ÇEVRE - 28 Nisan 2024 Pazar 12:23

Elazığ’da ’Elazığ Turizmini Geliştirme Toplantısı’ düzenlendi

A
A
A
Elazığ’da ’Elazığ Turizmini Geliştirme Toplantısı’ düzenlendi

Elazığ’da birçok paydaşın katılımıyla ‘Elazığ Turizmini Geliştirme Toplantısı’ düzenlendi.



Elazığ’da valilik, belediye, TSO ve Fırat Üniversitesi’nin işbirliğiyle ‘Elazığ Turizmini Geliştirme Toplantısı’ düzenlendi. Özel bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, Elazığ’da bulunan ve turizm değeri yüksek olan bölgelere yapılacak olan yatırımlar ve tanıtılması için yapılması gerekenler ele alındı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ TSO Vekili Gürkan Talo, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ turizm yetkilileri ve STK temsilcileri katıldı.


Turizmin dünyada çok farklı noktalara gittiğini aktaran Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, “Dünyada değişim ve dönüşüme bağlı olarak ülkemizde de turizmi anlama, anlamlandırma ve turizm alanında bir takım yatırım yapma anlamında ciddi değişiklikler ve dönüşümler yaşanıyor. Bizim kendi insanımızın gezme, görme ve tatillerini turizm alanlarında yapmaktadır. Dünyada birçok ülke turizm üzerinden yatırımlarını yapmaktadır. Avrupa’da ki bazı ülkeler doğa turizminden, Afrika ve Ortadoğu’da ki inanç turizminden ve bazı ülkeler kış turizminden sağlayarak turizm gelirlerini tek kalem üzerinden sağlıyor. Allah bizim ülkemizi öyle bir oluşturmuş ki bizim ülkemizde inanç turizminden tutun, kış turizmine, doğa turizmine ve sağlık turizmlerine kadar her türlü kaynağı ve potansiyeli bünyesinde barındıran bir ülkedir. Bu değerleri iyi bilmek lazım. Son yıllarda ki bakanlığımızın politikaları da bunları geliştirmeye ve dönüştürmeye yöneliktir. Ciddi atılımlar söz konusu bunların daha iyi bir konuma gelmesi lazım. Ülkemizde potansiyel var bu potansiyeli harekete geçirip ülkemize katma değerler sağlamak hepimizin borcudur” dedi.



Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Elazığ’ımızı hak ettiği yere getirmek, Türkiye’de tanıtmak için inşallah çok güzel şeyler olacak. Bu toplantı ve bundan sonra ki çalışmalarda bunun ilk göstergeleri olacak. Özellikle şehrimizin en önemli yeri olan Türkiye’de tanınırlığı olan Harput’umuzda ki gelişmeler çok güzel. Önümüzdeki dönemlerde termal suyu da yapılacak kaplıca çalışmalarımız ve özellikle belediye başkanımızın turizme yönelik birçok vizyon projesiyle Elazığ’ımız hak ettiği yeri inşallah alacaktır” ifadelerini kullandı.



Elazığ’da ’Elazığ Turizmini Geliştirme Toplantısı’ düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Mahalli seçimler bitti, tartışması hala sürüyor Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Yeni Danişment köyünde 31 Mart’taki yerel seçimlerde çıkan muhtarlık kavgasında darp edilen yaşlı adam, suçluların cezalandırılmasını istiyor. 31 Mart yerel seçimlerinde Yeni Danişment köyünde sandıkların açılmasından sonra çıkan kavgada 4 kişi yaralanmış, taraflar birbirlerinden davacı olmuşlardı. Kavgada aldığı darbelerle yaralanan Nazım Sağlam, şikayetçi olduğunu ve davanın bir an önce görülüp sonuçlanmasını istediğini söyledi. Her iki bacağında platin takılı olan 72 yaşındaki Nazım Sağlam, muhtarlık seçimi ile kendisinin ilgisi olmadığı halde çıkan arbedede dövüldüğünü söyledi. Sağlam, “Yeni Danişment köyünde 31 Mart seçimleri sandık işlemleri bitip, sandık açıldıktan sonra sayım bitmek üzereyken ben dışarı çıktım. Ben arabama doğru yöneldim. Yöneldikten sonra seçimi kaybeden muhtar adayı tarafı köye karşı küfrederek dışarı çıktılar. Ben arabaya doğru giderken arkamdan uçan tekme atarak beni yere serdiler. Karnım ve kafam şişti. Uzun süre kendime gelemedim. Ambulansla beni hastaneye götürdüler, iki gün hastanede kaldım. Jandarma hastaneye gelerek ifademi aldı. Sağlık raporum, iki günlük darp raporum da dosyamın içindedir. Kavga anının kamera görüntüleri de dosyanın içindedir. Hiçbir adayı desteklemediğim halde beni bu hale getirdileri için önce Allah’a, sonra adli makamlara havale ediyorum. Görüntülerde kimin nasıl darp ettiği yer alıyor. Ben iki bastonlu bir adamım. On yıldır ben iki bastonla geziyorum. Beni köpekte döver, kedi de döver. Bunlar bu kadar zayıf insanlar" şeklinde konuştu.
Adana Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor : 1 - Gaziantep FK: 3 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Adana Demirspor, sahasında Gaziantep FK ile karşılaşıyor. Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 3-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Gradel’in ceza sahası dışında sol çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Magomedaliyev’de kaldı. 11. dakikada sağ kanattan ceza alanı içerisine kateden Markovic’in pasında kale önünde topla buluşan Draguş’un dokunuşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 31. dakikada Gravillon’un kullandığı serbest vuruşun ardından, Balotelli’nin kafayla ceza alanı içerisine gönderdiği topta oluşan karambolde penaltı noktasında Mendoza meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-1 32. dakikada Draguş’un pasında ceza alanına hareketlenen Markovic’in sağ ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-2 39. dakikada Balotelli, gerçekleştirilen VAR kontrolünün ardından direkt olarak kırmızı kart gördü. 45+7. dakikada Gaziantep FK’nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda Djilobodji’nin penaltı noktası üzerinde gerçekleştirdiği sert kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-3 Hakemler: Abdülkadir Bitigen, Süleyman Özay, Mustafa Savranlar Adana Demirspor: Magomedaliyev, İsmail Çokçalış, Manev, Gravillon, Mohammadi, Tayfun Aydoğan, Michut, Mendoza, Maestro, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Abdulsamet Burak, Dorukhan Toköz, Atal, Ozan Demirbağ, İzzet Çelik, Jose Rodriguez, Alioui, Yusuf Barası, Aimbetov, Teknik Direktör: Hikmet Karaman Gaziantep FK: Nita, M’Bakata, Djilobodji, N’Koulou, Ertuğrul Ersoy, Mustafa Eskihellaç, Ogün Özçiçek, Maxim, Gradel, Markovic, Draguş Yedekler: Batuhan Şen, Ömürcan Aktan, Jevtovic, Furkan Soyalp, Jamiro Monteiro, Mirza Cihan, Mehmet Kuzucu, Junior Morais, İlker Karakaş, Badji Teknik Direktör: Selçuk İnan Goller :Draguş (dk. 11), Markovic (dk. 32), Djilobodji (dk. 45+7) (Gaziantep FK), Mendoza (dk. 31) (Adana Demirspor) Sarı kartlar: Markovic (Gaziantep FK), Michut, Maestro (Y.Adana Demirspor) Kırmızı kart: Balotelli (dk. 39) (Adana Demirspor)