EĞİTİM - 14 Kasım 2019 Perşembe 15:32

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Taşçıer, Türkiye’de ilklere devam ediyor

A
A
A
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Taşçıer, Türkiye’de ilklere devam ediyor

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Şehit Birkan Gündüz Ortaokulu’nda yarım günlüğüne okul müdürlüğü yaptı. Doç. Dr. Taşçıer, okulun öğretmenleri, velileri ve öğrencileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.


İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, Diyarbakır’da ve Türkiye’de eğitim alanında ilklere devam ediyor. Doç. Dr. Feysel Taşçıer, başlattığı çalışma ile akademik kimliğiyle okullarda ders vermeye başlamıştı. Bu çalışmayla Türkiye’de eğitim alanında bir ilki gerçekleştiren Doç. Dr. Taşçıer, bugün bir ilke daha imza attı. Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde bulunan 2 bin 800 öğrencili Şehit Birkan Gündüz Ortaokulu’nda yarım günlüğüne okul müdürlüğü yapan Doç. Dr. Taşçıer, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.



Sorunları yerinde tespit ediyor


Başlattığı uygulama ile ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Feysel Taşçıer, Şehit Birkan Gündüz Ortaokulu’nda yarım günlüğüne okul müdürlüğüne terfi ettiğini söyledi. Doç. Dr. Taşçıer, “Okul müdürü sıfatımla buradayım. Müdür okul müdürü kadardır şiarı gerçekçi bir yaklaşımdır. Onun için Diyarbakır’da en büyük ortaokullarında birindeyiz. Nüfusumuz 2 bin 800 civarında. İkili eğitim görüyoruz. Sabah bin 400, öğleden sonra bin 400 olan yüzün üzerinde öğretmene ev sahipliği yapan bir okulumuz. 30 derslikle Diyarbakır’ın en büyük okullarından birisi. Diyarbakır’da tabi bu sene akademisyen kimliğimle hafta da iki defa ders verme sürecimiz devam ediyor. Yıl sonuna kadar da devam edecek. Haftada bir nüfus yoğunluğuna göre yukarıdan aşağıya doğru okullarımıza yarım günlüğüne müdürlük yapmak hedefiyle ilk çalışmamızı başlatmış bulunmaktayız. Amacımız şu, eğitim öğretim ortamının başında okullarda müdür var. Okul idaresinin öğretmenler odasını korumasından, okul aile birliklerinin iletişimine kadar öğrencinin ortamlarına hazırlanmasına kadar birinci derece bir sorumluluğu ve yetkisi var. Biz tabi bunu yerinde gözlemlemek, gözetlemek ve yaşamak için buradayız. Diyarbakır eğitiminde sahada sorunlarını tespit edip ona göre çözümleri geliştirme ufku ve şiarıyla hareket ediyoruz. İnşallah bu Diyarbakır içinde bizim içinde bu deneyim yararlı olur. Bütün gayemiz ve çabamız Diyarbakırlı çocukların daha sağlıklı koşullarda eğitim, öğretim ortamını teneffüs etmelerini sağlamak. Bu doğrultuda oluşabilecek sorunları da gözlemleyip erken kararlarla bu sorunları önlemeye dönük adımlar atmaya çalışıyoruz” dedi.



"Dünya Pi Gününde olimpiyatlar yapmayı hedefliyoruz"


