KÜLTÜR SANAT - 21 Ekim 2024 Pazartesi 11:16

Düzce Belediyesi’nden gençlere tarih ve doğa turu

A
A
A
Düzce Belediyesi’nden gençlere tarih ve doğa turu

Düzce Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, 35 öğrenciye Düzce’nin turizm destinasyonlarını keşfetme fırsatı sundu. Konuralp Antik kenti başta olmak üzere Korugöl ve Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı’nı gezen öğrenciler, unutulmaz bir gezi deneyimi yaşadı.


Düzce Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, gençlere yönelik etkinliklerini sürdürüyor. Düzce’nin tanıtımına yönelik yeni bir etkinlik düzenleyen müdürlük, 35 öğrenciye Düzce’nin turizm destinasyonlarını keşfetme fırsatı sağladı.


Düzce Belediyesi hizmet binası önünden hareketle başlayan gezi programı, Düzce Belediyesi’nin desteği ile kazı çalışmalarının devam ettiği Konuralp Antik Kentinden başladı. Geçmişe yolculuk yapan öğrencilere rehber tarafından bölgenin geçmişi ve antik tiyatro hakkında bilgiler verildi.


Gezi programı, Korugöl Tabiat Parkı ve Aydınpınar Tabiat Parkı ziyaretleri ile devam etti. Öğrenciler, doğal alanlarda yürüyüş yaparak doğanın tadını çıkardı ve Düzce’nin eşsiz bitki örtüsünü yakından tanıma fırsatı yakaladı.


Gezi süresince bol bol fotoğraf çeken öğrenciler, Düzce’nin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmekten duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, teşekkürlerini iletti.



