ASAYİŞ - 10 Haziran 2024 Pazartesi 12:25

Elazığ’da trafik kazası: 1 ölü

A
A
A
Elazığ’da trafik kazası: 1 ölü

Elazığ’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti.


Olay, Elazığ Diyarbakır karayolunun 34’üncü kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ömer Çalhan idaresindeki 23 ER 768 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Kazada sürücü Çalhan ağır yaralandı. Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulansla Sivrice Toplum Sağlığı merkezine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Çalhan’ın cansız bedeni, defnedilmek üzere Diyarbakır’ın Ergani ilçesine nakledilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.



Elazığ’da trafik kazası: 1 ölü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Ayvacık’taki yangında mahsur kalan 99 kişi Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki Behramkale köyünde tarım arazisinde başlayan yangında, Assos Antik Limanı’nda mahsur kalan 99 kişi Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Ayvacık’a bağlı Behramkale köyü yakınlarında 26 Haziran günü saat 16.34’te makilik alanda başlayan yangına 11 dakika sonra ilk müdahale yapıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 helikopter, 10 uçak, 4 ilk müdahale aracı, arazöz ve su ikmal aracı 22 ekip ve 225 personelle havadan ve karadan müdahale edilen yangın yaklaşık 6 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında başta Aristoteles olmak üzere Platon’un öğrencilerinin faaliyette bulunduğu Yunan şehir devletlerinin iyi korunmuş örnekleri arasında gösterilen 7 bin yıllık Assos Ören Yeri ile Athena Tapınağı da alevlerden etkilendi. Alevler içinde kalan bir arazöz kullanılamaz hale geldi. 43 futbol sahası büyüklüğünde alan zarar gördü. Yangın sırasında Assos Antik Limanı’nda vatandaşların mahsur kaldığı bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Assos Antik Limanı’nda mahsur kalan 99 kişi Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı sitesinden yapılan paylaşımda, "26 Haziran 2024 tarihinde, Çanakkale ili Ayvacık ilçesi Assos Antik Kenti’nde meydana gelen orman yangınları nedeniyle Assos Antik Limanı’nda mahsur kalan vatandaşlar olduğu bilgisinin alınması üzerine derhal 1 Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-84) ve 8 Sahil Güvenlik Botu (TCSG-905, TCSG-28, TCSG-8, TCSG-6, KB-4319, KB-119, KB-20) görevlendirilmiştir. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Gemisi ve Botları tarafından mahsur kalan 99 vatandaşımız Küçükkuyu Sahil Güvenlik İskelesi’ne intikal ettirilmiştir" denildi.
Erzurum Aras EDAŞ’tan bir başarı daha Doğu’da zorlu iklim koşullarına rağmen yenilikçi çözümler ve müşteri odaklı yaklaşımıyla hizmet veren Aras Elektrik bölgesinde bulunan iller, müşteri memnuniyeti sıralamasında ilk 3’te yer alıyor. En Yüksek Memnuniyet Oranına Sahip İllerden 2’si Aras EDAŞ’tan Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars olmak üzere 7 ilde hizmet veren Aras Elektrik, müşteri memnuniyeti odaklı misyonu ile başarılarına bir yenisini daha ekledi. 2024 Mayıs ayı (TEDAŞ tarafından yaptırılan ALO 186 Çağrı Merkezi Memnuniyet Anketi) sonuçlarına göre memnuniyeti en yüksek 3 il arasında Kars ve Erzincan yer alıyor. Türkiye ortalama endeksi 56,4 olan Elektrik Dağıtım Şirketleri Çağrı Merkezi Memnuniyeti araştırmasında 77,8 oranla Erzincan 2.; 76,5 oranla da Kars 3. oldu. Türkiye ortalamasının üstünde olan Aras EDAŞ, emin adımlarla yükselmeye devam ediyor. Memnuniyet odaklı çalışmalarda belirgin bir artış kaydettiklerini belirten Genel Müdür Fikret Akbaş: “Memnuniyet oranındaki yükselişimizin arkasında, müşteri geri bildirimlerine hızlı yanıt verme, sorunlara çözüm odaklı yaklaşma ve sürekli iyileştirme çabaları gibi faktörler oldukça etkili. Ayrıca, teknolojik alt yapımızdaki güçlendirilmeler ve çalışanlarımıza verdiğimiz eğitimler de bu başarıda önemli rol oynuyor. Tüm bunlar bir araya gelince de müşterilerimizin beklentilerini doğru anlıyor ve karşılamak için düzenli olarak geri bildirimleri değerlendiriyoruz. Sunduğumuz kaliteli hizmet ile her dönem fark oluşturuyor, bu hizmeti daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Daha nice başarılara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi. Genel Memnuniyet Ortalaması, Türkiye Ortalamasının Üzerinde Akbaş: “Geniş müşteri portföyümüzü etkin bir şekilde yöneterek kesintisiz enerji hizmeti sunuyoruz. Sorumluluk alanımızdaki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve memnuniyetlerini artırmak için sürekli olarak çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın da karşılığını çeşitli anketlerde görüyoruz. Şirketimizin Mayıs Ayı Genel Memnuniyet ortalamasının, Türkiye ortalamasının üzerinde olmasının yanı sıra illerimizin zirvede olduğunu görmek de bizi ayrıca mutlu etti.” ifadelerini kullandı.
Mersin Mersin’de YKS ve LGS kursları için ön kayıt başvuruları başladı Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Tarsus’tan Anamur’a kadar faaliyet gösteren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde, 2024-2025 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kursları için ön başvuru kayıtları 24 Haziran’da başladı. YKS hazırlık kursları için öğrenciler ’mersin.bel.tr’ adresinden ya da ’Teksin’ uygulaması üzerinden online başvuru yapabiliyor. LGS kursuna başvurular ise en yakın kurs merkezinden şahsen yapılıyor. Başvuru yapmak isteyenler, başvuru şartlarına ve en yakın kurs merkezi adreslerine, ’mersin.bel.tr’ adresinden ya da ’Teksin’ üzerinden ulaşabilir. Ön kayıt başvuruları 26 Temmuz’a kadar devam edecek. Kaydı onaylanan öğrencilere mesajla bilgi verilecek. Bugüne kadar binlerce öğrencinin sınavlara hazırlandığı 11 YKS ve 18 LGS kurs merkezinde öğrenciler hem eğitim hem de sosyal alanlarda destekleniyor. Kurs hizmetlerinin yanı sıra rehberlik, aile ziyaretleri, etüt çalışmaları, motivasyon seminerleri gibi pek çok alanda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim döneminde de öğrencilerini bekliyor. “Başarılarımızı bu yıl da sürdüreceğiz” Akdeniz Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Müdürü Fatih İşlek, ön kayıt başvuruları hakkında bilgi vererek, “Öğrencilerimiz 11 YKS ve 18 LGS Kurs Merkezimiz için, 24 Haziran-26 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. YKS hazırlık öğrencilerimiz için ön kayıt başvuruları ’mersin.bel.tr’ internet adresimizden veya ’Teksin’ uygulaması üzerinden alınacaktır. LGS hazırlık öğrencilerimiz ise kendilerine en yakın kurs merkezlerimize bireysel olarak başvuruda bulunabilecekler. Ön kayıt başvuru süreci tamamlandıktan sonra, başarı ve ekonomik durum kriterlerine bakılarak kaydı onaylanan öğrencilerimize mesajla bilgi verilecektir. Şimdiye kadar kurs merkezlerimizde birçok başarı elde ettik. Bu yıl da başarılarımızı sürdüreceğiz” dedi.