Diyarbakır’ın il ve ilçelerine 81 adet tasarruf beceri atölyesini kazandırmak adına projelerinin olduğunu belirten Doç. Dr. Taşçıer, “İnşallah sezon bitmeden 81 tasarruf beceri atölyesi kazandırmış olacağız. Dünya Pİ Gününde bir konferansla başlayacağız. Ondan sonra Diyarbakır’ bir matematik olimpiyatları kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu matematik olimpiyatlarını matematikle ilgili Diyarbakırlı çocuklarımızın bilgi, ilgi ve yeteneklerini barıştırmayı, buluşturmayı hedefliyoruz. Bunun dışında diğer branş bazlı fizik olur, kimya olur diğer derslerde yine il genelinde olimpiyatlar yapmayı planlıyoruz. Bunun dışında yine TÜBİTAK projeleri çerçevesinde üniversite işbirliğiyle Diyarbakır’a olimpiyatlar getirme yönüyle projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu ay itibariyle LGS ve 12’nci sınıflarımıza Diyarbakır ilimizde birinci dönem 4, ikinci dönem 4 olmak üzere 8 adet deneme sınavı yapıyoruz. Bütün bu çalışmalarımızın odak noktasında tabi insan var, çocuklar var. Eğitim, öğretim ortamı var. Evet, fiziksel koşullarımızın kendi başına yetersizlikleriyle ilgili ciddi bir çalışma, bakım onarım süreçlerimiz var. Yine valimizin katkılarıyla büyük bir dönüşümün içinde olduğumuzun müjdesini Diyarbakır eğitim ortamına rahatlıkla ifade edebiliriz bu şekilde” diye konuştu.



“Eğitimle şiddeti, terörü bitirebileceğimize inanıyoruz”


Toplumsal olarak pek çok şiddetin, bölgede özellikle artık olmayan ama geçmiş dönemlerde denenmiş terör faaliyetlerin pek çoğu odağında eğitimin yeterince kalitesini geliştirilmediğine dair bir inançları olduğunu kaydeden Doç. Dr. Fyesel Taşçıer, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Biz eğitimle ilgili bu çalışmaları başardığımızda bölgemizde yaşanılan pek çok olayı, şiddeti, terörü bitirebileceğimize, devlet anlamında bu yetkiyi ortaya koyduğumuzda daha çok sayıda yeteneğinde ülkemizin bilimsel alanına, eğitim alanında faaliyetlere destek üretebileceklerine inanıyoruz. Buraya sabahın 7’sinde, 7 buçuğunda, 8’inde çocuklarımız derslere geliyorsa, biz o çocuklara, cana kıymet ve değer vermek zorundayız. O canla birlikte uyanıp, o canla birlikte uyumamız lazım. Velilerimizden beklentimiz okul ortamlarının ve çevresinin öğrenci güvenliği ve öğrencinin sağlık koşulları çerçevesinde bize destek olmaları, bizimle birlikte uyanmaları, bizimle birlikte uyumlu hareket etmelerini istiyoruz. Tüm çabamız ve gayemiz Diyarbakırlı çocuklarımızın daha sağlıklı koşullarda eğitim görmesi.”


İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, daha sonra öğretmenlerle toplantı gerçekleştirip, öğrenci velileri ile görüştü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Hayat kurtaran ısrar İnegöl’de yaşayan 53 yaşındaki Gülay Öztürk, kardeşlerinin ısrarı ile yaptırdığı kanser taraması sonucu rahim kanseri olduğunu öğrendi. Erken evrede teşhis edilen kansere karşı hemen tedavisi başlanan Öztürk, sağlığına kavuştu. Düzenli kanser taraması yaptıran kardeşlerinin ısrarına dayanamayan Gülay Öztürk, mamografi çektirmek için İnegöl Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurdu. Mamografi çekimi gerçekleştirilen Öztürk, yetkililerin önerisiyle smear testi de yaptırdı. Bir süre sonra İnegöl İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden aranan ve mamografi sonucunun temiz çıktığını öğrenen Öztürk, smear testinde görülen şüpheli tespitler nedeniyle hastaneye sevk edildi. Hastanede yapılan ileri tetkiklerde rahim kanseri teşhisi konuldu. Hızlıca tedavisine başlanan Öztürk, erken evrede yakalanan kanseri yenmeyi başararak sağlığına kavuştu. Teşhis ve tedavi süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Gülay Öztürk, “Ablalarım buraya mamografi çektirmeye geliyorlardı. Bana ‘Sende gel’ dediler. Mamografi çektirdim. Aynı zamanda smear testi de verdim. O zaman herkesin ki temiz çıktı. Bende rahim kanseri tespit edildi. Hemen tedaviye başladım. Ameliyatımı oldum, çok şükür iyiyim. Herkese tavsiye ederim. Erken teşhis hayat kurtarır” dedi. Ücretsiz tarama yapılıyor Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm sağlıklı hayat merkezlerinde ücretsiz kanser taraması hizmeti sunulduğunu dile getiren İnegöl Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Birim sorumlusu Dr. Ayşe Yaşar ise “KETEM olarak 40-69 yaş arası kadınlarda mamografi ile meme kanseri taraması yapıyoruz. Ayrıca 30-65 yaş arası kadınlarda HPV DNA testi ile rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası kadınlarda ve erkeklerde ise gaitada gizli kan testi ile kolon kanserini tarıyoruz. Bu taramalar tamamen ücretsizdir. Bu vesilesiyle sizleri kanser taraması yaptırmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu. Ekim ayının “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak belirlendiğine dikkat çeken Dr. Yaşar, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu ve erken evrede tespit edildiğinde bireyin hiç kanser olmamış gibi yaşamını sürdürebileceğini belirtti. Erken tanı ve tarama kapsamında 20 yaşını geçen her kadına ayda bir kendi kendine meme muayenesi ve iki yılda bir klinik meme muayenesi önerdiklerini sözlerine ekleyen Dr. Yaşar, “40 yaşını kadınlara ise ek olarak iki yılda bir mamografi ve yıllık klinik meme muayenesi öneriyoruz” diye konuştu.
Denizli Denizli Büyükşehir, tarihi Akköy Yukarı Cami’yi yeniden ayağa kaldıracak Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ilçesi Akköy Mahallesi’nde 18. ve 19. yüzyıllarda inşa edildiği tahmin edilen tarihi Akköy Yukarı Cami’nin restorasyonunu yaparak kente kazandıracak. Denizli’nin tarihi ve turizm değerlerine sahip çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez Pamukkale ilçesi Akköy Mahallesi’nde 18. ve 19. yüzyıllarda inşa edildiği tahmin edilen tarihi Akköy Yukarı Cami’nin restorasyon çalışmalarını yapacak. Bu kapsamda, İzmir II Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 2005 tarih 801 sayılı kararı ile “Korunması Gerekli Kültür Varlığı” olarak tescillenen Akköy Yukarı Cami’nin "rölöve" ve "restitüsyon" projeleri hazırlanarak "restorasyon" uygulamasının yapılmasına ilişkin Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi arasında protokol imzalanacak. İmzalanacak protokolle, 18. ve 19. yüzyıllarda inşa edildiği tahmin edilen Akköy Yukarı Cami restorasyonu yapılarak kente yeniden kazandırılacak. "Geçmişimize sahip çıkıyoruz" Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kentin geçmişine tanıklık eden doğal ve kültürel varlıklara sahip çıkacaklarını belirterek, Denizli’deki tarihi değerlerin korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için de çalıştıklarını söyledi. Akköy Yukarı Cami’yi yeniden ayağa kaldırmak istediklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, “Akköy Mahallemizde bulunan Yukarı Cami’nin restorasyonunu yapacağız ve yeniden ayağa kaldırarak Yukarı Cami’yi şehrimize kazandıracağız. Bu önemli değerimiz de gelecek nesillerimize aktarılacak” dedi. Akköy Yukarı Cami Akköy Mahallesinde bulunan caminin, kubbesinin içindeki Osmanlıca yazıda Hicri 1327/ Miladi 1909-1910 tarihleri okunmaktadır. Camideki süsleme ve mimari özelliklerinden dolayı Osmanlı Döneminin batılılaşma sürecinde (18.