GÜNDEM - 23 Ekim 2024 Çarşamba 11:28

Vali Selçuk Aslan yeni atananları ziyaret etti

A
A
A
Vali Selçuk Aslan yeni atananları ziyaret etti

Düzce Valisi Selçuk Aslan, Hakim ve Savcılar kararnamesiyle Düzce’ye atananları yerinde ziyaret etti.


Son çıkan Hakimler ve Savcılar Kurulu atama kararları ile Düzce’ye Düzce Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Duran, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erhan Emre ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nurullah Doğru’ya, Düzce 1. Sulh Ceza Hakimi Güven Öztekin ve Düzce 2. Sulh Ceza Hakimi Numan Ceylan’a iade-i ziyarette bulundu.


Sohbet havasında geçen ziyarette Vali Selçuk Aslan, yeni görevlerinde başarılar diledi.



Vali Selçuk Aslan yeni atananları ziyaret etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Evlat nöbetindeki annelerden Bahçeli’nin çağrısına destek Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen aileler, evlat nöbetini kararlı bir şekilde sürdürüyor. Eyleme kararlı bir şekilde devam eden aileler, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan çağrısına destek vererek barış çağrısı yaptılar. Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla DEM Parti Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 168 haftadır kararlı bir şekilde evlat nöbetini sürdürüyor. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu. 9 yıl önce oğlunun Bursa’dan kandırılarak dağa götürüldüğünü ifade eden Ayten Koçhan isimli anne, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan çağrısına destek vererek, “Bahçeli ne diyorsa biz onun dediğindeyiz. Onun dediğini yapsınlar, Diyarbakır annelerine Muş annelerine de destek çıksınlar. Biz evlat hasretiyle yanıyoruz. Hep onların dediği mi olsun? Biz hiç onu etmiyoruz. Bizim dediğimiz olursa biz kabul ederiz, olmazsa biz kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanına sesleniyorum, bizim ciğerimiz yanmış, bizim evlatlarımız gitmiş” dedi. Silahları bırakma çağrısı yapan Koçhan şöyle konuştu, “Bu silahları bırakırsalar, barış olursa biz kabul ederiz. Evlatlarımızı getirmezse biz hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Biz evlatlarımızı istiyoruz. Çocuklarımız dağdan insin ve bu silahları bıraksınlar. Yeter analar babalar ağladı. Biz evlat hasretinden yanıyoruz. Ersin oğlum beni görüyorsan, duyuyorsan dön yavrum. Yolunuz yol değil yavrum. Gelin devletimize sığının. Eğer askere, polise namlu çevirirsen ben sütümü, emeğimi sana haram ederim.” 8 yıldır oğlundan haber alamayan anne Şahinaz Özcan ise, barış çağrısı yaparak, “Oğlumdan 8 yıldır haber alamıyorum. DEM Parti’den, PKK’dan çocuğumu istiyorum. Bu DEM Parti, PKK ne istiyor, artık yeter, milletin evini yıktılar. Dağda bir kişi kalana kadar eylemime devam edeceğim. Yeter daha silahları bırakın gelin, teslim olun, barışın. Millet yazıktır. O kadar zorluk çekiyor. O kadar çocukların acısını çekiyorlar. Gelin, barışın yeter artık” şeklinde konuştu.
