KÜLTÜR SANAT - 22 Ekim 2021 Cuma 09:29

“Bizi ileriye taşıyacak tek şey eğitim”

A
A
A
“Bizi ileriye taşıyacak tek şey eğitim”

Tayyare Limanı Dergisi ‘Bizi İleriye Taşıyacak Tek Şey Eğitim’ başlığı altında pandemi döneminde eğitimin önemini konu aldığı 8’inci sayısını tayyarelimani.

Tayyare Limanı Dergisi ‘Bizi İleriye Taşıyacak Tek Şey Eğitim’ başlığı altında pandemi döneminde eğitimin önemini konu aldığı 8’inci sayısını tayyarelimani.com’da yayınladı.


Dergide okulların yüz yüze eğitime başladığı eylül – ekim ayları birleştirildi. İki aylık eğitim ağırlıklı bir sayı ile okuyucularını karşısına çıkan Tayyare Limanı’nda pandemi döneminde etkilenen eğitim konusu detaylı bir şekilde işleniyor. Serbay Akademi’nin, dijital eğitimler ve eğitim adına sosyal sorumluluk olarak bazı firmaların yaptığı girişimleri nedir, ne tür eğitimler vermektedir ve nasıl ulaşılır gibi sık sorulan soruların cevapları okuyucuları için bir araya getiriliyor. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Kalite, Eğitim ve Akreditasyon Sorumlusu Vildan Yılmaz’ın röportajı ile de eğitim akademisinde yapılan çalışmalara ve pandemi dönemiyle birlikte eğitim hakkında değerlendirmelere yer veriliyor. Yeni İnsanlar Yeni Umutlar bölümünde ise stajerler duygu, düşünce ve deneyimlerinden bahsediyor.


“Kariyerde en iyi başlangıç iyi bir staj” başlıklı yazısında Nazan Taşlı, Serbay bünyesinde kazandığı deneyimleri iyi bir stajer nasıl olunur ve nelerin farkında olmalıdır sorularının cevaplarıyla birleştiriyor. Serbay Yöneticisi Özkan Gözütok ise “Bizi İleriye Taşıyacak Olan Tek Şey Eğitim” başlıklı yazısıyla Serbay Akademi ile birlikte gerçekleştirdikleri çeşitli etkinlik ve eğitimlerin önemine değiniyor.


Doğanın Sesi Türkiye, Var Bir Hikayesi, Konuşulanlar gibi bölümleri ile birbirinden özel içerikleriyle dergide yerini almaya devam ediyor.


Dijital ve ücretsiz olarak indirilebilen Tayyare Limanı Dergisi yeni sayısı ve birçok içeriğiyle tayyarelimani.com’da okuyucularını bekliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turizm Komisyonu Kırkağaç ve Soma’nın turistik değerlerini inceledi Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, kentin turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarma hedefiyle Kırkağaç ve Soma ilçelerindeki tarihi ve kültürel zenginlikleri yerinde inceleyerek kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Turizm alanında kapsamlı bir yol haritası oluşturmayı hedefleyen Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez’i makamında ziyaret ederek ilçenin turizm değerleri hakkında bilgi aldı. Kırkağaç ziyaretine Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Başkanı Lütfi Akdağ’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve komisyon üyesi Erdinç Yavaşlı, Kırkağaç Belediye Başkan Yardımcısı Necdi Özkan, Başkan Danışmanı Ali Osman Kınık, komisyon üyeleri ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Özcan Çetin katıldı. Kırkağaç’ın tarihi dokusuna yolculuk Kırkağaç Belediyesi ziyaretinin ardından komisyon üyeleri, dünyanın en yaşlı ağaçlarından birisi olan Anıt Zeytin Ağacı ve ilçenin tarihi dokusunu yansıtan eski Rum evlerini inceledi. Son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele döneminde Kırkağaç’a geldiğinde konakladığı ev ziyaret edildi. Kırkağaç ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Soma ilçesini ziyaret etti. Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’u makamında ziyaret ederek ilçenin turizm değerleri hakkında bilgi alındı. Soma ziyaretine, Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Başkanı Lütfi Akdağ’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve komisyon üyesi Erdinç Yavaşlı, Gülten Ezgi Tulaz, Mustafa Gül, Yasin Yalçın, Baha Özgen, Hüsnü Serdar Bozdemir, Savaş Aktepe ve Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Özcan Çetin’in katılımıyla Soma ilçesinin tarihi ve kültürel değerleri yerinde incelendi. Soma’nın maden ve kültür mirası Komisyon üyeleri ve Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’un da içinde bulunduğu heyet ile birlikte Emir Hıdır Bey Camii, Tarihi Hamam ve Bedesten’i gezerek bölgenin köklü geçmişine tanıklık etti. Kültür Evi ve Damgacı Camii ziyaretlerinin ardından, büyüleyici atmosferiyle ünlü Darkale Mahallesi’nde incelemelerde bulunuldu. Programın bir sonraki durağı ise, Soma’nın yenilikçi projelerinden Millet Bahçesi ve Maden Müzesi oldu. Akabinde komisyon üyeleri, Celal Bayar Üniversitesi Soma yerleşkesinde bulunan ve simüle edilmiş Yeraltı Eğitim Ocağı’nı gezerek maden sektörüne ilişkin önemli bilgileri yerinde dinledi. Son olarak, Turgutalp Mahallesi’nde bulunan havuzları ve Tarihi Değirmen’i ziyaretinin ardından Soma turu tamamlandı. Ziyaretle ilgili yapılan açıklamada, Soma’nın tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkmanın, aynı zamanda turizm potansiyelini geliştirmek için atılacak adımların önemine vurgu yapıldı. Bölgenin değerlerini daha fazla tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalara devam edileceği belirtildi.