ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 13:32

Edirne’de kaybolan buzağı dron ile bulundu

A
A
A
Edirne’de kaybolan buzağı dron ile bulundu

Edirne’de jandarma ekipleri kaybolan buzağını dron ile tespit ederek, sahibine teslim etti.


Edirne İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri tarafından Havsa ilçesine bağlı Tahal köyünde M.A. isimli vatandaşın 1 adet büyükbaş hayvanının kaybolduğunu ihbarı üzerine arama çalışması başlattı. Yapılan dron destekli arazi arama tarama çalışmaları sonucunda arazide başıboş şekilde dolaşan büyükbaş hayvan bulunarak sahibine teslim edildi.



Edirne’de kaybolan buzağı dron ile bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Atakum Halk İskelesi yeniden hizmete açılıyor Uzun süredir atıl halde olan Atakum Halk İskelesini hizmete açmak için çalışma başlatan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, “Atakum’un turizm potansiyelini değerlendirecek, tüm çalışmaların içinde yer alacağız” dedi. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, Mimarsinan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı sahilinde bulunan ve uzun süredir atıl durumda bulunan Atakum Halk İskelesi’ni hizmete açmak için çalışma başlattı. Belediyenin Makine İkmal ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, iskelenin tadilat çalışmalarına son sürat devam ediyor. Ekipler, iskelenin tahta kaldırımını onarmanın yanı sıra aydınlatma sistemini yenileme çalışmaları ve boyama işlemleri için mesai harcıyor. Yaklaşık üç yıldır kullanılamayacak durumda olan Atakum İskelesi, yeni çehresi ile kısa sürede faaliyete geçirilecek. “Atakum’un turizm potansiyelini değerlendireceğiz” Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Türkel, “Atakum Halk İskelesi, vatandaşlarımızın denizle buluştuğu simge yerlerinden biri ve uzun süre atıl durumdaydı. Ekiplerimizle, iskeleyi yeniden faaliyete geçirmek için yoğun bir çalışma başlattık. Tadilat çalışmaları sona erdiğinde, Atakum Halk İskelesi yepyeni görünümüyle vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. 7’den 70’e herkesin eşsiz doğanın keyfini çıkarabileceği ve aileleriyle, arkadaşlarıyla hoşça vakit geçireceği, olta balıkçılarımızın balık tutabileceği bir buluşma noktası olacak. Atakum’un turizm potansiyelini değerlendireceğiz ve turizm potansiyelini ortaya çıkaracak bütün çalışmaların içerisinde yer alacağız. Kentimizi turizm konusunda, marka kent yapma hedefimizi gerçekleştirmek için ara vermeden çalışacağız” diye konuştu.
İstanbul İTO Başkanı Avdagiç’ten ’turizm’ uyarısı İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Turistin milliyeti olmaz, misafirliği olur. Arap turist, Avrupalı turist, Amerikalı turist yoktur, Türkiye’nin misafirleri vardır. Onların hayatları da huzur içinde bir tatil geçirmeleri de bize emanettir. Hepimizin bu bilinçle hareket etmesi karakter ve geleneğimizin ayrılmaz bir parçasıdır" dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, son günlerde münferit de olsa yaşanan bazı olaylardan üzüntü duyduklarını ifade etti. Avdagiç, “Turistin milliyeti olmaz, misafirliği olur. Arap turist, Avrupalı turist, Amerikalı turist yoktur, Türkiye’nin misafirleri vardır. Onların hayatları da huzur içinde bir tatil geçirmeleri de bize emanettir. Hepimizin bu bilinçle hareket etmesi karakter ve geleneğimizin ayrılmaz bir parçasıdır” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin turizm markasına halel getirecek her türlü eylem ve yaklaşımın sonuna kadar karşısında olacaklarını belirten Şekib Avdagiç, şöyle devam etti: “Bu karşıtlığımızın sebebi; insana verdiğimiz değerdir, Türk misafirperverliğinin gereğidir. Unutmayalım ki, turizm Türk ekonomisinin geleneksel ve lokomotif sektörlerinden biridir. Bu başarımızı da sadece deniz, kum, doğa ve tarih zenginliğimizle değil, bizi biz yapan insan odaklı yaklaşım ve politikalarımızla elde ettik. Tam da bu sebeple oteller, alışveriş ve eğlence merkezleri, restoranlar, mağazalar ve sayısız diğer turizm sektörü mensuplarının gayretleriyle oluşturduğu turizm imajımızın ve büyük hedeflerimizin etkilenmesine izin vermeyeceğiz.” Avdagiç, yabancı