ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 12:27

Kamyonetin koyun sürüsüne çarpma anı kamerada: 16 koyun telef oldu

A
A
A
Kamyonetin koyun sürüsüne çarpma anı kamerada: 16 koyun telef oldu

Edirne’de kamyonetin koyun sürüsüne çarptığı ve 16 koyunun telef olduğu an araç kamerasına saniye saniye yansıdı.


Edinilen bilgilere göre, Romanya uyruklu Miu Alexandru’nun kullandığı kamyonet, Lalapaşa Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda karşıya geçen koyun sürüsüne çarptı. Kazada, sürüdeki 16 koyun telef olurken, kamyonet sürücüsü yara almadan kurtuldu.


İhbar üzerine olay yerine polis, jandarma, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Jandarma ve polis ekipleri, telef olan hayvanlar sebebiyle kapanan yolda araçların kontrollü olarak ilerlemesini sağladı. İtfaiye ekiplerinin temizlik çalışması sonrası yolda trafik normale döndü.


Koyunları güden Adil Gavaz, her şeyin bir anda olduğunu belirterek, sürücünün duracağını düşündüğünü ifade etti. Sürücüye işaret yapsa da kamyonetin sürüye daldığını anlatan Gavaz, 16 koyunun telef olduğu söyledi.



Kamyonetin koyun sürüsüne çarpma anı kamerada: 16 koyun telef oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde Belediyespor’un yeni teknik direktörü Ferit Alper Salgın oldu Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olarak TFF 3. Lig’e çıkan Niğde Belediyespor’da Ahad Kömürlüoğlu’ndan boşalan teknik direktörlüğe Ferit Alper Salgın getirildi. Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olarak TFF 3. Lig’e çıkan Niğde Belediyespor’un yeni hocası düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Niğde ekibi, teknik direktör Ferit Alper Salgın ile szöleşme imzalandığını açıkladı. Yapılan basın toplantısında emin adımlarla yeni sezona başlayacaklarını söyleyen Niğde Belediyespor Kulüp Başkanı Atilla Tasalı, "Geçmiş dönem heyetimize de emekleri için teşekkür ediyoruz. Onların da emeklerine sağlık. Niğde’nin yetiştirdiği sporcularımızdan Alper Salgın hocamızla anlaştık. Kendisine katılımları için teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki sezon da inşallah 3. Lig’de kalıcı bir takım oluşturarak emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz" dedi. Niğde Belediyespor Kulüp Yöneticisi Asım Acar, Niğde Belediyespor’u tercih eden Salgın’a teşekkür ederken, Futbol Şube Direktörü İdris Gündoğan ise Alper Salgın’la birlikte çok iyi sezon geçireceklerini ifade etti. Gündoğan; "Yeni yönetim, yeni hoca, yeni sezon hepimize hayırlı olsun. Alper hocam yıllardır sporun içerisinde, futbolculuk kariyeri burada anlatmakla bitmez. Niğde adına güzel başarılar elde etmiş bir sporcu. Niğde’nin dinamiklerini çok iyi biliyor. Geniş çevresi ve bilgisi ile ilimize yeni bir vizyon yeni bir anlayış kazandıracağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. Futbol hayatına 1992’de Niğde Belediyespor’da başladığını ifade eden Teknik Direktör Alper Salgın ise şunları söyledi: "Niğde’nin evladı olarak 1992’de başladığım futbol hayatımda yaklaşık 1998 yılına kadar burada bulundum. Daha sonra, Elazığspor, Mersinspor gibi takımlarda profesyonel futbol oynadım. 2. ve 3. liglerde yardımcı antrenörlük yaptım. Son altı yılda da Ankaragücü ve Kayserispor’da U19 takımlarında teknik sorumlu olarak görev yaptım. Niğde’ye gelmemde vesile olanlara beni tercih ettikleri için de teşekkür ediyorum. Güzel bir sezon geçireceğiz. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve kulüp yöneticilerimizle birlikte elimizi taşın altına koyacağız. Bu serüvenden alnımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyorum.
İstanbul İstanbul’da akıl almaz olay: Sözde hayvansever kadın 85 kediyi ölüme terk etti Şişli’de bir sokaktan gelen kötü koku ihbarları üzerine olay yerine giden Çevre Doğa Ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri bir depoya istiflenmiş 85 kedi buldu. Her biri sağlıksız şartlarda ve hasta şekilde bulunan kediler belediye veterinerliğine teslim edildi. HAYDİ polisi kedileri o halde istifleyen 59 yaşındaki kadına kedi başına 7 bin 216 liradan toplam 613 bin 360 lira ceza kesti. Şişli İzzetpaşa Mahallesi’de 25 Haziran günü yaşanan olay iddialara göre şöyle yaşandı. Mahalle sakinleri bölgede kötü koku nedeniyle belediyeye bir ihbarda bulundu. Ekipler gelip baktıklarında kokunun kaynağının bir depo olduğunu tespit etti. İçerde onlarca kediyi gören veteriner ekipleri durumu hemen Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğine (HAYDİ) bildirdi. Tam 85 kedi istiflemiş HAYDİ polisleri olay yerine gittiklerinde onları işyerinin sahibi T.K. kendilerine bu depoda kızı G.B.’nin sokaktan kedileri toplayıp getirdiği ve burada baktığını söyledi. Ekiper kapıyı açıp içeri girdiklerinde 85 adet kedinin son derece kötü şartlarda ve sağlıksız şartlarda bakıldığını hemen hepsinin de hastalıklı olduğunu tespit etti. Hepsi hasta ve bakımsız kalmış Şişli Belediyesi Veteriner İşleri görevlileri vasıtasıyla dükkan içerisinde bulunan 85 adet çeşitli ırklarda kedi muhafaza altına alındı. Haydi polisi birkaç gün sonra Veteriner İşleri Müdürlüğüne geçip, hayvanların takibini de yaptı. Burada Sorumlu Veteriner Hekimle birlikte hayvanlar üzerinde yapılan kontrollerde hayvanların tümünün bakımlarının ve beslenmelerinin ciddi şekilde ihmal edildiği, hastalıklı hayvanların tedavilerinin yapılmadığı ve hayvanlara kötü davranıldığı tespit edildi. 