GÜNDEM - 04 Eylül 2024 Çarşamba 18:37

Katma değeri yüksek tarım için kamu-sanayi işbirliği

A
A
A
Katma değeri yüksek tarım için kamu-sanayi işbirliği

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık ve Genel Sekreter Yardımcısı Engin Çavuş, Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun’u ziyaret ederek, tarımsal faaliyetlere yönelik geliştirilecek projeler konusunda istişarelerde bulundu.


DTSO tarafından daha önce gerçekleştirilen fındık üreticilerinin mikro işletmelere dönüşümü projesi ve ilin yöresel ürünlerinin etkin tanıtımı amacıyla atılması gereken adımlarla ilgili gerçekleştirilen istişarede ortak projeler geliştirilmesi ve projelerin çeşitlendirilmesi noktasında fikir birliğine varıldı. Toplantıda ayrıca Düzce’nin coğrafi işaretli ürünlerinin AB tescilleri ve yeni ürünler için coğrafi işaret çalışmaları konusunda ortak hareket etme konusunda da adımlar atıldı.


Toplantı hakkında görüşlerini dile getiren DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, “Tarım ve Orman Müdürümüz gayretli, Düzce’ye ve ülke tarımına katkı sağlamaya çalışan bir paydaşımız. Biz de oda olarak göreve geldiğimiz günden bu yana Düzce’nin verimli topraklarında tarımın daha fazla yaygınlaşması, doğru ve bilinçli tarım yapılabilmesi amacıyla paydaşlarımızla birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Ülkemizin tarımda dışa bağımlılığını azaltmak, katma değeri yüksek üretimler gerçekleştirmek amacıyla Kamu-Sanayi iş birliğini azami düzeyde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Birçok projemizde paydaşımız olan Tarım ve Orman İl Müdürlüğüyle yeni dönem için planlamalarını yapmış olduğumuz projelerimiz için de birlikte çalışmak üzere mutabık kaldık. Düzce’nin yöresel ürünlerini tanıtmaya, global pazarlarda yer almalarını sağlamak ve yerel üreticileri destekleyebilmek amacıyla da ortak çalışmalarımız olacak. Önemli paydaşlarımız arasında yer alan Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ve İl Müdürü Esra Uzun’a ilgi ve destekleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’de ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği Nilüfer Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve üniversite öğrencilerine, her gün ücretsiz sıcak yemek hizmeti sunarak destek oluyor. Hacı Remziye Bakgör Aşevi’nde verilen yemek hizmetinin yanı sıra, her gün iki öğün sıcak yemek de ihtiyaç sahibi 300 aileye ulaştırılıyor. Nilüfer Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren Hacı Remziye Bakgör Aşevi’nde yapılan yemeklerle, ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlar ve üniversite öğrencilerine destek oluyor. Üçevler Mahallesi’nde hizmet veren aşevinde, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra üniversite öğrencileri de ücretsiz olarak yemek yiyebiliyor. Ayrıca, aşevinde hazırlanan yemekler düzenli olarak her gün yaklaşık 300 haneye de ulaştırılıyor. Üniversite öğrencileri de yararlanıyor Uzman diyetisyenlerin gözetiminde her gün 6 çeşit yemeğin hazırlandığı aşevinde, tüm yemekler hijyenik şartlarda pişiriliyor ve düzenli tadım kontrolleri yapılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ve üniversite öğrencileri, her gün15.00-18.00 saatleri arasında aşevinde hazırlanan 3 çeşit yemek hizmetinden yararlanabiliyor. Aşevi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvurularını Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne yapabiliyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar aşevinde her gün yemek yiyebiliyor. Üniversite öğrencileri ise öğrenci kimlik kartlarını ibraz ederek bu hizmetten faydalanabiliyor. Gündeki iki öğün sıcak yemek evlere ulaştırılıyor Aşevinde hazırlanan sıcak yemekler, her gün iki öğün halinde belirlenen ihtiyaç sahibi hanelere de ulaşıyor. Öğle ve akşam olmak üzere günde iki öğün sıcak yemek, Nilüfer Belediyesi görevlileri tarafından ailelere ulaştırılıyor. Ekipler her gün toplam 700 öğün yemeği, kentin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin evlerine bırakıyor.