GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 16:34

DEM Partili belediyeler tarafından işten çıkartılan işçilerin eylemine AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı ve Hizmet-İş Sendikası’ndan destek

A
A
A
DEM Partili belediyeler tarafından işten çıkartılan işçilerin eylemine AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı ve Hizmet-İş Sendikası’ndan destek

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı ve Hizmet-İş Sendikası, DEM Partili belediyeler tarafından işten çıkartılan işçilere ziyarete bulunarak destek açıklamasında bulundu.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 103 gündür oturma eyleminde olan işçilere destek ziyaretinde bulunan İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ocak, son dönemde yaşanan işçi kıyımı, sadece bugünle sınırlı değil, son 6 aydır sistematik bir şekilde devam etmekte olduğunu söyledi. DEM Parti yönetimindeki belediyelerde bugüne kadar yaklaşık 600 işçi işten çıkarıldığına dikkat çeken Ocak, "Bu durum, halkımıza ve işçi kardeşlerimize yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bu durumda seçimlerden bu yana 6 ay geçti. Ne yazık ki vaat edilen hizmetler yerine, belediyelerde işçilere yönelik baskılar, tehditler ve keyfi işten çıkarmalar gündemde oldu. 1 Nisan’dan bu yana emekçiler sendikal baskılara maruz kalmakta, iş akitleri hiçbir hukuki dayanak olmadan feshedilmektedir. Bu adaletsizliğe, bu haksızlığa karşı sessiz kalmamız mümkün değildir. Halkımızın rızkıyla oynayarak hiçbir yere varılamaz. Bizler, her zaman işçi kardeşlerimizin yanında olacağız ve bu kıyımın karşısında dimdik duracağız. İşçilerin emeği üzerinden siyaset yapmak, halkın güvenini suiistimal etmek demektir" dedi.


Hizmet-İş Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman ise, "Eylemimizin 103. günündeyiz. Günbegün işçi atmaya devam ediyorlar. İşten atılanların çoğu 8-10 yıllık işçi ve şoförler” ifadelerinde bulundu.


(SE-RK-Y)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da Amatör Spor Haftası müsabakaları başladı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapması ve farkındalık oluşturulması için her yıl ortaklaşa düzenlenen ’Amatör Spor Haftası’ Elazığ’da başladı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Amatör Spor Haftası kortej yürüyüşü sporcular, veliler, antrenörler, il müdürlüğü personelleri, şube müdürleri, hizmet müdürleri ve spor taban birlikleri eşliğinde yapıldı. Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 7 - 11 Ekim tarihleri arasında İl Müdürlüğü Spor Tesislerinde Amatör Spor Haftası il birinciliği müsabakaları düzenlenecek. Elazığ’daki Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yatkın çocuk ve gençlerimizin belirlenerek spora yönlendirilmesi, yeni bireylerin spora kazandırılması, ayrıca daha önce belirlenen yetenekli ve başarılı sporcuların halkımıza tanıtılması amaçlanarak, özellikle amatör spor branşlarına gerekli önemin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yoluyla spora katılımının en üst düzeye çıkarılması esas alınarak, haftanın anlam ve önemi kapsamında badminton, atıcılık, atletizm ve jimnastik branşlarında çeşitli etkinlik ve organizasyonlar düzenlenecek. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada, “İlimizde ve ülkemizde özellikle son yıllarda yapılan spor yatırımları ile birlikte spora verilen önemle birlikte olimpiyatlarda yakalamış olduğumuz bu başarılardan sonra sizlerin çok büyük hedefleri olmalı çünkü hem tesisleşme hem de uzman kadro açısından çok iyi yere geldik. İnşallah ilimizden de ülkemizi temsil edecek ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracak birçok sporcu çıkacağına biz eminiz. Herkesin amatör spor haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Uşak Uşaklı miniklere hayvan sevgisi anlatıldı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Akse’de bulunan Hayvanat Bahçesi’nde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte çocuklarla bir araya gelen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, hayvanları daima sevip koruyacaklarını belirterek çocukların da aynı duygularla can dostlarımıza sahip çıkmasını istedi. Hafta boyunca Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Mavişehir İlkokulu, Dülğeroğlu İlkokul ve Muharemşah İlkokulu’na giderek öğrencilere uygulamalı sunumlar eşliğinde hayvanların korunmasına ve bakımına yönelik bilgiler verdi. Ardından Uşak Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne gelen öğrencileri ağırlayan ekipler; çocukların hayvanların korunması konusunda bilinçlenmesi ve sokak canlılarına karşı duyarlı davranması adına çeşitli anlatımlar gerçekleştirdi. Kendileri için düzenlenen sunumların yanı sıra yüz boyama etkinliği ile keyifli vakit geçiren çocuklar; kent orkestrası tarafından kendileri için verilen mini konserin de tadını çıkarttı. Programın son ayağı olan ve hayvanat bahçesinin bulunduğu Akse Çamlığı’nda gerçekleşen etkinlikte Başkan Yalım’a yoğun ilgi gösteren çocuklar; Uşak Belediyesi’nin sokak hayvanları korumasını ve onlara sahip çıkmasını istediklerini dile getirdi. Akse Çamlığı’nda gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Yalım, Sokakta yaşayan can dostalarını hem Uşak Belediyesi olarak hem de şahsı adını her zaman yanlarını olduğunu ve can dostlarınından hasta olanlar içinde veteriner ekiplerin sürekli çalıştığını belirtti. Öte yandan, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve sokak hayvanlarına karşı farkındalık oluşturmak adına gerçekleşen programın ardından Başkan Yalım çocuklarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.