-19. yy. da) inşa edilen camilerdendir. Kültür varlığı olarak tescil edilen yapının en önemli özelliği iç cephelerinde bulundurduğu, Denizli il sınırlarında bazı tarihi camilerde de görülen ve Denizli için karakteristik olan kalem işi süsleme unsurları barındıran özel camilerimizden olmasıdır. Yapıda dikdörtgen plan tipi uygulanmıştır. Caminin ana ibadet mekânının kuzey tarafında iki katlı ahşap mahfili bulunmaktadır. Caminin çatısı dıştan kırma çatılı, iç mekânın orta bölümü gizli kubbeyle örtülmüştür. Harimin (ibadet mekânının) güneybatı köşesinde ahşap minberi yer almaktadır. Caminin kuzey cephesinde, sonradan kapalı hale getirilen son cemaat yeri, altı adet ahşap direkle dışa açılmaktadır. Harimin kuzey duvarında sade bir mihrap nişi bulunmaktadır. Son cemaat yerinin doğu tarafına bir minare inşa edilmiştir. Temeli taş, üzeri kerpiç malzeme kullanılarak yapılmış olup, üzeri sıvalıdır. Çatısı kırma çatılıdır ve marsilya tipi kiremitle kaplanmıştır. Cami hariminin güney, doğu ve batı duvarlarındaki kalem işi süslemeler iki pano halinde iç cepheyi dolanmaktadır. Çiçek demeti motifi, bant halinde bütün cepheyi çevrelemektedir. İç bölümün duvarlarını süsleyen panolar ve kubbe içi harimin kuzey cephesindeki mahfil altındaki duvarlar, tamamen bitkisel motifler ve bunun yanında cami, terazi ve kandil tasvirleri ile bezenmiştir. Harimin tavanında, minberinde, kapısında, mahfilinde zengin oyma ahşap işçiliğini görmek mümkündür.
Aydın Efeler Çeştepe Nazım Uzun-Enver Kasap 4-6 Yaş Kur’an Kursu dualarla açıldı Efeler İlçe Müftülüğü koordinesinde inşası tamamlanan Çeştepe Nazım Uzun Enver Kasap 4-6 Yaş Kur’an Kursu için açılış töreni düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz Kur’an Kursu’nun hayırlara vesile olmasını dileyerek, kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş de, "Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.’ buyuruyor. Güzel ahlakı çocuklarımıza, gençlerimize bu yaşlarda öğreteceğiz. Büyüklere saygı göstermek, küçükleri sevmek, dürüstlük, doğruluk, iyilik yapmanın ne kadar güzel bir şey olduğu, anne, baba sevgisi bütün bunları küçük yaşlarda öğretmeliyiz” şeklinde konuştu. 4-6 Yaş Kur’an kurslarında çocuklara vatan, millet, ezan ve bayrak sevgisinin öğretildiğine dikkat çeken İl Müftüsü Güneş, “Çocuklarımıza dürüstlüğü öğretelim, yanlış yollara gitmemeleri için tehlikeleri gösterelim. Amacımız ahlaklı bir genç olarak vatanını, milletini seven nesiller yetişsin” diye konuştu. Konuşmasının ardından İl Müftüsü Hasan Güneş ve İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz, Çeştepe Nazım Uzun-Enver Kasap 4-6 Yaş Kur’an Kursu‘nun hayırlı olması temennisinde bulunarak açılış kurdelesini kesti.
Denizli Vali Coşkun’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Coşkun, “Muhtarlarımız çalışmalarıyla milletimizin adeta eli ayağı, gözü kulağı konumundalar” dedi. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Coşkun mesajında muhtarların millet ile devlet arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirterek, “Demokrasinin ilk basamağı olan Muhtarlık, milletimizle devlet kurumlarımız arasında köprü vazifesi görmektedir. Kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesinde önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımız, üstlendikleri sorumluluklarla kamu kurum ve kuruşlarımızla yakın bir iş birliği içerisinde özverili bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışmaktadırlar” ifadelerini kullandı. “Muhtarlarımız, milletimizin eli ayağı, gözü kulağı konumundalar” Aynı zamanda yayımladığı mesajda hizmet etme yolunda büyük fedakarlık gösterdiklerini, çalışmalarıyla milletin eli ayağı, gözü kulağı olduğunu dile getiren Vali Coşkun, “Vatandaşlarımıza hizmet etme yolunda büyük bir fedakârlık örneği sergileyen muhtarlarımız çalışmalarıyla milletimizin adeta eli ayağı, gözü kulağı konumundalar. Bu duygu ve düşüncelerle, böylesine önemli bir görevi icra eden, demokrasimizin mihenk taşı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü”nü tebrik ediyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.