ASAYİŞ - 26 Aralık 2024 Perşembe 14:36

Narin Güran cinayeti davasının ikinci duruşmasında tanık çoban dinlendi

A
A
A
Narin Güran cinayeti davasının ikinci duruşmasında tanık çoban dinlendi

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin tutuklu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşmasında tanıklardan çoban Ahmet Akgün tanık olarak dinlendi.


Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki, tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın yargılandığı davanın duruşmasında, adli gözlem odasından tutuklu şüpheli 15 yaşındaki R.A’nın dinlenilmesinin ardından mahkeme başkanı tarafından bazı aile bireylerinin katılımıyla yapılan toplantıya ilişkin görüntünün izleneceği belirtildi.


Bunun üzerine sanık avukatı Mustafa Demir söz alarak, "Celse arasında hukuksuz bir şekilde video geldi. Bu nedenle bu konuda işlem yapılmamasını talep ediyoruz." dedi.


Mahkeme başkanı, söz konusu görüntünün Erhan Güran’ın evine taktırdığı kamera görüntüsü olduğunu, bir ihbar üzerine görüntünün Diyarbakır Barosu’na geldiğini ve baronun görüntüyü mahkemeye sunduğunu hatırlattı.


Ortada bir muğlak durum kalmaması için görüntünün dosyaya eklediklerini ifade eden mahkeme başkanı, sanık avukatının talebinin reddine karar verdiklerini bildirdi.


Duruşmada, daha sonra Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunduğu 8 Eylül’den bir gün önce Tavşantepe Mahallesi’nde amca Erhan Güran’ın evinin bahçesinde bazı aile bireylerinin katılımıyla yapılan toplantıya ilişkin kaydedilen görüntünün bir kısmı izlendi.


Görüntünün ardından Tavşantepe Mahallesi’nde çobanlık yapan Ahmet Akgün (33) tanık olarak dinlendi.


Mahkeme başkanının, "Görüntüde yer alan kişi sen misin?" sorusu üzerine Ahmet Akgün, görüntüde yer alan kişinin kendisi olduğunu söyledi.


Mahkeme başkanının, "Ahmet bey sizi neden çağırdılar?" sorusuna Ahmet Akgün, "Erhan ağabeyin evine beni çağırdılar. Bana, ’Sen de dışardasın, çobanlık yapıyorsun, bir şey gördün mü?’ dediler. Yabancı araba hiç görmedim." beyanında bulundu.


Mahkeme başkanının, "Narin’i olay günü gördün mü?" sorusuna Ahmet Akgün, Narin’i görmediğini öne sürdü.


Mahkeme başkanının, "Sana neden inanmıyorlar, seni arka tarafa çektiler, ne yaptılar?" sorusuna Ahmet Akgü, "Bana vurdular. Karnım direğe çarptı. Gömleğimi yırttılar." diyerek ağladı.


Mahkeme başkanının, "Kız muhabbeti nedir?" sorusu üzerine Ahmet Akgün, şöyle konuştu:


"Kız görmedim. Enes’in (Narin’in ağabeyi) kızla birlikte olduğuna şahit olmadım. Namusum ve şerefim üzerine kimseyi görmedim. Ahırda bile kimseyi görmedim. Ahır zaten uzaktadır."


Başkanın, "Enes’in kız getirdiğini gördün mü, olaydan sonra kimse sana baskı yaptı mı?" sorularını Ahmet Akgün, "görmedim" ve "yok" şeklinde yanıtladı.


Mahkeme başkanının, "Seni neden çağırdılar?" sorusu üzerine Ahmet Akgün, "Hayvanları otlatıyorum. Güran ailesinden bazıları bana ’gel’ dediler. Ben de hayvanların işlerini bitirdikten sonra elimi yüzümü yıkayıp gittim. Ne için gittiğimi de bilmiyordum." ifadelerini kullandı.


Başkanın, "Savcıya bir şey söyleme diye tehdit ettiler mi?" sorusunu Ahmet Akgün, "Bana bir şey söylemediler." diye yanıtladı.


Savcının, "Güranlarla alakalı bir iletişimin var mı, Salim, Yüksel, Enes ve Nevzat’ tanıyor musun?" sorularını Ahmet Akgün, "Güranlarla bir işim yok. Köylümüz olduğu için tanıyorum." şeklinde cevapladı.


Savcının, "Salim ile Nevzat’ın arası nasıldı?" sorusu üzerine Ahmet Akgün, Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar’ın kardeş gibi olduklarını kaydetti.


Savcının, "Çağırdıklarında beni de döverler diye korktum’ demişsin" ifadesini kullanması üzerine Ahmet Akgün, "Erhan ağabeyler belki beni de döverler diye korktum. Çünkü kızları kaybolmuş diye." dedi.


