EĞİTİM - 23 Ekim 2024 Çarşamba 12:12

Öğrencilere KADES tanıtıldı

A
A
A
Öğrencilere KADES tanıtıldı

DÜZCE (İHA) – Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Akçakoca Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilere KADES’in tanıtımını yaptı.


Düzce Üniversitesi Akçakoca yerleşkesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından eğitim verildi. Öğrencilerine, hayatlarının her anlarında KADES’i kullanabilecekleri ifade edildi. Öğrencilerin telefonlarına KADES indirilirken, hangi şartlarda basılması gerektiği ile ilgili de eğitimler verildi.



Öğrencilere KADES tanıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Özdoğan: "Her adımda Hacılar’a değer katıyoruz" Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Akyazı Mahallesi’nde yürütülen 3 kilometrelik yol çalışmasını yerinde inceledi. Başkan Özdoğan, toplamda 3 bin ton sıcak asfaltın kullanıldığı çalışmanın tamamlanmasıyla bölgeye önemli bir ulaşım kolaylığı sağlanacağını söyledi. Altyapı projelerinin tamamlanmasının ardından yollara asfalt sermeye hız verdiklerini söyleyen Başkan Özdoğan, çalışmaların sürdüğü Seyranlı Caddesi’nde yaptığı açıklamada, "Her adımda geleceğe yürüyor, her çalışmada Hacılarımıza değer katıyoruz. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından başladığımız asfalt serim sürecimizi bitirdik. Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte şehir merkezine, Yukarı Mahalle, Beğendik Mahallesi ve Yediağaç Mahallesi’ne ulaşımlarda büyük bir kolaylık sağladık" diye konuştu. Vatandaş ile hasbıhâl, çalışanlara ikram Başkan Özdoğan, yapılaşmanın hızla arttığı Hasan Dağı bölgesindeki çalışmalara da dikkat çekerek, altyapı ve asfalt çalışmalarının bölgeye sağladığı katkının önemini vurgulayarak, sözlerine şu şekilde devam etti: "Seyranlı Caddesi’nde yaklaşık 3 kilometrelik bir alanı kapsayan çalışmamızda 3 bin tonun üzerinde sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Bu bölge, Akyazı Mahallesi’nden Melikgazi Eğribucak Mahallesi üzerinden şehir merkezine inişlerde, Yukarı Mahalle, Yediağaç ve Beğendik bağlantılarında stratejik bir öneme sahip. Vatandaşlarımıza geniş, konforlu yollar sunmuş olduk." Başkan Özdoğan, yaptığı inceleme sırasında yol çalışmalarını yürüten ekiplere tatlı ikramında bulundu. Vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Özdoğan, ilçe sakinlerini dinleyerek çalışmaların her zaman halkın ihtiyaçları doğrultusunda planlandığını ifade etti.
Kayseri Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi şehrin kalbinde hayata geçiyor Melikgazi Belediyesi’nin Hunat Mahallesi’nde bulunan eski taş bina Nazmi Toker Okulu’nu restore ederek kültür ve sanat merkezi haline getirdiği Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi yakında kapılarını açmaya hazırlanıyor. Şehrin merkezinde, tarihi dokusu bozulmadan restore edilen Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi, sergi salonları, çini, yağlı boya, mozaik, müzik eğitimleri gibi farklı uygulamaların yer alacağı atölyeleri ile Kayseri’ye renk katacak. “Şehrin kalbi Nazmi Toker’de atacak” Birçok kültürel ve sosyal faaliyetleri içerisinde barındıran bir projeyi daha hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’mize hizmetlerimiz çığ gibi büyüyor. Projelerimizi adım adım hayata geçirmek, hemşehrilerimize Melikgazi’ye değer hizmetleri sağlamak bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın kültürel etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri, sergi salonları ve birçok el sanatlarından yağlı boyaya, çiniye kadar eğitimlerin verileceği atölye salonlarının yer alacağı harika bir merkezi ilçemize kazandırıyoruz. Eski taş bina olan Nazmi Toker Okulu’nu restore ederek kültür ve sanat merkezi haline getirmeyi amaçladığımız projemizde sona gelmek üzereyiz. Doğal taş dokusunu koruyarak restore ettiğimiz Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi’miz 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hitap edecek. 3 katlı binanın içerisinde atölye faaliyetleri, eğitimler, kurslar ve birbirinden farklı el sanatları bir arada olacak. Aynı zamanda burada konserler verilecek, programlar düzenlenecek. Hunat Mahallemiz’de Dedeman Parkı’nın olduğu alanda bulunması ise merkezimize artı bir değer katıyor. Ulaşım sorunu yaşamadan her vatandaşımızın uğrak noktası olacak Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi’mizin restorasyon çalışmalarının sonuna geldik. Tefrişat çalışmalarımızın ardından açılışını hep birlikte yapacağız. Şimdiden Melikgazi’mize ve Kayseri’mize hayırlı olsun” dedi.