ASAYİŞ - 30 Eylül 2024 Pazartesi 07:08

Kaza yapan otomobile motosiklet çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

A
A
A

Denizli'de karıştığı kaza sonrası yolda bekleyen otomobile motosiklet çarptı. Motosiklette bulunan iki gençten biri hayatını kaybetti, diğeri yaralandı.

Kaza, Pamukkale ilçesi Dokuzkavaklar Mahallesi Ankara Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü isimleri henüz öğrenilemeyen 54 HH 572 plakalı otomobil ile 20 AOH 841 plakalı hafif ticari araç kaza yaptı. Kaza yapan araçlardan 54 HH 572 plakalı otomobil hareket kabiliyetinin olmaması nedeniyle yol ortasında kaldı. Reflektör ile önlem alan sürücü çekicinin gelmesini beklediği esnada 20 ATL 927 plakalı motosiklet, kaza yapan araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Mehmet Kale (27) ve Fatih Sezer otomobilin içerisine savruldu. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri yaralı olan Fatih Sezer'i ambulansla Denizli Devlet Hastanesine sevk ederken, Mehmet Kale'nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Kale'nin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere adli tıp morguna kaldırıldı. Motosikleti kimin kullandığı henüz belirlenemezken, polis ekiplerinin çevredeki güvenlik kameralarını ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarını incelediği öğrenildi. Bir süre tek şerit üzerinde trafik akışı sağlanan bulvarda kazalı araç ve motosikletin kaldırılmasıyla trafik normale döndürüldü.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fadıl Kösedağ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Öğrenciler Mevlidi Nebi Haftası’nı kutladı Adıyaman’ın Kahta ilçesi Bölükyayla Ortaokulu’nda "Mevlidi Nebi Haftası" dolayısıyla program düzenlendi. Okulun bahçesinde düzenlenen program, Bölükyayla Beldesi Merkez Camii İmam Hatibi Mehmet Turan’ın okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Bölükyayla Ortaokulu Müdürü Hacı Yusuf Yavaş, “Asırlar boyuca barışla, ilim ve hikmetle anılan İslam beldelerinden bugün ne yazık ki göğe ezan sesleri değil, anaların feryatları, çocukların çığlıkları, bombalarla enkaza çevrilen camilerin dumanları yükseliyor. Tüm dünyanın gözleri önünde Filistin’de zulüm devam ediyor. Sırf Müslüman olduğu için öldürülen, evlerinden ve yurtlarından sürülen yüz binlerce Müslüman kardeşimiz var. Bu zulmün bir an önce bitmesini ve tüm İslam ülkelerinin barış ve refaha kavuşmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle boykota devam ediyoruz” dedi. Son Peygamber Hz. Muhammed’in insanlığa, varlık gayesini hatırlatmak ve şahsiyetini en mükemmel şekilde oluşturmasına rehberlik etmek üzere görevlendirildiğini belirten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Eyüp Karakaş ise, Hz. Peygamber’in cahiliye ortamının ürettiği, fıtrata aykırı tutum ve davranışlar sebebiyle karanlıklar içinde kalmış insanlığı, Kuran ve sünnet rehberliğinde aydınlığa, huzura ve barışa kavuşturduğunu söyledi. Program, Salkımbağı Cami İmam Hatibi Recep Karakaş’ın okuduğu mevlidi şerif ve ilahilerle devam etti. Öğrencilerin oratoryo okuması ve ardından hadis atışması yapması renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler tarafından okunan şiir, ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dualardan sonra dağıtılan helva ile program sona erdi. Programa, Bölükyayla Belde Belediye Başkanı Mehmet Turan, Bölükyayla Ortaokulu Müdürü Hacı Yusuf Yavaş, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.
Adıyaman Kahta’daki Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliğine yoğun ilgi Adıyaman’ın Kahta ilçe Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası dolaysıyla “Kahta Ören Yerleri Gezi ve Nemrut Dağı Trekking Etkinliği" projesi kapsamında doğal ve tarihi mekanlara gezi düzenledi. Etkinliğe katılan öğrenciler, Nemrut Dağı Trekking (dağ yürüyüşü) çerçevesinde, Kahta Kalesi, Karakuş Tümülüs’ü, Cendere Köprüsü ve Nemrut Dağı’nı gezdi. Tarihi mekanlarda yürüyüş yapan ziyaretçiler, günün sonunda Nemrut Dağı’nda müzik eşliğinde güneşin batışını izledi. Gezinin hem büyük ilgi görmesi hem de harika hatıralara ev sahipliği yapmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, “Kahta Belediyesi olarak Bugün Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerimizle birlikte Kahta’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfettiğimiz muhteşem bir gün geçirdik. Kral II. Mithridates tarafından annesi İsias, kız kardeşi Antiochis ve yeğeni Aka için yaptırılan Karakuş Tümülüsü, Roma İmparatoru Septimius Severus döneminde MS 2. yüzyılda inşa edilen Cendere Köprüsü ziyaretleri, Roma, Bizans, Eyyubiler ve Memlukler’in izlerini taşıyan Kahta Kalesi’nin görkemli surları olan Kahta Kalesi, ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı’nın zirvesinde, Kral I. Antiochus Theos’un heybetli heykelleri bulunan Nemrut Dağı trekking etkinliğimiz, Mahir Aslan ve ekibinin müzikleri eşliğinde gün batımını izleyerek taçlandı. Bu gezi hem büyük ilgi gördü hem de harika hatıralara ev sahipliği yaptı. Kahta’nın tarihi zenginliklerini keşfetmeye devam edeceğiz” dedi.
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Kırklareli, İzmir, Rize, Erzurum, Bingöl ve Hakkari çevreleri, Tekirdağ’ın doğusu, Artvin’in iç ve kıyı kesimleri ile Trabzon’un doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta’nın doğusu ve Antalya’nın doğusunun iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; Marmara’nın Doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgâr ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıkları batı kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın Doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; öğleden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 27 İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25 Adana: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32 Antalya: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; doğusunun iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 25 Samsun: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 28 Trabzon: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28 Erzurum: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra ve gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 32