Sivas Şehit polis Şeyda Yılmaz anısına bin kilometre pedal çevirdi Bisiklet sporcusu Orhan Kotluk, şehit polis Şeyda Yılmaz anısına düzenlediği bin kilometrelik bisiklet yolculuğunu 9 günün ardından Sivas’ta tamamladı. Bisikletçi Orhan Kotluk, şehit polis Şeyda Yılmaz anısına İzmir’den başlattığı bisiklet yolculuğunu Sivas’ta noktaladı. “Şehitlere Vefa Pedalı” sloganıyla 9 gün süren bin kilometrelik bu anlamlı yolculuk, Sivas Polis Şehitliği’nde son buldu. Polis ekiplerinin eşliğinde şehitliğe giden Kotluk, şehit Şeyda Yılmaz’ın mezarını ziyaret etti. Okunan duaların ardından yanında getirdiği Türk bayrağını Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli kadın komisere takdim eden Kotluk, daha sonra şehit polisin ailesini ziyaret etti. Yılmaz’ın anne ve babasıyla bir araya gelen Kotluk, aileye başsağlığı dileyerek, baba Mehmet Yağlı’ya Türk bayrağı hediye etti. "Tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun" Kotluk, 2005 yılından beri şehitlerin anısına pedal çevirdiğini ifade ederek, “Şehit düştükleri noktalardan mezarlarına pedal çeviriyorum. İstanbul’da görev yaparken bir saldırgan tarafından şehit düşen Şeyda Yılmaz’ın anısına ’Şehitlere Vefa Pedalı Bisiklet Turu’nda 9 günlük yolculuk sonrası bugün Sivas Polis Şehitliği’ndeyim. Yolculuk boyunca Sivas Emniyet Müdürlüğü’ne ve tüm emniyet teşkilatına yolculuk güvenliğimi sağladıkları ve yanımda oldukları için teşekkürlerimi sunuyorum. Şehitliğimizi ziyaret ettik. Emniyet Müdürlüğümüze tüm şehitlerin hatırasına şanlı Türk bayrağımızı teslim ettim. Ailesine de bayrağımızı teslim ettim. Tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.
Diyarbakır CHP Genel Başkanı Özel: “Eğer Türkiye’nin en önemli sorununu çözmek için adım atıyorlarsa buradan geri adım olmaması lazım” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır’da esnaf ziyaretinde bulundu. Özel, “Eğer Türkiye’nin en önemli sorununu çözmek için adım atıyorlarsa buradan geri adım olmaması lazım” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır’da merkez Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Özel, daha sonra eski Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi’nin Dört Ayaklı Minare önünde öldürüldüğü yerde CHP İstanbul Milletvekili ve Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ile birlikte karanfil bıraktı. Özel, burada gazetecilere yaptığı açıklmada, çok duygusal bir an ve çok duygusal bir yerde olduklarını söyledi. Özel, “Bir yanımızda Türkan Elçi, onun hayat arkadaşı Tahir Elçi, bir yanımızda Sezgin Tanrıkulu, kendisi baro başkanıyken baroda birlikte çalıştıkları dönem ve o anda Diyarbakır’da baro başkanı sıfatıyla kent için bir basın açıklaması yaparken katledilmişti. Bütün süreci Türkan Hanımla birlikte takip edildi. Olayın açıklığa kavuşturulmasına yönelik beklentiler boş çıktı. Bir gün bu cinayetinde tüm yönleriyle ortaya çıkarılacağı güne kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tahir Elçi’nin hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi. Özel, konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak buraya çıkar odaklı siyaset değil, buraya gerçekten toplumsal barışın sağlanması için üstümüze ne düşüyorsa bunu yapmak üzere, oy kazanmak maksadıyla değil. Türkiye’nin şu anda seçim gündemi yokken, çok kolay şekilde, çok popülist politikalarla iktidar ne diyorsa tersini söyleyerek oy toplanabilecek, görece verimli alan varken biz son derece yapıcı bir yerden hükümeti samimiyete davet ediyoruz.” Kürtlerin bir ayrılma, toprak talebi olmadığını belirten Özel, “Kürtlerin bizimle beraber eşit vatandaş olma talebi var. Eğer Türkiye’nin en önemli sorununu çözmek için adım atıyorlarsa buradan geri adım olmaması lazım. Tayyip Erdoğan’ın sorununu çözmek için bir hazırlık yapıyorlarsa ve bu insanların bu kadar samimi duygularını kullanarak Tayyip Erdoğan için bir hazırlık yapıyorlarsa, orada bir adım ileri atamazlar” ifadelerini kullandı.