EKONOMİ - 22 Kasım 2021 Pazartesi 10:26

Diyarbakır’da patentli elektrikli tandır fırınlarına büyük talep

A
A
A
Diyarbakır’da patentli elektrikli tandır fırınlarına büyük talep

Diyarbakır’da 35 yıldır elektrik ve elektronik işi ile uğraşan Mehmet Bulak, korona virüs nedeniyle evlerinden çıkmak istemeyen vatandaşlar için kolay ve pratik bir şekilde ekmek yapabilecekleri ve patentini aldığı elektrikli tandır fırını üretti.

Diyarbakır’da 35 yıldır elektrik ve elektronik işi ile uğraşan Mehmet Bulak, korona virüs nedeniyle evlerinden çıkmak istemeyen vatandaşlar için kolay ve pratik bir şekilde ekmek yapabilecekleri ve patentini aldığı elektrikli tandır fırını üretti. Kendi imkanlarıyla iş yerinde üretimini yaptığı elektrikli tandırları Türkiye’nin birçok noktasına gönderdiğini belirten Bulak, “Mardin’de bir çarşıda gezerken bu ürünü gördük. Böyle buna benzer bir üründü. Biz de kendimiz patentini aldık ve Diyarbakır’da bunu geliştirdik geliştirince bayağı satış artmaya başladı” dedi.


Diyarbakır’da korona virüs nedeniyle evlerinden çıkmak istemeyen vatandaşlar, girişimci esnaf Mehmet Bulak tarafından patenti alınan elektrikli tandır fırınlarına yöneldi. Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 35 yıldır elektrik ve elektronik işi ile uğraşan Mehmet Bulak, korona virüs süreciyle birlikte patentini aldığı elektrikli tandır fırınlarına talebin arttığını belirterek, “35 yıldır bu sektördeyim, ağabeyimin mesleği, herkesin baba mesleği, bizim ağabey mesleği olduğundan ötürü bu işi yapıyoruz ve Diyarbakır’da bilinen bir esnafız. Burada bazı elektrikli ev aletlerinin yetkili servisiz. Türkiye’de bazı firmaların yetkili servisini yapıyoruz. Şu anda bu elektrik tandırları yapıyoruz. Elektrik tandırları yapmamızın sebebi bu pandemiden ötürü herkes eve girince milletin ekmek almak için çıkma gibi bir durumu olmadığından ötürü bu da pratik bir ürün olduğu için hamurunu, hamur işlerini, ekmeklerini falan rahatlıkla yapıyorlar. Kadınlar evde ekmeğini yapsın diye bunu yaptık. O da tesadüfen denk geldi. Mardin’de bir çarşıda gezerken bu ürünü gördük. Böyle buna benzer bir üründü. Biz de kendimiz Diyarbakır’da bunu geliştirdik. Geliştirince bayağı satış artmaya başladı” dedi.



“Patent belgesini aldık”


Ürünün patentini de aldığını ifade eden Bulak, “Şu an Türkiye’nin hemen hemen her tarafına bu ürünü gönderiyoruz. İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Karadeniz’e gönderiyoruz. Doğu illerine bayağı gidiyor. Satış çok şükür iyi ve talepte bayağı var. Her türlü yiyecek rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir ürün var burada. Ekmek, ev ekmeği, tandır ekmeği simit, çörek, lahmacun, pide, sulu yemekler ya da balık tarzı tavuk tarzı yiyeceklerinizi rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir üründür. Elektrik sarfiyatı yaklaşık saatte 3 lira bir masrafı var. Patent var ve patent şu anda yanımızda. Patentli bu ürün, güvenilir bir üründür” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Avrasya Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Kadakal oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Avrasya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahir Kadakal atandı. Kadakal, son olarak Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Prof. Dr. Mahir Kadakal kimdir? 28 Nisan 1971 tarihinde Gümüşhane’nin Merkez Süle Köyü’nde dünyaya gelen Prof. Dr. Mahir Kadakal, 1989 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği bölümünden 1993 yılında mezun oldu. 1993 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde başladığı yüksek lisans eğitimini 1996 yılında "Lineer Diferansiyel Operatörlerin Bazı Temel Özellikleri" başlıklı teziyle tamamlayan Kadakal, aynı yıl, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Anabilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak atandı. 2000 yılından sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atanan Kadakal, 2006 yılında Doçent unvanını, 2011 yılında profesör unvanını kazandı. Prof. Dr. Mahir Kadakal, Giresun Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı ve Eğitim Fakültesi Dekanlığı, 2021 yılında da Bayburt Üniversitesi’ne atanarak Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Birçok ulusal ve uluslararası dergide makaleler yayınlanan Kadakal, evli ve iki çocuk babası.