Düzce Belediyesi’nden gençlere tarih ve doğa turu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da bilirkişilik müessesesi konuşuldu Erzurum Bilirkişilik Bölge Kurulu, bilirkişilik müessesesini ele almak için bir program düzenledi. Taraflar karşılaşılan sorunları ve çözümleri dile getirdi. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Bilirkişilik Müessesesi Yargılama Aşamasındaki Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu programda, konunun tarafları bir araya geldi, sistemde karşılaşılan sorunlar gündeme getirildi. Erzurum Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Pınar Demir Yılmazel, bilirkişilik müessesesinin hukuk sistem için çok önemli ve değerli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bu vesile ile hakimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız, akademisyenlerimiz ve bilirkişilerimizle bir araya gelerek bilirkişilik kurumunun karşı karşıya olduğu sorunları, onların çözüm yollarını ilk ağızdan paylaşma imkanı bulduk. Değerli katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi. Başsavcı Aydemir: “Yargılamaları hızlandırıcı özelliğe sahip” Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, bilirkişiliğin konumu itibariyle yargılamaların belki de en önemli, özellikle teknik konu gerektiren, uzmanlık gerektiren konularda kurumlarından bir tanesi olduğunu dile getirerek, “İyi hazırlanmış bir bilir kişi raporu, tüm sefahatleri kapsayan, tüm soruları cevaplayan, tek seferde iyi bir şekilde sonuçlandıran bir bilirkişi raporu yargılamaları son derece hızlandırıcı bir etkiye sahip. Bilir kişiliğin önemi değeri o kadar net bir şekilde aslında ceza mahkemesi kanununda ortaya konulmuş ki, hakimin reddi ile aynı sebeplerden reddedilen bir kurum olarak CMK 69’ncu maddede açık hükümle bu belirtiliyor. Yani düşünün taraflar hakimin reddi sebeplerini ki, hakim yargılamanın ana aktörü ile bilirkişinin reddi sebeplerini yasa koyucu aynı derecede tutmuş. Bu ne demek? Ne kadar kıymetli ve değerli bir iş yaptığınızın göstergesi demek. Aynı zamanda bilirkişilikten çekinme sebeplerini de yargılamaların en önemli delili olan tanıklıktan çekilme sebepleriyle eşdeğer tutmuş. Bu da gösteriyor ki, bilirkişiliğe kanun koyucumuz üst seviyede bir konumlandırma yapmış. Bilirkişilerimiz tıpkı hakimlerimiz gibi tarafsız, bağımsız, objektif, bilimsel kriterlere göre hareket eden, taraflarla bağlantı kurmayan, iki tarafta bir arada iken değerlendirme yapan, onların görüşünü alan yani hakimin tüm vasıflarını bünyesinde toplaması gereken bir özelliğe sahip olmalı.” şeklinde konuştu. Sorunlar tek tek not alındı Açılış konuşmalarından sonra katılımcılar bilirkişilikle alakalı karşılaşılan sorunların birinci ağızdan iletme imkanı bulurken, Erzurum Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Pınar Demir Yılmazel ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir tek tek not aldı.
Elazığ Gök: ’’Ruhsatı iptal edilen özel hastaneler kamulaştırılmalıdır’’ Genç Sağlık Sen Elazığ İl Başkanı Timur Gök, yenidoğan çetesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ruhsatı iptal edilen özel hastanelerin kamulaştırılması gerektiğini söyledi. Genç Sağlık Sen Elazığ İl Başkanı Gök, yenidoğan çetesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yenidoğan çetesi olarak atfedilen Türkiye tarihinde eşi görülmemiş bir sağlık skandalına sebep olan bu kara oluşumun çökertildiğini kaydeden Gök, ’’İnsanlıktan nasibini alamamış tüm haysiyetsiz, namussuz bebek katilleri toplum nezdinde vicdanen en ağır şekilde cezalandırılmış, yüce yargıda da fiilen cezalandırılmak üzere tutuklanmıştır. Başta Sağlık Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız olmak üzere tüm yetkili kurumlarımızın var gücüyle teyakkuzda olduğu aşikardır. Sağlık sistemimizin bir günde bu duruma gelmediği, bu olanların dün yaşanmadığı, sistematik olarak süregelen bazı sorunlarla yüzleşmemiz gerektiği de ortadadır. Bu elim olaya karıştığı iddia edilen 10 hastanenin ruhsatları iptal edilmiştir. Bu hastanelerimizin kamusallaştırılarak halkımızın kullanımına açılması hem sağlık hizmetlerimizin sürdürülebilirliğine hem de hastane ihtiyacımıza bir nebze olsun destek sağlayacak, toplum yararına olacaktır. Olayda adı geçen ve para için evlatlarımızın ölümüne sebep olan bu insanlıktan nasibini almamış haysiyetsizlerin varlığı ne yazık ki tüm sağlık camiamıza zarar vermiş, sağlık çalışanlarımıza karşı duyulan güven tahrip edilmeye çalışılmıştır. Unutulmamalıdır ki aziz vatanımızın başına gelen her türlü felakette en ön safta mücadele eden yine sağlık çalışanlarımız olmuştur. Henüz acısını dindiremediğimiz 6 Şubat depremlerinde dahi sağlık çalışanlarımız eşini, evladını, annesini, babasını enkazda bırakarak vatandaşlarımızın yarasını sarmak üzere koşmuştur. Korona virüs pandemi döneminde cansiperane bir emekle milyonlara şifa dağıtmış, fedakar ve özverili çalışmasıyla büyük felaketi milletimizin en az kayıpla geçirmesine vesile olmuştur. Her türlü tehdit ve cebre rağmen ilgili soruşturmanın derinleştirilmesinde büyük bir mücadele veren Cumhuriyet Savcısıyla gurur duyuyor, bu aziz milletin bir ferdi olmasından iftihar ediyor, emsallerinin artmasını niyaz ediyoruz’’ diye konuştu.
