GÜNDEM - 24 Ekim 2024 Perşembe 10:01

MÜSİAD Diyarbakır Başkanı Bozkuş’tan festivale destek

A
A
A
MÜSİAD Diyarbakır Başkanı Bozkuş’tan festivale destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Başkanı Mehmet Bozkuş, Diyarbakır’da düzenlenen festivalin şehre ve esnafa büyük kazanç sağladığını söyledi.


Festivalin kente ve esnafa canlılık getirdiğini dile getiren Başkan Bozkuş, bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini açıkladı. Başkan Bozkuş, "Geçtiğimiz günlerde şehrimizde gerçekleşen Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festival memleketimize geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da hem büyük bir hareketlilik hem de esnafımıza kazanç sağladı. Elde ettiğimiz verilere göre yaklaşık 2,5 milyon misafirin katıldığı etkinliklerden de anlaşılacağı gibi şehrimize, çevre illerden festivale büyük bir katılım sağlandı. Ekonomik açıdan baktığımızda ise esnafımız son derece katılımlardan ötürü memnun oldu. Aynı zamanda Peygamberler ve Sahabeler şehrimizin tanıtımı anlamında da son derece etkili ve faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu tür etkinlikleri MÜSİAD Diyarbakır olarak her zaman destekliyor, benzer etkinliklerinin devamının gelmesi açısından üzerimize ne düşüyorsa hazır olduğumuzu buradan duyuruyoruz" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Skolyoz tedavisi fizyoterapist eşliğinde yapılmalı Özel Ümit Tıp Merkezi Fizyoterapisti Sevinç Davut, skolyoz tedavisinde kullanılan Schroth metodu hakkında bilgilendirdi. Davut, Skolyoz, omurganın yana doğru eğilmesi ve kendi ekseni etrafında dönmesi ile sonuçlanan bir omurga deformitesidir. Skolyoz tedavisinde ise dünyaca etkinliği kanıtlanmış SCHROTH yöntemi kullanılmaktadır. Schroth yöntemi; skolyoz tedavisinde kullanılan dünyaca etkinliği kanıtlanmış, yöntemlerden biridir. Schroth; kişinin kendi eğrilik durumuna özgü ve derecesine göre planlanan doğru pozisyonlamalar ve nefes egzersizleri ile modellediğimiz bir yöntemdir" dedi. Neden schroth yöntemi Neden klasik egzersizler değil de Schroth metodu sorusuna da açıklık getiren Sevinç Davut, "Skolyozda eğrilik 3 boyutludur ve dolayısıyla düzeltmenin de 3 boyutlu egzersizlerle planlanması gerekir. Klasik egzersizler 2 boyutlu olduğundan, skolyoz tedavisinde etkinliği oldukça azdır." şeklinde konuştu. Schroth yönteminde neler yapıldığına ilişkin de bilgi veren Fzt. Sevinç Davut, "Doğru pozisyonlama ve nefes teknikleri, eğriliğin tipine, derecesine göre her kişinin omurgasına özgü egzersizler planlanır. Kişide skolyoz olup olmadığının anlaşılması için; Kişinin omuz ve kalça eşitsizliklerine bakılarak, kürek kemiklerinin birinin içerde diğerinin dışarıda olmasına, bel oyuntularımızın birinin daha içeride, birinin daha düzgün olduğuna bakılır, skolyoz olup olmadığı böylece anlaşılır” dedi. Schroth eğitimi alanlar tercih edilmeli Schroth eğitimi almış bir fizyoterapist ile tedavi planlanması gerektiğini belirten Fzt. Davut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarda büyüme yaşı tamamlanmadan gerekli egzersizlerle, bu eğriliğin azaltılması veya durdurulması ya da düzeltilmesi amaçlanırken, yetişkinlerde ise; doğru duruş sağlama ağrı yönetimi ve fonksiyonelliğin artırılması amaçlanır. Sosyal medyada gördüğümüz skolyoz egzersizlerini yapmak yerine, kişinin kendi eğrilik durumuna göre özgü egzersiz metotlarının kullanılması daha fonksiyoneldir. Bu nedenle kişilerin skolyoz tedavisi uzman hekimlerce belirlenmeli, fizyoterapistler eşliğinde sürdürülmelidir.”
