POLİTİKA - 14 Eylül 2024 Cumartesi 23:50

Bakan Bak: "Yurtlara başvuruların yüzde 91’ini yerleştirdik"

A
A
A
Bakan Bak: "Yurtlara başvuruların yüzde 91’ini yerleştirdik"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlığa bağlı 856 yurtta toplam 987 bin yatak kapasitesiyle gençlerin barınma ihtiyacını karşıladıklarını ve bu dönem yapılan başvuruların yüzde 91’ini yerleştirdiklerini söyledi.


Edirne’de düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti’nin gücünü milletten aldığını ve “milletin partisi” olduğunu belirterek, vatandaşların talepleri doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Bakanlık olarak gençlere yönelik yatırımlar yapmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Bak, geleceğin teminatı olan gençlerin Türkiye’nin gücüne güç katacağını vurguladı. Üniversitelerde 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağına değinen Bak, “180 bin olan yurt kapasitesini 980 binlere taşıdık. Gençlerimize sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini ücretsiz olarak devletimiz sağlıyor. Büyük bir barınma gücüne sahip Kredi Yurtlar Kurumunu yönetiyoruz" dedi.



"Yurtlarımız birçok afette milletimizin hizmetinde oldu"


Kredi Yurtlar Kurumu’nun birçok afette milletin hizmetinde olduğunun altını çizen Bakan Bak, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaklaşık 1,5 milyon kişinin yurtlarda misafir edildiğini söyledi.



