POLİTİKA - 04 Ekim 2024 Cuma 10:17

DEM Partili belediye, ameliyat masasındaki işçiyi çıkardı

A
A
A

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinin (DEM Parti) Diyarbakır Sur Belediyesinde çalışan 49 yaşındaki böbrek hastası Sıddık Turan, ameliyat masasındayken işten çıkartıldı.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Sur Belediyesini kazan DEM Parti, Park Bahçeler Şefliğinde çalışan engelli personeli, ameliyat masasındayken işten çıkardı. İşten çıkartılan Sıddık Turan (49), Diyarbakır Sur Belediyesi Park Bahçeler Şefliğinde çalışan bir görevli olduğunu, 02 Ekim 2024 tarihinde sebepsiz yere çıkışının verildiğini söyledi. Bunu Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde her iki böbreğinden ameliyat olduğu sırada öğrendiğini belirten Turan, “Ameliyat çıkışında hasta yatağımda SGK’dan bildirim geldi. Çıkışınız, 22’inci madden dolayı verilmiştir denildi. Engelliyim, engelli kağıdım, ağır iş yapamaz raporum var. Her türlü zorluğa, baskıya rağmen sırf çocuklarım için çalışmaya devam ediyordum, sırf bizi işten atmasınlar diye. Mağduruz, mağduriyetimzin giderilmesini istiyoruz. 3 çocuğum okuyor, bir tane üniversite öğrencisi, biri lise, diğeri ortaokul öğrencisi” dedi.

DEM Partili belediye, ameliyat masasındaki işçiyi çıkardı

Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Karaman ise yaptığı yazılı açıklamada, DEM’li belediyeleri kast ederek, “Bunlar size göre insan ve Kürt değil mi? Sıddık Turan’a yapılan zulmün ahlak ve vicdan boyutlarını aştı. İşten atılan diğer işçiler gibi Sıddık Turan’a her türlü hukuki destek vereceğiz. Bu kadar insanın ekmeğiyle oynamak, mağdur etmek hiç bir vicdana sığmaz. Hak, hukuk, adalet gibi kavramları dillerinden düşürmeyenler, Kürtlerin haklarını savunduklarını iddia edenler bu zulmü yapıyor” ifadelerini kullandı.

Rıdvan Kılıç - Serdar Eksin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta dere yatakları taşkın riskine karşı temizlendi UŞAK (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, kış ayları öncesi taşkın riskini azaltmak için Uşak’taki dere yataklarında temizlik ve tanzim çalışmalarını tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Kış ayları öncesi vatandaşın taşkın riskinin minimize edilmesi hedefiyle İzmir, Manisa ve Uşak illerinde ekipler teyakkuza geçirildi. 3 ilde birden yürütülen dere temizlik ve yatak tanzim çalışmalarında çalışmaları kapsamında çıkartılan rüsübat miktarı toplam 1 milyon 383 bin metreküpe ulaştı. Bu rakamın bölgedeki 4 barajın gövde hacimlerinin toplamına yakın olduğuna dikkat çekilirken, vatandaşlar nehir ve dere yataklarının temizliği konusunda uyarıldı. 100 kilometre hat yeniden düzenlendi Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Ege Bölgesi’nde de kış aylarında artan taşkın riskine karşı İzmir, Manisa ve Uşak’taki çalışmalar kapsamında yaklaşık 100 kilometre hat yeniden düzenlendi. Taşkın riskinin en aza indirilmesi hedefiyle Tarım ve Orman Bakanlığının kendi makine parkındaki araçlar ile İzmir Bakırçay Nehri ve yan kolları, Menemen Ovası, Manisa Nif Çayı, Alaşehir Çayı, Uşak Banaz Çayı ve yan kolları, Gediz Nehri ve yan kolları ile Dokuzsele Deresinde yoğun mesai harcandı. Yaklaşık 100 kilometre nehir yatağını yeniden tanzim edildiği çalışmalarda, dere yataklarından 1 milyon 383 bin 126 metreküp rüsubat çıkarılarak, 99 kilometre de çalışma ve bakım yolu inşa edildi.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi, Times Higher Education Disiplinlerarası Bilim Sıralamasında 301-350 bandında yer aldı Kastamonu Üniversitesi 92 ülkeden 749 üniversitenin değerlendirildiği Times Higher Education Disiplinlerarası Bilim Sıralamasında 301-350 bandında yer aldı. Kastamonu Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2025 Disiplinlerarası Bilim Sıralamasında (ISR) 301-350 bandında yer alarak uluslararası alanda önemli bir başarı elde etti. Dünya genelinde 92 ülkeden 749 üniversitenin değerlendirildiği bu sıralamada, Türkiye’den 45 üniversite yer aldı. Kastamonu Üniversitesi, Türkiye sıralamasında ise 13. sırada yer aldı. THE’nin Kasım 2024’te duyurduğu sıralama, üniversiteleri girdiler (yüzde 19), süreçler (yüzde 16) ve çıktılar (yüzde 65) olmak üzere üç temel ölçüt üzerinden değerlendiriyor. Kastamonu Üniversitesi, bu sıralamada girdi kategorisinde 18., süreç kategorisinde 6. ve çıktı kategorisinde 17. sırada yer aldı. Disiplinlerarası bilim, farklı disiplinlerin bilgi ve yöntemlerini bir araya getirerek küresel meselelere çözüm üretilmesini hedefliyor. Kastamonu Üniversitesi, bu alandaki projeleri ve akademik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversitemiz, bilimsel araştırmalarda disiplinlerarası iş birliği anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir. THE tarafından açıklanan bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi ve araştırmacılarımızı yürekten tebrik ediyorum. Ayrıca, akademik araştırmalara verdiği destekler için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.