85 kedi için 613 bin lira ceza Bunun üzerine HAYDİ polisi 59 yaşındaki kadın G.B.’ye 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Madde 14-A gereğince hayvan başına 7 bin 216 liradan toplamda 613 bin 360 lira tutarında idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi.
Kastamonu Kastamonu’daki orman yangına 18 saattir müdahale devam ediyor Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde çıkan orman yangına müdahale 18 saattir devam ediyor. Yangınla ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, “İnşallah 1-2 saat içerisinde yangını kontrol altına alacağız” dedi. Kastamonu’nun İhsangazi ilçesine bağlı Cambaz ve Koçcağız köyü sınırlarında bulunan ormanlık alanda dün akşam saatlerinde, yıldırım düşmesi neticesinde çıkan yangın devam ediyor. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlık ekipler ile kurumlara ait iş makineleri ile yangın söndürülmeye çalışılıyor. 6 arazöz, 12 tane su ikmal aracı, 20 tane ilk müdahale ekip aracı, 80 orman işçisi, 20 mükellef ve 1 hava helikopteri ile yangına dört bir yandan müdahale ediliyor. 18 saattir süren yangının yaklaşık 2 saat içerisinde kontrol altına alınması hedefleniyor. “İnşallah 1-2 saat içerisinde yangını kontrol altına alacağız” Yangınla ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, “Dün akşam saat 17.30 itibariyle özellikle Ilgaz Dağı etrafında çok ciddi yıldırımlar düştü. 10’un üzerinde yıldırım nedeniyle yangın çıktı. An itibari ile bu yangınların 9’unu söndürdük. Bulunduğumuz noktada söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 16 arazözümüz, 12 tane su ikmal aracımız, 20 tane ilk müdahale ekip aracımız, 80 orman işçisi, 20 tane mükellef ve 1 hava helikopteri ile söndürme çalışmalarına devam ediyoruz. İnşallah 1-2 saat içerisinde yangını kontrol altına alacağız. 2 adet dozer ve bir adet greyder ile ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz. Daha etkin müdahale ve yanan yer ile yanmayan alanların arasını ayırmak için de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi. “Yaklaşık 10 yıldırım düşmesi ve fırtına sebebiyle yangın meydana geldi” Yangına ilk andan itibaren müdahale edildiğini belirten İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık ise “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Kastamonu Merkez ve İhsangazi ilçesi sınırında yaklaşık 10 yıldırım düşmesi ve fırtına sebebiyle yangın meydana geldi. Şu an içerisinde bulunduğumuz alan hariç diğerleri kontrol altına alındı. Komşu ilçelerden gelen orman ve kamu kurumlarımızın makine ve ekipleri ile yangına anında müdahale edildi” diye konuştu.
Hatay Tarım merkezi Hatay’da depremzede üreticiye can suyu HATAY (İHA) – Depremin vurduğu Hatay’da hayata geçirilen "Seralara Can Suyu" projesi kapsamında afetzede üreticilere çeşitli destekler sağlandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşanan Hatay’da asrın felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor. Türkiye’nin tarım merkezlerinden olan Hatay’da üreticiyi yeniden ayağa kaldırmak için devlet destekleri aralıksız devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Seralara Can Suyu" projesi kapsamında, depremlerden etkilenen tarım üreticilerine destek programı hazırlandı. Program kapsamında belirlenen 119 üreticiye sera örtüsü, 50 üreticiye de gübre, tuzak, eldiven, ilaç ve ilaçlama pompası desteği sağlandı. Proje kapsamında Samandağ ilçesinde program düzenlendi. Törende Konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, proje çerçevesinde yüzde 50 hibeyle 220 dekar sera alanının üzerinin örtüleceğini belirterek “6 Şubat asrın deprem felaketi sonrasında üreticilerimizi teşvik edebilmek ve üretimde devamlılığı sağlamak amacıyla Bakanlığımız koordinatörlüğünde “Seralara Can Suyu” projesi hazırlanarak üreticilerimize destek olmak istendi. Örtü altı tarımın İlimizde en yoğun olarak yürütüldüğü Samandağ, Arsuz, Defne ilçelerimizde 119 üreticimize yaklaşık 6 milyon 912 bin TL bedelli sera malzemesini yüzde 50 hibe bedelli olarak üreticilerimize dağıtımını gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. “Seralara Can Suyu Projesi” ile Samandağ, Arsuz ve Defne ile yaklaşık 220 dekar sera alanının üzeri örtülerek üretimde süreklilik, verim ve kalite sağlanmış olacaktır. Bunun da ilimiz ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını umuyoruz. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bereketli hasatlar niyaz ediyorum” dedi