Genel Sekreter Yardımcısı M. Sermest Çapan, Consulta Yönetim ve Teknoloji Danışmanlığı Yardımcı Ortağı Ayşegül Eser ve yeni nesil sanayici platformu üyeleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kara, “Yeni Nesil Sanayici Platformu olarak, 5 ayrı komisyondan oluşan faaliyetlerimiz kapsamında, kurumsallaşmayla birlikte bu doğrultuda sanayimizin teknolojik dönüşümünü başarmak ve işletmelerimizin sürdürülebilirliğini sağlamak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi. Stratejik planlama ve kurumsal performans yönetiminin, işletmelerin sağlıklı büyümesi ve geleceği açısından en önemli unsurlarının başında geldiğini belirten İbrahim Kara, “Günümüzde artık yaptığımız işlerde bir yol haritamızın olması ve ölçümleme yaparak mesafe almamız mümkündür. Teknolojinin en üst seviyede yaşandığı, kıyasıya rekabetin olduğu ve buna bağlı olarak kar marjlarının düştüğü piyasa şartlarında yatırımlarımızı tüm şartları göz önünde bulundurarak geleceğe yönelik olarak yapmak durumundayız. Bu anlamda günümüz ekosisteminde neler yapmamız ve nasıl bir stratejiyle hareket etmemiz gerektiği noktasında bu tür toplantıların büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Ayşegül Eser ve tüm platform üyelerimize katılımları için teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından, Consulta Yönetim ve Teknoloji Danışmanlığı Yardımcı Ortağı Ayşegül Eser yaptığı sunum ile stratejik planlama ve kurumsal performans yönetimi, küresel ölçekte büyüme, markalaşma, inovasyon ve kurumsal dönüşüm gibi konularda Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerine bilgiler verdi. Toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.
Samsun Başkan Kurnaz: “İlkadım’ı layık olduğu hizmetlerle buluşturacağız” Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, İlkadım’ı ’Türkiye Yüzyılı’nda layık olduğu hizmetlerle buluşturacaklarını ve örnek gösterilecek bir kent haline getireceklerini söyledi. İlkadım’ın her noktasında çalışmalarını aralıksız sürdüren İlkadım Belediyesi, vatandaşların gönlüne giren hizmetleriyle de takdir topluyor. Hizmet belediyeciliğini ön planda tutan ve bu noktada hem vatandaşlarla hem de kamu kurumlarıyla ortak akıl yürüten İlkadım Belediyesi, ilçenin daha yaşanabilir ve konforlu hale gelmesi için tüm belediyecilik imkanlarıyla sahada olmayı sürdürüyor. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “İlkadım ve hemşehrilerimiz için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz” dedi. İlkadım halkı ile iç içe olduklarını ve vatandaşlardan gelen her sese kulak verdiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Türkiye Yüzyılı’nda belediyecilik hizmetlerimizi ilçemizin layık olduğu şekilde yürütmeye devam ediyoruz. Ekiplerimiz mahalle mahalle, sokak sokak çalışmalarını devam ettiriyor. Bizler de komşularımızla, esnaflarımızla, kısacası İlkadım’ın tüm unsurlarıyla birlikte olmayı sürdürüyoruz. Her fırsatta İlkadımlıları dinliyor, sohbet ediyor, görüş, öneri ve taleplerini mutlaka dinliyoruz. İlkadım’ı her geçen gün daha da yaşanabilir ve konforlu bir kent haline getirme gayreti içerisindeyiz” diye konuştu. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz sözlerini şöyle tamamladı: “İlkadım’da yaşayan her bir ferdin sorununu kendi sorunumuz olarak görüyor, onların derdiyle dertleniyor ve çalışmalarımızı bu sorunları ortadan kaldırmak için gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızla iş birliği içerisinde yönettiğimiz ilçemizde, birlik ve beraberliğimizi daima ön planda tutuyoruz. Muhtarlarımız, meclis üyelerimiz, kamu kurumlarımız da ilçemizdeki gelişimin önemli paydaşlarındandır. İlkadım’ı seviyoruz ve layık olduğu hizmetlerle buluşturacağız. İlçemizin imrenilen, örnek gösterilen ve takdir edilen bir kent olması için gece gündüz çalışıyoruz ve yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.”