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Gelecek için yapılacak en önemli yatırım ağaç dikmektir" Kocasinan Belediyesi, daha yeşil bir Kocasinan için Bekir Yıldız Bulvarı çevresine 15-20 yaş arası yüzlerce çınar ağacını toprakla buluşturdu. Gelecek için yapılacak en önemli yatırımlardan birinin ağaç dikmek olduğunu belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; iklim değişikliği nedeniyle ortaya çıkan olumsuzluklara karşı, daha yeşil bir şehir inşa edebilmek için yoğun gayret sarf ettiklerini söyledi. Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin her gün düzenli olarak bir bölgede ağaç dikimi yaptığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, daha yeşil ve daha çevreci bir şehir için yoğun çaba harcadıklarını vurgulayarak; "Şehirlerin dokusu içerisinde belediyenin rutin olarak yaptığı gündelik işlerin yanı sıra bazı çalışmalar daha değerli ve önemlidir. Ağaç dikmek ise son derece kıymetlidir. Çünkü hem doğayı güzelleştirdiği gibi hem de iklim değişikliğinin önüne geçilmesine katkı sağlar. Bu doğrultuda uzun ömürlerinden ötürü geçmişten geleceğe köprü kuran çınar ağaçları, şehrimiz için ayrı bir öneme ve değere sahiptir. Bu noktada asırlık ağaçların korunması ve yeni çınar ağaçların dikilmesi için çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Bu çınar ağaçlar zamanla büyüyerek Kocasinan içinde büyük bir orman oluşturacak. Bizden sonraki nesillere güzel bir miras olarak bırakacağımız bir hizmet olacağına inanıyorum. Bilindiği üzere, dünya standartlarına göre kişi başına düşen yeşil alan miktarı 9 metrekare iken, yaptığımız hizmetlerle Kocasinan’da kişi başına düşen bu miktar 15,65 metrekareye ulaşmıştır. Dünya standartlarının üzerine çıkmamıza rağmen bunu kendimiz için yeterli görmeyerek, daha yeşil bir Kocasinan için gayretimizi sürdürüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla toplamda Kocasinan’da 6 milyon 399 bin 961 metrekare yeşil alan oluşmaktadır. Biliyoruz ki; çevreyi seven insanı da sever. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bölgemizde daha yeşil, daha büyük alanlar oluşturacağız. Daha yeşil Kocasinan demek, daha yeşil Kayseri, daha yeşil Türkiye demektir. Bu yüzden çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Tüm çabamız, daha yaşanabilir ve yemyeşil bir Kayseri inşa etmektir. Bu vesileyle dikilen ve dikilecek olan ağaçların şehrimize ve çevremize güzellikler getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı. ‘Kocasinan, geleceğe daha emin adımlarla yürüyor’ diyen Başkan Çolakbayrakdar; "Daha yeşil Kocasinan’ın her bir bölgesinde ağaç dikme çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yaptığımız yatırımlar hem bugünümüze hem de geleceğimize yöneliktir” diyerek sözlerini tamamladı.
Elazığ Palu’da geleceğin sultanları yetiştiriliyor Elazığ’ın Palu ilçesinde bulunan spor kompleksi açılışından bu yana yoğun ilgi görüyor. Merkez, tüm ilçelerde, beldelerde ve köylerde gençlik ve spor yatırımları yapan Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü geçtiğimiz yıl açılışını yaptığı Palu Spor Kompleksinde faaliyetlerine devam ediyor. İlçe gençliğine kazandırılan Palu Spor Kompleksinde Kapalı Spor Salonu, 4 adet halı saha, 2 adet açık voleybol ve basketbol sahası yoğun talep görüyor. Yaz kış demeden ve sadece tatillerde değil yılın 12 ayı hiç ara vermeden faaliyet gösteren spor kompleksi birçok branşta antrenmanlarına devam ediyor. Palu’da, özellikle voleybol branşında, çocuklar büyük bir ivme kazanarak altyapıya hazırlanıyor. Çocukların antrenmanlarına uzman antrenörleri ile büyük bir önemle sıkı bir şekilde devam ediyor. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü aynı zamanda sadece merkezde değil ilçelerdeki çocukların ve gençlerin sportif ve kültürel faaliyetlerine de önem veriyor. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada, ’’Spora büyük bir önem ve hassasiyetle yaklaşarak sadece merkez odaklı değil ilimizdeki tüm ilçelerde, beldelerde ve köylerde de faaliyet gösteriyoruz. Hem sportif hem de kültürel alanlarda uzman antrenörlerimiz ve eğitmenlerimizle beraber yürüttüğümüz çalışmalarımızda hedefimiz gençlerimiz ve çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda geliştirmek ve sportif alanda milli takımlara yetiştirmek” dedi.