GÜNDEM - 23 Ekim 2024 Çarşamba 12:19

DTSO ile Düzce Üniversitesi eğitim protokolü imzaladı

A
A
A
DTSO ile Düzce Üniversitesi eğitim protokolü imzaladı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Düzce Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi arasında hizmet anlaşması protokolü imzalandı. Düzce Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen törende Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ile DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, karşılıklı olarak hizmet protokolünü imzaladılar.


İmzalanan protokol ile, Düzce Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, üye yakınları ve Düzce TSO Personelinin yararlanabileceği eğitimlerin belirlenmesi, eğitimlerin organize edilmesi ve kursiyer takibi, eğitimlerin verilmesi ve belgelendirilmesi konularında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na hizmet sağlayacak.


Protokol hakkında görüşlerini dile getiren DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce Üniversitesi ile birçok konuda birlikte çalıştıklarını ifade ederek, “Üniversitemiz ile birlikte birçok projede ortak hareket ediyoruz. İmzaladığımız bu protokolle de üyelerimiz ve personellerimizin faydalanabilecekleri eğitimler geliştirilmesi amacıyla Düzce Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile çalışmaya karar verdik. Protokol ve alınacak hizmetler konusunda bizlere tüm imkanları seferber eden Düzce Üniversitesi Rektörümüz Nedim Sözbir başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzceli esnaflar kuran öğreniyor ı Kerim öğretildiği belirtildi. Düzce’de esnafların Kur’an-ı Kerim öğrenmesi için başlatılan eğitimler tüm hızı ile devam ediyor. Müftülük tarafından başlatılan "Düzceli Esnaflar Kur’an Öğreniyor" proje çerçevesinde üç yıldır 7’den 77’ye her yaştan erkek bireylere Kur’an-ı Kerim öğretildi. Düzce İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu tarafından hazırlanan proje ile 8 saatte bireylere Kur’an-ı Kerim öğretiliyor. Öğrenmeyi kolaylaştıran, 2006 yılından itibaren Türkçe öğreniminde de kullanılan "Ses Temelli Cümle Eğitimi" yöntemiyle kursiyerler Kur’an-ı Kerim’i sadece sekiz günde okumaya başlıyor. Düzce Müftüsü Osman Aydın projenin, çalışma hayatından dolayı ulaşılması güç olan esnaf, akademisyen, memur, amir, işçi, emekli ve diğer yetişkin erkeklere ulaşılması bakımından çok önemli olduğunu ifade ederek, “Projede eğitim alanı olarak Düzce İl Müftülüğü Fevzi Çakmak Mahallesi Çok Amaçlı Eğitim Merkezinin kullanılması bizim için çok önemli. Hedef kitleye ulaşma imkanı çok iyi durumda devam ediyor. Eğitimlere devam eden ve hedef kitleye ulaşan Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu’ya teşekkür ederiz. "Düzceli Esnaflar Kur’an Öğreniyor" projesinde Kuran’ı Kerim Öğretimi ile birlikte kursiyerlerle her ders sonu mini sohbet, öncesi günlük genel sohbet, yardım faaliyetleri, umre faaliyetleri, esnaf kaynaşması, aylık hatim okuma gibi etkinlikler de yapılırken, bu zamana kadar 460 esnafa Kur’an-ı Kerim öğretildiği belirtildi.
İzmir Bayraklı’da kış spor okulları başladı Bayraklı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kış Spor Okulları, her yaştan spor tutkununu bir araya getirerek keyifli ve verimli bir deneyim sunuyor. Çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik düzenlenen kurslarla katılımcılar hem fiziksel gelişim sağlıyor hem de takım ruhunu öğreniyor. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen eğitimler, Bayraklı’da spor kültürünü yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği kış spor okulları, katılımcıların yaz-kış aktif kalmasını sağlıyor. İlçede spor kültürünü geliştirmeyi amaçlayan bu projeyle her yıl binlerce kişi sporla buluşuyor. Bu yıl da 18 farklı branşta açılan kurslar, kış aylarını sporla ısıtıyor.Basketbol, voleybol, futbol gibi takım sporlarının yanı sıra; badminton, karate, tekvando, masa tenisi, güreş, jimnastik, bale, atletizm, zumba, pilates, aerobik, yoga, kick boks ve tenis gibi birçok branşta eğitimler sunuluyor. Özel gereksinimli bireyler için ise masa tenisi, dans, corn hole ve basketbol kursları aralıksız devam ediyor. Kış Spor Okulları’na katılmak isteyenler, Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisi’nde kayıt yaptırabiliyor. Detaylı bilgi almak isteyenler 0232 477 20 44 veya 0232 371 23 00 numaralı telefonları arayarak bilgi edinebilecek. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, sporun yaygınlaşmasına büyük önem verdiklerini belirterek, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe adım atmalarını önemsiyoruz. Onları her zaman sporla buluşturacak projeler hayata geçireceğiz. Tüm sporseverleri kış spor okullarımızda düzenlediğimiz kurslara davet ediyoruz" dedi.