Bursa Bursa emniyetine takviye güç Bursa İl Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere alımı gerçekleştirilen 235 araç, yapılan törenle beraber dualarla göreve çıktı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından alımı gerçekleştirilen 235 yeni araç, dualar eşliğinde Bursa Çevik Kuvvet bahçesinde yapılan törenle göreve çıktı. Törende konuşan Bursa İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, "Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşı’na, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a bu ülkeyi savunmak ve ülke birliğini korumak için bu vatana canını veren tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bugün burada Bursa’mız ve teşkilatımız için önemli bir adım olan araç teslim törenimizi gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Emniyet teşkilatı olarak sahadaki etkinliğimizi, hızımızı ve gücümüzü arttırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda olay sayısında en fazla düşüş yaşanan il olan Bursa’mız, aranan şahısların yakalanmalarında ise ülkede yine ilk sırada yer almaktadır. Suç ve suça karşı mücadelemiz personelimizin üstün gayretiyle Bursa’mızı güvenli iller sırasında en üst sıraya taşıdı. Bununla yetinmeyerek Bursa’yı dünyanın en güvenli şehri yapma konusunda kararlı mücadelemiz devam ediyor. Bursa’mıza kazandırılan 235 araçla daha güçlü ve görünür olarak suç ve suçlu ile mücadelemiz artarak devam edecektir. Yeni araçlarımızın teşkilatımıza ve Bursa’mıza kazandırılmasında başta sayın Cumhurbaşkanı’mıza, sayın Bakanımıza, sayın Emniyet Genel Müdürü’müze ve Bursa Valimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. Törene Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, Bursa Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu ve protokol katıldı. Tören, dualar ile araç teslimi sonrası sona erdi.
Kocaeli Hat 41K’da yeni rota Hereke Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hızlı ve konforlu ulaşım ağı olan Hat 41K’ya Hereke güzergâhı eklendi. 41K, cumartesi itibariyle Hereke’ye kadar ulaşacak. D-100 üzerindeki toplu taşımayı verimli kullanmak amacıyla Hat 41K’yı hizmete alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu hattaki ulaşım ağını genişletiyor. Buna göre Körfez’den Kartepe’ye 4 ilçe arasında kesintisiz ulaşımı sağlayan 41K’nın yeni güzergahı ihtiyaç ve talep üzerine Hereke’ye uzanacak. Kent trafiğinin rahatlamasında büyük öneme sahip olan 41K şimdi de vatandaşların Hereke’ye kadar seyahat etmelerine imkân sağlayacak. 41K, cumartesi günü (yarın) itibariyle Hereke’ye kadar ulaşacak. Böylece Hereke’den Kartepe güzergâhına Hereke Terminali 1, Hereke Dörtyol 2, KOÜ Hereke B. Kampüsü 1, Hereke Tekel D-100, Şirinyalı Yalıkent, Kirazlıyalı Okul ve Derince 60 Evler durakları eklendi. Kartepe’den Hereke’ye uzanacak güzergâhın yeni durakları ise Derince İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kirazlıyalı Muhtarlığı, Şirinyalı, Hereke D-100, KOÜ Hereke B. Kampüsü ve Hereke Terminali oldu. Yukarı Hereke, Kışla Düzü ve Tavşancıl duraklarından binen yolcular için Hat 41K’nın aktarma noktası ‘Aşağı Hereke’ olacak. Hereke ve civarında oturan vatandaşlar şimdi Hat 41K’nın “gittiğin kadar ödeme” sistemiyle daha hesaplı bir yolculuk yapabilecek. Büyükşehir, Hat 41K için “gittiğin kadar öde” sistemiyle 18 metre körüklü araçlarla vatandaşlara keyifli ve ekonomik yolculuk sunuyor. 27 gidiş 28 dönüş durağı bulunan 41K, hattın Hereke’ye kadar uzatılmasıyla birlikte 33 gidiş, 33 dönüş durağı olacak. Hat 41K hafta içi 89 seferle 2 bin 615 km yol kat ederken, hattın aşağı Hereke’ye uzatılmasıyla birlikte sefer sayısı 110’a çıkacak ve 4 bin 406 km yol kat edilecek. Gittiğin kadar öde sisteminde çalışan Hat 41K, gün içerisinde 10-15-20 dakikalık sefer aralıklarında hizmet veriyor.