Antalya Hıdırlık Kulesi seyir terasına son rötuşlar Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren “Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi” büyük oranda tamamlandı. Cam ve ahşap zemin kaplamaları tamamlanan seyir terasında son rötuşlar yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, Antalya’nın kültürel mirası ve tarihi yapılardan Hıdırlık Kulesi’ni kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek için 2020 yılında Koruma Kurulu kararı doğrultusunda başlattığı arkeolojik kazı çalışmaları sonunda, bölgede antik dönem kalıntıları ve yapılar ortaya çıkmıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi ile ziyaretçiler yürüyüş yolundaki cam yüzeylerde kalıntıları incelerken, falezler üzerinde oluşturulan bölümde ise Akdeniz manzarasını seyredebilecek. “Çalışmaların büyük bölümü tamamlandı” Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca alanda restorasyon ve koruma-onarım (konservasyon) işleri devam ediyor. Kulenin kuzey ve güney kısmındaki alanın ahşap kaplama ve antik kalıntıların izlenebileceği cam yüzeylerin montajları tamamlandı. Antik kalıntıların ve tüm alanın aydınlatmasına yönelik de cam yüzeylerin altı ve kule aydınlatma çalışmaları da bitmek üzere. Tarihi Hıdırlık Kulesi’ndeki bitki temizliği ve dış duvar derz dolgu çalışması da tamamlandı. Projenin ikinci etap çalışmaları kapsamında kısa bir süre içinde kulenin güney tarafında bulunan desenli taban mozaik alanın cam yüzeyle kapatılma çalışmasına başlanacak. Zaman yolculuğu yaşatacak Antalya Müze Müdürlüğü ve Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) denetiminde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen çalışmalarda bugüne kadar, 93 yıllık buz fabrikası, antik hamam kalıntıları, mozaikler ve kale suru kalıntıları gün yüzüne çıkarıldı.
Manisa Turgutlu Belediyespor Voleybol Takımı doludizgin ilerliyor Turgutlu Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ve Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı kendi sahasında oynadıkları müsabakalarda haftayı galibiyetle kapatarak art arda mutluluk yaşatmaya devam ediyor. Turgutlu Belediyesi Kadın Voleybol Takımı Koçarlı Belediyespor’u 3-0, Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı ise rakibi Fenerbahçe Gelişim Takımını 75-60 mağlup etti. Turgutlu Belediyesi Kadın Voleybol Takımı, henüz 8 yaşındayken Diyarbakır’da vahşice hayattan koparılan Narin’in anısını yaşatmak ve unutturmamak amacıyla yeni sezon formalarında Narin’in sliuetinin yer almasının kararını aldı. İlk olarak kendi evinde anlamlı formalarla sahaya çıkan Turgutlu Belediyesi Kadın Voleybol Takımı, TVF Kadınlar 2. Ligi 4. hafta maçında Koçarlı Belediyespor Takımını ağırladı. Karşılaşma 3-0’lık skorla Turgutlu Belediyesi Kadın Voleybol Takımının üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçı 25-17, 25-21, 25-19 set sonuçlarıyla kazanan kadın voleybol takımı ligdeki üçüncü galibiyetini de elde etmiş oldu. Narin’in görselinin yer aldığı formalarla sahaya çıkan kırmızı siyahlılar, sporseverlerden büyük takdir topladı. Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımından evinde önemli galibiyet Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 6. Hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Gelişim takımı ile oynadığı maçı 75-60 skorla kazanarak mücadelesini sürdürdü. Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı 37-28 skor ile önde tamamlandı. Karşılaşmanın tamamında üstünlüğü rakip takıma bırakmayan ev sahibi Turgutlu Belediyespor Basketbol Takımı mücadeleyi 75-60 skorla kazanarak önemli bir galibiyet elde etti. Kırmızı siyahlılar bu sezon oynadığı 6 maçın 5’ini kazanma başarısı gösterdi ve ligde 2. sıraya yükseldi. Karşılaşmanın ilk düdüğünden itibaren üstün mücadele ortaya koyan Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımında, Dejah Monet Terrell karşılaşmanın yıldızlaşan isimi oldu. Dejah Monet Terrell 25 sayı 14 ribaund, Ronahi Zilan Kıran 13 sayı, 6 ribaund, kaptan Yağmur Öztürk 11 sayı, 2 ribaund ve Fahriye Bayraktar 10 sayı ile takımın öne çıkan oyuncuları oldu. "İki takımımızdan da muhteşem sonuçlar" Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz, “Kadın Basketbol ve Kadın Voleybol Takımlarımız peş peşe elde ettikleri galibiyetlerle bizlere heyecan ve mutluluk dolu anlar yaşattılar. Pazar günü iki takımımızdan da muhteşem sonuçlar elde ettik. Kazandıkları galibiyetler için Kadın Basketbol, Kadın Voleybol Takımımızın oyuncularını ve teknik ekibimizi yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.