GÜNDEM - 04 Kasım 2024 Pazartesi 14:00

Elazığ’da 4 çeşit yemeğin 50 lira olduğu Şehir Lokantası açıldı

A
A
A
Elazığ’da 4 çeşit yemeğin 50 lira olduğu Şehir Lokantası açıldı

Elazığ Belediyesi, örnek bir projeyi daha hayata geçirerek her kesime hitap etmesinin yanı sıra ekonomik ve kaliteli yemeklerin sunulduğu Şehir Lokantasını vatandaşın hizmetine açtı. Lokantada, 4 çeşit yemek 50 liradan satılıyor.


Sosyal Belediyecilikte Elazığ Vizyonu sloganıyla başladığı ikinci hizmet döneminde şehri yatırımlarla donatmaya ve Elazığlıların yaşamlarına dokunmaya devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, örnek bir projeyi daha hayata geçirerek Şehir Lokantasının açılışı gerçekleştirildi. Toplam 300 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen ve tekli, çift kişilik ve dört kişilik masalardan oluşan Şehir Lokantasının menüsünde, 4 çeşit yemek yer alacak. Her gün 12.00-16.00 saatleri arasında hizmet verecek olan Şehir Lokantası, toplumun her kesimine hitap edecek. Lezzetli, sağlıklı ve kaliteli yemekleri ekonomik bir şekilde sunacak lokantada vatandaşlar 4 çeşit yemek için sadece 50 lira ücret ödeyecek. Tek seferde 120 kişiyi ağırlayabilecek kapasitede tasarlanan Elazığ Belediyesi Şehir Lokantası, gün boyu ise bin vatandaşın ihtiyacına cevap verecek.


Elazığ Belediyesi Şehir Lokantasını hep birlikte açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Elazığ’ımız dayanışma noktasında bu geleneği en güçlü yaşatan şehirlerin başında geliyor. Bizlerde göreve geldiğimiz günden itibaren her fırsatta dayanışma, birlik ve beraberlikten bahsederek bu kültürümüze katkı sunmanın gayreti içerisindeyiz. Her bir hemşerimizin yaşam kalitesini kolaylaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Bugüne kadar bu anlamda çok kıymetli yatırımlar yaptık. Bu yatırımlara bir yenisini bugün Elazığ Belediyesi Şehir Lokantasını açarak ekledik. Malumunuz daha önceki süreçlerde et ve süt kurumu ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde halkımıza uygun fiyatlarla et yedirebilmek için Kültür Park yerleşkemizde mekanımızı açmıştık. Bugün de ikincisi olan Elazığ Belediyesi Şehir Lokantasını açıyoruz. Elazığ’ımızın gözbebeği olan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kültür Merkezimizde 300 metrekarelik alanda ve yine günlük bin kişiye yemek yedirebileceğimiz bu şehir lokantamızı açmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Nasip olursa bu hafta içerisinde Elazığ Belediyesi bünyesi altında Halk Ekmek fabrikamızı açacağız. Günlük 40 binin üzerinde kapasiteye sahip olan bu fabrikamızla birlikte halkımıza uygun fiyatlarla ekmek yedirmenin gayreti içerisinde olacağız. Şehir lokantamızda uygun fiyat, hijyenik ve sağlıklı yemek yedirebilmek için burada personellerimizle birlikte hemşerilerimizin hizmetinde olacağız. Bu hizmetin hemşerilerimize ve şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.



Elazığ’da 4 çeşit yemeğin 50 lira olduğu Şehir Lokantası açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.