Bakan Bak: "Yurtlara başvuruların yüzde 91’ini yerleştirdik"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Zerzevan Kalesi fotoğrafları Balıkesir’de sergilenecek Diyarbakır’ın Çınar ilçesi içinde yer alan Zerzevan Kalesi fotoğrafları Balıkesir’de sergilenecek. Diyarbakır’ın Çınar ilçesi yakınlarındaki, Roma İmparatorluğu döneminde ’askeri yerleşim’ olarak kullanılan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi, fotoğraflarıyla sergilere ilham kaynağı oluyor. İlçeye 13 kilometre uzaklıkta, 124 metre yükseklikte kayalık tepede bulunan, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde 2014’ten bu yana kazı çalışması devam eden UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesindeki Zerzevan Kalesi, tarihe ışık tutmanın yanı sıra kentin önemli bir turizm değeri olma özelliği de taşıyor. Diyarbakır Fotoğrafçılar Derneği (Fotono21) Başkanı Mehmet Kılıçoğlu, Çınar ilçesi içinde yer alan Zerzevan Kalesinin askeri yerleşimi, yer altı ve yer üstü yapıları ile dünyanın en iyi korunmuş Roma garnizonlarından biri olduğuna değindi. Günümüze kadar Roma’nın doğu sınırında bulunan tek Mithras Tapınağı’nın da Zerzevan Kalesinde bulunmakta olduğunu belirten Kılıçoğlu, “Dünya Miras Geçici Listesi’ne dahil edilen Zerzevan Kalesi kazı ve restorasyon çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dicle Üniversitesi işbirliğiyle, Prof. Dr. Aytaç Coşkun’un başkanlığında 2014 yılında başlatılmış ve halen devam etmektedir. Turizmin Oskarı olarak adlandırılan ’Altın Elma’ ödülünü de Diyarbakır’a kazandıran bu eşsiz kalenin fotoğrafları Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği (BASAF) ev sahipliğinde 11 Ekim Cuma günü BASAF Sanat galerisinde açılıyor. 25 Fotoğraftan oluşan sergide Zerzevan Kalesi ve Mithras Tapınağına ait fotoğraflar yer alacak” dedi.
İzmir 9. Uluslararası MolBiyoKon’24 Kongresi İYTE ev sahipliğinde İzmir’de yapıldı Moleküler Biyoloji Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen uluslararası ölçekteki MolBiyoKon’24 kongresi İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Erdal Saygın Amfisi’nde gerçekleşti. Kongre, Konferans Başkanı İYTE Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güneş Özhan ve Dernek Başkanı Acıbadem Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Batu Erman önderliğinde düzenlendi. Kongre öncesinde, yine İYTE’de 10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen EMBO Young Scientists’ Forum (EYSF) ile genç bilim insanlarına çalışmalarını sunma ve alanındaki uzmanlarla etkileşim kurma fırsatı sağlandı. Üç gün süren MolBiyoKon’24’te membran biyolojisi, RNA biyolojisi, omik teknikleri, protein mühendisliği, kanser, nadir hastalıklar, immünoloji ve nörobilim gibi başlıklarda oturumlar yapıldı. Kongreye, 9 farklı ülkeden (Türkiye, ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İrlanda, İsveç ve Norveç) 21 davetli konuşmacı katıldı. 440 katılımcı ile gerçekleşen etkinlikte, 14 kısa konuşma ve 231 poster sunumu yapılarak moleküler biyoloji alanındaki son gelişmeler paylaşıldı. Ayrıca, sektörün önde gelen firmalarının katkılarıyla düzenlenen üç atölye çalışması katılımcılara çeşitli teknikler ve süreçler hakkında pratik deneyimler sunuldu. Kongre sonunda, en başarılı poster sunumlarına the FEBS Journal ve İYTE tarafından ödüller verildi.
Zonguldak BEUN mezunu Böyükaslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı mezunu Şulenur Böyükaslan, Uluslarararası Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı. BEUN Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı mezunu Şulenur Böyükaslan, gastronominin Nobeli olarak bilinen Basque Dünya Aşçılık Ödülü’nü kazanan Türk Şef Ebru Baybara Demir öncülüğünde Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde görev aldı. Eşsiz ve zengin Türk mutfak kültürünün tüm dünyaya tanıtıldığı bu kayda değer etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’da yer aldı. Çekya’nın önde gelen isimlerine yedi bölgeden oluşturulan menü ile unutulmaz bir lezzet şöleni sunan Şulenur Böyükaslan, üniversite döneminde edindiği nitelikli teorik ve pratik bilgilerin bu başarıda büyük rol oynadığını dile getirdi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Aşçılık Programının alanında donanımlı ve tercih edilen akademisyenlerinin desteği sayesinde hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Böyükaslan; üniversitenin fiziki donanımının, eğitim kalitesinin ve sosyal-kültürel imkânlarının da üst düzey olduğunu vurgulayarak başarılı bir üniversite hayatı geçirdiğini belirtti. Son olarak öğrencilerin daha iyi bir akademik aşçılık eğitimi almaları için desteğini hiçbir zaman esirgemeyen BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür eden Böyükaslan, Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi mezunu olmaktan da gurur duyduğunu belirterek meslek hayatı boyunca Zonguldak’ın kültür elçisi olduğunu her fırsatta dile getireceğini ifade etti.
Samsun Okulda doğru kıyafet ve ayakkabı seçimi önemli Okula giden çocukların yaklaşık 6-8 saati okulda geçirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, “Çocuklar hava değişimlerine karşı ince ve kat kat giydirilmelidir. Kalın, hava almayan tek kat kıyafetlerden sakınılmalıdır. Okul çağı çocuklarında ayakkabıların sağlığı kadar biçimi de önemlidir” dedi. Liv Hospital Samsun Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, okulda kıyafet ve ayakkabı seçimi konusunda ebeveynlere uyarılarda bulundu. Okula giden çocukların yaklaşık 6-8 saati okulda geçirdiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Çebi, “Dolayısıyla rahat, vücuda yapışmayan, kolay hareket etmeyi sağlayan, hava alan pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir. Çocuklar hava değişimlerine karşı ince ve kat kat giydirilmeli; kalın, hava almayan tek kat kıyafetlerden sakınılmalıdır” diye konuştu. “Sandaletler ve spor ayakkabılar tercih edilebilir” Okul çağı çocuklarında ayakkabıların sağlığı kadar biçiminin de önemli olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Çebi, “Sandaletler, spor ayakkabılar, tırmanma ayakkabıları gibi seçimler yapılabilir. Bu ayakkabıların esnek, iyi havalanan şekilde seçilerek amaca uygun kullanılması uygundur” ifadelerini kullandı. “Numara olarak 0.5 ila 1 numara büyük ayakkabılar tercih edilebilir” Ayakkabı seçiminde tabanın da oldukça önemli olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Çebi, “Numara olarak 0.5 ila 1 numara büyük ayakkabılar tercih edilebilir. Ayakkabının dar ve parmak uçlarının ayakkabı ucuyla mesafesi parmak şekil bozukluğu, tırnak batması gibi sağlık problemlerine yol açabilir. Bağcıklı ayakkabılar, bağı çözüldüğünde düşme tehlikesi oluşturabilir. Ayakkabının giyilmesi ve çıkarılması gereken durumlarda ise kolaylık açısından cırt cırtlı ayakkabılar kullanım kolaylığı sağlayabilir” şeklinde konuştu.
Ankara Avukat Ağdemir Ankara 2 Nolu Barosu Başkan adayı oldu Geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyeliği, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkan Yardımcılığı, Ankara 2.Nolu Baro Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Serbest Avukat Gökhan Ağdemir, Ankara 2 Nolu Barosu Başkan Adayı oldu. Ankara 2 Nolu Barosunun 2. Olağan Genel Kurulu, gerekli çoğunluğun oluşması halinde 5 Ekim Cumartesi günü Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Ankara 2 Nolu Baro Organları Seçimi ise 6 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Gerekli çoğunluğun oluşmadığı halde ise seçim 19 Ekim Cumartesi günü, Baro Organları Seçimi ise 20 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyeliği, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkan Yardımcılığı, Ankara 2 Nolu Baro Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Serbest Avukat Gökhan Ağdemir ise 2. Olağan Genel Kurulunda Ankara 2 Nolu Barosu Başkan Adayı olacağını açıkladı. Gökhan Ağdemir Kimdir Ağdemir, Hukuk Lisans eğitimi üzerine, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisansı ve İşletme Yönetimi Doktorası ile hukuki ve akademik yetkinliğiyle Ankara’da serbest avukatlık yapıyor. 20 yıllık meslek hayatının öncesinde de Ülkücü Hareket’in her kademesinde çeşitli görevler üstlenerek davaya hizmet eden, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyeliği, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkan Yardımcılığı, Ankara 2 Nolu Baro Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Ağdemir, Ekim’de yapılacak baro seçimleri için Ankara 2 Nolu Barosu Başkan Adayı oldu. Mesleğinde hak, adalet, savunma hakkının kutsallığı, vekalette kul hakkı ve meslek etiği ilkelerine daima sadık kalan Ağdemir, Milliyetçi muhafazakar görüşü yanında düşünceye saygılı demokrat tutumu ile de meslek ve özel yaşamında, saygın ve sağlam ilişkiler içerisinde bulunuyor.