ÇEVRE - 11 Ekim 2024 Cuma 19:19

Elazığ’da sirrokümülüs bulutları görsel şölen sundu

A
A
A
Elazığ’da sirrokümülüs bulutları görsel şölen sundu

Elazığ’da sirrokümülüs bulutları etkileyici görüntüler oluşturdu.


Elazığ’da sirrokümülüs bulutları görsel şölen sundu. Gökyüzünde yaşanan doğa olayı kameralara yansıdı. Sirrokümülüs, yüksek seviyede bulunan bir bulut tipi olarak tanımlanıyor. Bir katman halinde yayılmış ince, beyaz parçacıklar şeklindeki bulutlar, genellikle buğday tanesi veya küçük dalgacıklar halinde birbirine bağlı ya da ayrık, genellikle düzenli bir desen oluşturacak şekilde diziliyor.



Elazığ’da sirrokümülüs bulutları görsel şölen sundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri düzenlendi Muş valiliği, Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğiyle “Amatörler Türk Sporunun Kalbidir” sloganıyla gerçekleştirilen "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri, göletli parkta büyük bir coşkuyla düzenlendi. Muş Spor Salonu önünde toplanan sporcular, çocuklar ve aileleri ellerinde Türk bayraklarıyla etkinliğin düzenleneceği Göletli Parka kadar yürüdü. "Amatörler Türk sporunun kalbidir" sloganıyla göletli parkta düzenlenen "Amatör Spor Haftası" kapsamında sporun yaygınlaştırılması ve sağlıklı yaşam bilincinin artırılması amacıyla düzenlene etkinlikler, sporcuların keyifli görüntülerine sahne oldu. Parkta, badminton, bisiklet, basketbol, voleybol, dart, kano, tenis, karate, ve futbol etkinliklerinde çocuk ve sporcular güzel vakit geçirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte çocuklara limonata, çorba ve patlamış mısır ikram edildi. Amatör Spor Haftası’nı güzel ve renkli bir şekilde kutladıklarını söyleyen Muş Vali Vekili Cihat Abukan, Geçen yıl okul sporlarında 80’inci olan Muş’u bu yıl 39’uncu sıraya yükselttiklerini belirterek, “Bu yıl da en çok okul sporlarına katılım anlamında birinci sıradayız. Bizler Muş’u ve Muş gençliğini önemsiyoruz. Muşlu çocuklarımızın hepsinin birer lisanslı sporcu olmasını istiyoruz. Çocukların bir branşta profesyonelleşmesini istiyoruz. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, etkinliğe yaklaşık 600 sporcunun katıldığını belirterek, "Çocuklarımız ve gençlerimiz gönüllerince spor yaptılar. Amatör Spor Haftası’nda amacımız gençlerimize hem spor kültürünü aşılamak hem de sevdirmek. Muş başta olmak üzere 5 ilçemizde yaptığı tesislerde binlerce sporcu yetiştiriyoruz. Burada bu coşkuyu görüyorsunuz. Çocuklarımız cıvıl cıvıl ve güzel bir ortam var. Amacımız gençlerimizi sürekli sporla hemhal etmek, onlara spor yaptırmak ve spor branşlarını tanıtmak. Haftayı coşkulu bir şekilde kutladık. Bugün burada çocukları ve aileleriyle etkinliğimizde misafir ettik" şeklinde konuştu. Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Türkan da etkinliği düzenleyen Muş Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti.
Nevşehir Liderliğini berberin yaptığı suç örgütüne yönelik operasyonda 54 şahıs tutuklandı Türkiye genelinde bin 500’den fazla kişiyi mağdur ettiği öne sürülen suç şebekesine yönelik Nevşehir merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 76 şüpheliden 54’ü tutuklandı Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki bir müştekinin şikayeti üzerine geçtiğimiz günlerde çalışma başlatmıştı. Yurt dışına kayıtlı numara üzerinden mesaj göndererek müştekilere Google haritalar uygulamasında belirtilen şirketlere yorum yapıp puan verilmesinin sağlandığı, görevleri yerine getirenlere küçük ödemeler yapılarak güven sağlandığı, daha yüksek ödemeler yapılabilmesi için ’VIP gruba’ geçiş parası talep edildiği belirlendi. Çetenin müştekilerden toplanan paraların izlerini kaybettirmek için farklı hesaplara, daha sonra da kripto para hesaplarına aktardığı, paranın son olarak hiçbir kripto borsasına veya kişiye ait olmayan soğuk cüzdanlarda toplanarak nakde dönüştürüldüğü tespit edildi. Çete liderinin Diyarbakır’da berberlik yaptığını belirleyen ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı yöntemle il genelinde 12 kişinin daha dolandırıldığını ve toplamda 13 kişinin göndermiş olduğu toplam 811 bin TL’nin aynı soğuk cüzdana aktarıldığını belirledi. Yaklaşık 16 ay süren teknik ve fiziki takip sonrasında şüphelilere yönelik ’suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nitelikli dolandırıcılık’ suçundan Diyarbakır başta olmak üzere İstanbul, Adana, Karabük, Antalya, Muğla, Çorum, Ankara, Yalova, Kocaeli, Şırnak, Kırklareli, Batman, Samsun, Mersin, Hatay, Ordu, İzmir ve Van illerinde toplam 95 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 92 şüpheliden 76’sını yakalayarak gözaltına aldı. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adli makamlara sev edilen şüphelilerden 54’ü tutuklanırken,7 şüpheli savcılıktan, 15 şahısta mahkemeden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bursa Bursa’da ambulans sürücüsüne yumruk kamerada... Bursa’da hasta taşıyan 112 ambulans şoförü trafikte yol verme meselesi yüzünden tartıştığı sürücünün oğlu tarafından darp edildi. O anlar kameraya yansırken, taraflar birbirinden şikayetçi oldu. Edinilen bilgiye göre, Gemlik Devlet Hastanesi’nden 80 yaşındaki hastayı Bursa Şehir Hastanesi’ne götüren ambulans, trafiğe takılmamak adına emniyet şeridinde seyretmeye başladı. Dinlenme tesislerinden ana yola çıkan S.Y. yönetimindeki 16 YK plakalı otomobil ise ambulansın arkasına takıldı. Yolda ambulans sürücüsü Muhammet Ali K. (26) ile lüks otomobilin sürücüsü ile tartışma yaşandı. İddiaya göre ambulans sürücüsü hakarete varan sözler sarf edince S.Y. aracıyla ambulansın önünde durup çocuklarıyla araçtan indi. Ambulans şoförünün üzerine yürüdüler, darp ettiler İddiaya göre, şahıslar ambulans şoförü ve görevliler ile tartıştı. S.Y.’nin 22 yaşındaki oğlu M.Y. tartışma esnasında kendisini ittiği gerekçesiyle şoföre iki yumruk attı. Babası ise kendisini uzaklaştırmaya çalıştı. Dudağı patlayan Muhammet Ali K.’nın yardımına arkadaşları koştu. Yaralanan Muhammet Ali K.’nın ilk müdahalesi kendi sürdüğü ambulansta yapıldı. Hastaneye giden genç adamın dudağına 12 dikiş atıldı. Hastaneden çıktıktan sonra karakola giden ambulans sürücüsü şahıslardan şikayetçi oldu. Karşı taraftaki şahıslar da kendilerine hakaret edildiğini öne sürüp, şikayetçi oldular. Cumhuriyet Savcılığı ise olayla ilgili soruşturma başlattı.