Savcının, "Seni dövmek için kimler arkaya götürdü?" sorusu üzerine Ahmet Akgün, şu ifadeleri kullandı:


"Kurtuluş, Salih, Ömer ve Baran götürdü. Dövdüler. Ben ne ise doğru söylüyorum. Bir şey bilmiyorum. O günden sonra ben de çok üzüldüm. Yemek yiyemedim. Ben çoban olduğum için çok dolaşırım bölgede. Bir şey görüp görmediğimi soruyorlar."


Savcının, "Enes’i sana çok soruyorlar. Neden duymadım diyorsun? Kürtçe bilmesem de Türkçe biliyorum. Enes ismi çok geçiyor." sorusu üzerine Ahmet Akgün, "Ben ne diyeceğimi bilmiyorum ki. Bana, ’Enes’i gördün mü?’ diyorlar. Ben, Enes’i nereden göreceğim. Sabah 06.00’da gidiyorum. Akşam dönüyorum. Çobanım. Kimseye zararım olmaz” diye konuştu.


Avukat Nahit Eren’in, "Narin’i öldürüldüğü gün herhangi bir araç gördün mü? Hayvanları dereye götürdün mü?" sorusunu üzerine Ahmet Akgün, hayvanlarını dereye götürmediğini ve araç görmediğini savundu.


Eren’in, "Toplantıda hakaret ve küfürleri duydun mu, sana edildi mi?" sorusunu Ahmet Akgün, "Hayır, bana böyle bir laf edilmedi." şeklinde yanıtladı.


Eren’in, "Aile, bir cinayetin sebebini sorguluyor. Sana hareketliliği soruyorlar. Başka bir adamı soruyorlar." demesi üzerine Ahmet Akgün, "Hatırlamıyorum. Bilmiyorum." dedi.


Eren’in, "Kürtçe soru soruyor. Şerefsiz Enes diye söylemleri duydun mu?" sorusu üzerine Ahmet Akgün, duymadığını iddia etti.


Avukat Eren’in "Erhan elini masaya vuruyor, ’Biz bir şey duyduk. Biz onu buraya getireceğiz. Konuş eşeğin oğlu konuş.’ dediler." demesi üzerine Ahmet Akgün, ağladı.


Ahmet Akgün, "Okumam yazmam yok. Allah’ın fakir kuluyum. Bir şey bilmiyorum. Benden ne istiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.


Mahkeme başkanının, "Neden sana soruyorlar, hakaret ediyorlar?" sorusu üzerine Ahmet Akgün, "Gücüm yetmiyor. Allah hakkımızı bırakmasın." diye konuştu.


Tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar’ın avukatı Adnan Ataş’ın, "Suç duyurusunda bulundun mu?" sorusuna Ahmet Akgün, suç duyurusunda bulunmadığını aktardı.


Duruşmada söz alan tutuklu sanık Enes Güran’ın, "Benim ismimi kim orada kullandı? Hakkımda ne konuşmuşlar?" demesi üzerine Ahmet Akgün, "Bilmiyorum. O kadar insanın arasında sana neden iftira edeyim ki." diye konuştu.


Tutuklu sanık Yüksel Güran’ın avukatı Yılmaz Demiroğlu’nun, "Adam veya kadın gördün mü?" sorusunu Ahmet Akgün, "Ben trafik polisi değilim ki kimlik sorayım. Kimseyi görmedim." diye yanıtladı.


Duruşmada, daha sonra tanık olarak amca Erhan Güran’ın dinlenilmesine geçildi.


(RK-Y)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale "Abla yapma" sözleri cezadan kurtaramadı Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde yılbaşı öncesi yapılan asayiş ve trafik denetimlerinde, kasksız bir motosiklet sürücüsüne 690 lira para cezası kesildi. Ceza işlemi sırasında sürücünün, "Abla yapma işte ceza niye yazıyorsun, onu ben ödüyorum" sözleri dikkat çekti. Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yılbaşı öncesi asayiş ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için yapılan "şok" uygulamalarla hem trafik düzeni hem de asayiş kontrolleri sağlanıyor. Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Yahşihan ilçesinde de denetimler geniş kapsamlı şekilde gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, uygulama noktalarında araçları durdurarak sürücü ve yolcuların GBT kontrolleri yapıldı. Denetimlerde ticari taksiler detaylı incelemeye alınırken, sürücülere de alkol testi yapılarak trafik güvenliği ön planda tutuldu. Motosiklet sürücüsü Y.E.B.’ye kasksız şekilde araç kullandığı için 690 Türk Lirası para cezası uygulandı. Polisin ceza işlemi sırasında sürücünün, "Abla yapma işte ceza niye yazıyorsun, onu ben ödüyorum" sözleri dikkat çekti. Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu da denetim noktalarını ziyaret ederek, İlçe Emniyet Müdürü Turhan Alataş’tan denetimler hakkında bilgi aldı. Görevi başındaki polis ekiplerine kolaylıklar dileyen kaymakam Uzunoğlu, yılbaşı öncesinde vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.