misafirlerin hayatlarının da huzur içinde bir tatil geçirmelerinin de bizlere emanet olduğunu vurguladı. Avdagiç, paylaşımında, “Ortadoğu’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Afrika ve Uzakdoğu’ya, özetle en yakın komşumuzdan en uzak köşeye kadar her ülkeden gelen turistin başımızın üzerinde yeri vardır. Dememiz o ki; turistin milliyeti olmaz, misafirliği olur. Arap turist, Avrupalı turist, Amerikalı turist yoktur, Türkiye’nin misafirleri vardır. Onların hayatları da huzur içinde bir tatil geçirmeleri de bize emanettir. Hepimizin bu bilinçle hareket etmesi karakter ve geleneğimizin ayrılmaz bir parçasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.
Balıkesir Ören’deki yeşil alan halkın kullanımına açıldı Burhaniye Belediyesi tarafından Ören’de kamulaştırılan alanda yeşil alan ve peyzaj çalışmaları tamamlanarak halkın kullanımına açıldı. Geçtiğimiz günlerde, mevcut işletmenin alanı kamuya terk işlemi sağlanarak ilçeye kazandırılan Ören Tepe’deki en güzel manzaraya sahip alanlardan biri olan 2 bin metrekarelik bölgedeki çalışmalarda sona gelindi. Farklı türlerde çok yıllık bitkilerle oluşturulan ve çim alanlara sahip peyzaj düzenlemesi ve ışıklandırma çalışmaları ile Burhaniye’nin antik şehri Ören’de halkın keyifle vakit geçirebileceği park alanının yapımı tamamlandı. Ören Meydan ve yollarda kullanılan antik kumlamalı aralarda gece renkli yanan ışıklı parke taşlar, parkın yürüyüş yollarında da kullanıldı. Peyzaj düzenlemesinin aydınlatılmasında ise estetik uyum ve uzun ömürlü kullanıma uygun bollard aydınlatma sistemi tercih edilerek peyzaj düzenlemesi tamamlanmış oldu. Yapılan ışıklandırmalar ile akşamları da halkın rahatça oturup dinlenebileceği bir alan oluşturuldu. Kısa sürede hazırlanarak halkın kullanımına sunulan yeşil alan çalışması ile ilgili konuşan Başkan Ali Kemal Deveciler, “Belediyemizce kamulaştırılan alanı, beton yığınından kurtarıp Ören’in kimliğine yakışır bir yeşil alana dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ören’i hakettiği değere ulaştırana kadar çalışmalarımıza ve projelerimize devam edeceğiz” dedi.
Samsun Çarşamba Ticaret Borsası MYO’da mezuniyet heyecanı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulunun(MYO) beş bölümünden 2024 yılında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Çarşamba Göl Restoranda düzenlenen mezuniyet töreni, geleneksel kep atma töreninin ardından sona erdi. Okulun birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerini ise Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) meclisi, altınla ödüllendirdi. Tören, Yüksekokulun beş ayrı bölümünden bu yıl mezun olan öğrencilerin salona girişiyle başladı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Çarşamba Ticaret Borsası MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir yaptı. Aydemir, “Yüksekokulumuzun gelişimine katkı sağlayan öncelikle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne, okulumuza her daim destek olan Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ve borsa meclisine, Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasında öğrencilere de seslenen Yüksekokul Müdürü Aydemir, “Sevgili öğrenciler, ülkemizin kalkınabilmesi için ara eleman ihtiyacımızı karşılayan yüksekokulumuzdan derslerini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazandınız. Sizlere gelecek hayatlarınızda başarılar diliyor, sizleri ve değerli ailelerinizi kutluyorum” ifadelerini kullandı. 2023–2024 eğitim-öğretim yılında, OMÜ Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulundan başarıları ile dereceye giren ilk üç öğrenciyi Çarşamba Ticaret Borsası ödüllendirdi. Öğrencilere hediyelerini ÇTB Meclis Başkanı Hacı Toraman, Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyesi Onur Bahattin Yılmaz takdim etti. Yoğun katılım ile gerçekleşen mezuniyet töreni kep atma merasiminin ardından sona erdi. Mezuniyet törenine ayrıca Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, MYO Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Hakan Can Altunay ve Öğr. Gör. Tunahan Bilgin, Yüksekokul Sekreteri Mustafa Korkmaz, öğretim görevlileri ve veliler katıldı.