POLİTİKA - 25 Mart 2025 Salı 22:48

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne’de iftara katıldı

A
A
A
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne’de iftara katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne’de Selimiye Camii meydanında gerçekleştirilen 5 bin kişilik iftar programında katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Balkan ülkeleriyle Türkiye’nin ticaret hacmi 37 milyar doları bulduğunu söyleyerek, "Balkanlar’ın çatışmaya ve kavgaya ihtiyacı yok, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var" dedi.


Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu, Selimiye Meydanı’nda 5 bin kişinin katıldığı iftar programı düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte 11 Balkan ülkesinden devlet temsilcisinin de katıldığı program, Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası ile Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müziği Topluluğu’nun ilahi konseri ile başladı. Kur’an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla devam eden programda, ezanın okunmasıyla 5 bin kişi toplu halde oruç açmanın mutluluğunu yaşadı.


Programda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, 11 Balkan ülkesinden kesimleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bu organizasyonlar sayesinde hem Türkiye’de hem de Balkanlar’da binlerce insanın gönüllerinin bir araya geldiğini ifade eden Sezer, "Edirne, tarih boyunca Balkan coğrafyası için hem bir köprü olmuş hem de bütün Balkan bir araya getirmiştir. Bugün Aşçı Yahya Baba’nın gönül sofrasında bir araya gelerek dostluğu ve kardeşliği pekiştiriyoruz" dedi.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı konuşmasında Balkan ülkeleriyle Türkiye’nin ticaret hacminin 37 milyar doları bulunduğunu söyledi. En kısa zamanda çok yüksek rakamlara ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizen Yılmaz, Balkanların çatışmadan ziyade birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirtti. Balkan coğrafyasının tüm insanlarını kucaklayarak ortak bir gelecek inşa etmeye çalıştıklarını anlatan Yılmaz, Türkiye’nin Balkanlara açılan kapısı olarak nitelendirdiği Edirne’yi çok önemsediklerini vurguladı.


Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun da, Selimiye Camii gölgesinde iftarda bir araya gelen vatandaşları selamlayarak konuşmasına başladı. Diyanet olarak 90 bin camide iyilik haftasını dünyaya yayacaklarını söyleyen Argun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu projeyi önemsediğini vurguladı.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne’de iftara katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Mustafa Varank, Ankara’da gençlerle kokoreççide sahur yaptı TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, kokoreççide gençlerle sahur yaptı. Atatürk Orman Çiftliği’nde düzenlenen programda Varank, gençlere ekmek arası köfte ve kokoreç ikram etti. Etkinlikte vatandaşlarla sohbet eden ve fotoğraf çektiren Varank, gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zaman zaman sosyal medyadan çağırılar yaptığını dile getiren Varank, "Özellikle gençlerle sahur yapmak için farklı mekanlara davet ediyorum. Bursa’da sahurlarımızı yapıyorduk. Ankara’da tabi ki Atatürk Orman Çiftliğinde daha öncede yaptığımız sahurlardan birine çağırımızı yaptık. Vatandaşlarımızı davet ettik. Onlarda sağ olsunlar bizi kırmadılar. Bu gece onlarla beraber sahurumuzu yapacağız. İnşallah beraberce bayrama kavuşmuş olacağız" dedi. "Kokoreç ile sahur olur mu?" diye kendisine sorular yöneltildiğini aktaran Varank, "Burada mekanın sahibi arkadaşımız var. O yıllardır burada bu mekanın sahibi. Ankaralılar gerçekten burayı hem iftarda hem de sahurda gelip deneyimliyorlar. İnşallah çok güzel bir şekilde sahurumuzu yapacağız." ifadelerini kullandı. Gazze’ye ilişkin soruya Varank, "Ramazan ayında zulüm altında yaşayan kardeşlerimiz var. İnşallah Rabbim bu ramazanla beraber tüm mazlum kardeşlerimizin de ferahını ereceğine bizlere nasip eder. İnşallah birlik ve beraberlik anlayışı tüm bölgeye, dünyaya yayılır" açıklamalarında bulundu. Varank, CHP’nin bazı firmalara yönelik boykot çağrılarına ilişkin ise, "Türk markalarına tavır takınılması kabul edilebilir bir şey değil. Bir siyasi partinin, Türkiye’nin yerli ve milli markalarıyla uğraşarak nasıl bir netice elde edeceğini gerçekten anlayamıyorum. Ama milletimiz feraset sahibidir. Bu boykot çağrılarının ne manaya geldiğini bizim milletimiz gayet iyi değerlendirir ve buna göre hareket eder. Önümüzdeki günlerde bu işin nasıl ters döneceğini de görmüş olacağız" diye konuştu.
Eskişehir Eskişehir’de 2 grup arasında çıkan bıçaklı kavga kamerada Eskişehir’de 2 grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Olay, Tepebaşı İlçesi Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi üzerinde bulunan bir tekel bayii önünde meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir sebeple 2 grup arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek bıçaklı kavgaya dönüşürken, taraflardan T.E.C.’nin göğüs bölgesi ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredeki esnafın yerde kanlar içinde yatan şahsın yarasına tişörtle tampon yaparak kanamayı yavaşlatmaya çalıştığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince T.E.C., ilk müdahalesinin ardından Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. T.E.C.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. T.E.C.’yi yaralayan şahıs ve arkadaşı olay yerinden kaçtığı, polisin şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattığı öğrenildi. "2 bıçak yarası vardı ama göğsündeki oldukça derindi" Olayın görgü şahidi ve T.E.C.’nin yarasına tampon yapamaya çalışan esnaf Veysel Tepe, "Dükkanda çalışıyordum o esnada, dışarıya çıktığımda adam dükkanımın önüne geldi, düştü. Her tarafı kan içinde görünce, tişört ile yaralarına bastırdım. Yarım saat sonra ambulans geldi. Baktık ki 2 yerinden yara almış. İki yere de tişört ile baskı uyguladık. 2 bıçak yarası vardı ama göğsündeki oldukça derindi. Durumunu biz de merak ediyoruz. Biz bilincini açık tutmak için çaba gösterdik. Şahısları ilk kez gördüm, ben bile şaşırdım. Benim dükkânımın önüne nasıl denk geldiler diye şaşırdım" dedi.